selam ahmet bey sanıyorum malta palamutu diye tanınan balık türü == Naucrates ductor diye geçiyor latince tebrikler sizden çandarlı hakkında bilgi alabilirmiyim..
Cem abi senin söylediğin balık türüyle hanosun alakası yok Malta palamudu ülkemizde yok ..Pilot balığıda deniliyor sizin dediğiniz türe..Bu balık kesinlikle hanostur her tekneyle balığa çıktığımda 30 dan fazla yakaladığım için biliyorum
haklısın kardeşim baktığım bir dergiden resmi benzetim ama sonra nette karşılaştırınca hatalı olduğumu anladım ahmet bey kusura bakmasın saygılar..
hanos bu balığın adı ve derisini yüzün ve mısır ununa bulayın kızartın lezzetli bir eti vardır. arkadaşlar
evet bu balığın ismi hanostur çandarlıdaysan mutlaka balık tutmadan önce bunları dipten temizlemen gerekir kimilerine göre eti çok güzel bir balıktır
slm.çandarlı izmire yklşk 100 km uzaklıktadır. suyu serindir.küçük sakin bir yerdir. ben bergamada oturuyorum.
Hanos Mercanın kankası diyorum ben ne zaman hanos çeksem 1-2 olta arkadan mercan alıyorum.Eti sakız gibi beyaz ve güzel tadı makbul bir balıktır.tavsiyem galeta unudur.
ya bu balığa benzeyen bir balık tutmuştum ilk deniz balıçılığımda oltadan çıkardıktan sonra ağzının içinden bir balon şişiyodu