Dün gece galata köprüsünde ilk eşkina denememi yaptım ve bazı problemlerim var ama önce takımı anlatayım. beden oskar 35 ,ayaklar nipnon 30 , köstek boyu 20 cm ,köstekler arası 50 cm ,kanca youvella 2 numara capraz kısa pala , kılasik 2 li takım. Avın başları gayet zevkliydi iri izmaritler ,iri iskorpitler ve bir gelincik aldım ama hava tam anlamıyla kararınca yanımdaki abi yarım kilo ve ustü eşkinalar aldı ama ben alamadım balık oltama vuruyor ben tarmayı atıp 5 tur sarınca ya takımı patlatıyor ya da kurtuluyordu bazende kayalara takılıyordu.Takımı patlatan balıklar takımın dügüm yerlerinden degil bedenden patlatıyordu . yanımdaki abiler kancalarımın iyi olmadıgını hayvanın agzına oturmadıgını söylediler. Sizlerden yaptıgım hataları söylemenizi ve her türlü tavsiyelerinizi bekliyorum lütfen bana yardım edin ve deneyimlerinizi paylaşın....banghead reeling cyr
1) Kullandığın takımın misinası çürük olabilir. 2) Oltana balık takıldığını zannedip, kurşununun kayaya takılması sonucu heyacana kapılıp, makinayı zorlaman sonucunda takımın bedenden kopmuş olabilir.
Dostum misina olarak bedende 0,30 powerline köstekte 0,22 powerline tavsiye ederim. Kullandığın iğne hiç güzel bir iğne değil. iğne tavsiyesi olarakta owner 50116 2 veya 1 nosunu tavsiye ederim. Eşkina yakalanınca hemen girecek kaya arar. bu sebeble yakalayınca mutlaka boşluk vermeden çekmelisin. bir diğer konu eğer eşkina taşın altına girerse hiç acele etme oltandaki misinayı biraz boşalt ve bekle. bir müddet sonra eşkina stres nedeniyle kayalıktan çıkıyor. o zman çekersin. ayrıca kayalıklara fazla takmak istemiyorsan şamandıralı sisteme geçmeni tavsiye ederim. Makinandan gelen misinaya önce stoper daha sonra şamandıra daha sonra fırdöndü bağla. fırdöndünün önüne de klasik 2 li dip oltanı tak. stoper derinliğin ise denize atınca takımın diplesin daha sonra dipten 10 cm. yukarı ayarla.
Bu iğneleri tavsiye edebilirm,... MUSTAD MSTD496350 - MUSTAD İĞNE 496 3 KISAPALA ÇAPRAZ SİYAH İĞNE 50 ADET VMC 9335BL iğne 496 1-8no 50li 1-8no arası , çapraz kısa pala Siyah iğne, Kutuda 50 adet, Çupra + Karagöz + Eşkina + Melanur + Minakop 5114 - OWNER İĞNE No:1-2-4-1/0-2/0 Keskin uçlu Siyah Krom renkli, Circle iğne. Çok özel ağız yapısı ile, balığın ilk vurduğu anda tasmalama yapmadan balığın bir daha çıkaramayacağı şekilde yakalanmasını sağlar.
abilerim hepinize cok teşekkur ederim,önerileriniz dogrultusunda birdaha balıga gidip işallah güzel bir rapor yazıcağım ama sizlere bir sorum daha olacak acaba biraz kucuk bir igne kulansam da hayvanın yutmasını beklesem ne olur..
haklısın abi ac gözlü olmamak lazım.. ama ne demeye calıştıgını anlayamadım... idk Circle igne kullan fudo yada eagle clawidk
Fudo ve eagle claw marka igne olarakta circle kullan demek istemistim tamam... baştan acsaydınya şunu abi
valla 0.30 kostek nasıl kopar anlamadım ortalama 5 kg 8kg arası balıkları cekmen gerekiyor buyuk bir ihtimalle kullandıgın misinalar eski olabilir birkacyıl bekleyince ozelligi kayboluyor yoksa kopcanı sanmıyorum
acemiligime geldigini duşunuyorum hayvan tabiki okadar buyuk deyildi ama ben daha sonra farkına vardım ben ogun takınları dügümlu baglamıştım ve cekerken kendimi kaybetmiştim ama şansımı formun önerileri dogrultusunda yapınca takımlar kopmadı(gerci ogun eşkina yapmadı ama neyse) ALLAH NASİP EDERSE BU YAZ TUROFE EŞKİNALAR PEŞİNDE KOŞUCAM VE SİZLERLE PAYLAŞICAĞIM........
Merhaba Umut net'te bedene düğümsüz köstek bağlamak diye aratırırsan baya bilgiler bulabilirsin misinanında sağlam misinalardan tercih etmelisin rast gelsin.