Merhaba değerli büyüklerim ve sevgili kardeşlerim.Aranızda olmaktan büyük onur duyuyorum.Çanakkalede öğretmenlik yapıyorum ve branşımda iki kişi olduğumuz için çok fazla boş vaktim var.Altı yıldır bu şehirde yaşıyorum ve hep ilgimi çekmesine rağmen bir türlü balığa çıkmak nasip olmamıştı.Dün ilk olta takımımı aldım ve bugün ilk avıma çıktım. İlk avımda koca koca lüferleri yakaladım dersem hem ustalarıma saygısızlık olur hem de buna kimse inanmaz, değil mi. Birçok amatör balıkçının ilk avında olduğu gibi ellerim boş döndüm. Hele oltayı ilk fırlatışımı görmeliydiniz. Öyle bir fırlattım ki makine dayanamayıp misina sardı Neyseki ordaki abiler sağolsunlar yardımcı oldular da bir iki denemeden sonra atışa benzer bir şeyler yapmaya başladım. yem hazırlama ve yemler hakkında fazla bilgim olmadığı için bugün rapala kullandım ama oltayı her çekişimde ucunda benim sahteden başka balık yoktu. Balıkçılıkla ilgili hiçbir bilgim olmadığı için bugünkü deneyimimi günün en büyük karı sayıyor şuan av peşindeki dostlarımıza rastgele geri kalanlara iyi geceler diyorum...
hep bunlar yavaş yavaş öğrenilecek şeyler yavuz bugün atmasını yarın çekmesini daha sonra iğne bağlamasını ve takım yapmasını bunlar hep zaman alacak birazda çevredeki balıkçıları gözlemle derim
Yavuz aramıza hoşgeldin balık bakımından oldukça zengin bir yerdesin özellikle bundan sonra lüferler ve levrekler başlıyacak takımları ona göre hazırla bizlere soru sormaya çekinme mutlaka cevabını bulursun büyük balıklı avların olsun rastgele
Hoşgeldin Yavuz, tüm arkadaşların ve balığa gönül veren tum balıkçıların dediği gibi sabır... Ama sen cok güzel bir şehirdesin bunun keyfini süreceksin bu işi biraz öğrendiğin zaman İlk önce balıkları tanıyacak sonra onları yakalada hangi takımlar ve yamlerin kullanıldıgını öğreneceksin ve ardından cefasını cektiğin bu tutkunun asefasını süreceksin... ÇOOOOOK şanslısın ki Çanakkale gibi verimi bol bir şehirde yaşıyorsun... Dİleği en kısa zamanda balık tutmanın ne denli keyif verici oldugunu yaşayarak öğrenmen... Sağlıcakla kal İYİ AVLAR
Aramıza hoş geldin .Yavaş yavaş tecrübe kazanacaksın.Başlarda alakasız takımlarla avlanacak ama görerek ve sorarak doğruyu bulacaksın.
mesajlarınızla beni cesaretlendirdiğiniz için sizlere teşekkür ederim. Avınız ve hayatın her alanında şansınız bol olsun.
balıkçılık bir tür hastalık gibidir bir kere bulaştımı bir daha asla kurtulamazsın onsuz da asla yaşamazsın.umarım en kısa zaman tecrübeli bir balıkçı olabilirsin.sormak istediğin herşeyi sorabilirsin elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.rastgelsin.hoşçakalın
Aramıza hoşgeldin. Umarım bütün sorularının cevaplarını burda bulabilirsin. Tecrübe kazanarak en güzel balıkları tutman dileğiyle. Rasgele
hoşgeldiniz, bende tecrübesizim ama siz benden bir adım öne geçmiş durumdasınız ben daha oltamı elime alıp atış denemesi aşamasına bile gelemedim. çanakkaleli dostlarımdan bildiğime göre balık yönünden zengin bir yerdesiniz.. yakında fotoğrafları görürüz gibime geliyor
Merhaba Yavuz, aramıza hoşgeldin. Ben ilk balık tutmaya başladığımda yaşım çok küçüktü. 5-6 yaşlarındaydım ve babam oltayı atıp sonra bana verir ve ben de öylece beklerdim. Ama tabii gide gele alıştım ve taktiği de biraz kaptım. İleriki yaşlarımda kendi başıma ilk atışım harikaydı. Ama sonraki atışları sorma. Meğer o atış tamamen tesadüfmüş. Yine de yılmadım elbette. Şimdilerde öyle harikulade atışlar yapamasam da en azından balık tutacak kadar olta atmayı beceriyorum. Ve ilk zamankinden daha uzağa atabiliyorum tabii ve bir de başkalarının oltalarını karıştırmamayı da iyice öğrendim. Atışlarım genelde iyi ama çok güzel atış yapanlar var onlara da imreniyorum açıkçası. Sanırım ileride ben de onlar gibi atış yapabileceğim, biraz da pratikle alakalı bir şey. O nedenle merak etme, sen de bir gün rahat ve düzgün atışlar yapacaksın mutlaka ve şimdiki avlarını gülümseyerek hatırlayacaksın. Ama önce çook olta karıştırıp fırça yemen lazım. Fırça yemek deyimi gözünü korkutmasın, düzgün atmayı başarana kadar onlara da alışıyorsun... Burada çok şey öğreneceğine emin olabilirsin. Sorularını bilen tüm arkadaşlarımız yanıtlayacaklardır. Sana keyifli paylaşımlar dilerim...