Çanıllı Barajı Hakkında

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında ayyildizforum tarafından paylaşıldı.

1. ayyildizforum

ayyildizforum ömer

Favori Kamış:
    DAM
    Favori Makine:
    DAM
    En İyi Avı:
    Turna, 4 Kilo
    Selamun aleykum...
    Arkadaşlar, geçen hafta sonu, yeni ehliyet alan abime acemiliğini yavaş yavaş atsın diye İstanbul yoluna çıkardığım arabayı verdim :) Düz yol nasılsa; sağdan sağdan sürüp, alışsın trafiğe diye.

Rotamız belliydi : Çanıllı.

Bir taşla iki kuş derler ya, hem barajın son halini görmek hem de abimin gönlünü yapmak için.

Neyse... Az gittik uz gittik dere tepe düz gittik Çanıllı'ya ulaştık. Suyu güzel baraj her geçen gün büyüyor. Amaaaaa...
    Sorduğum herkesin ağ yok dediği barajın hemen yanındaki köyün ortasında kurulan balık tezgahındaki iri iri sazanların hemen hepsi ağla yakalanmışlardı sanki. Israrla sorduk, "bunları ağla mı tuttunuz?" diye, "yok" dediler ama bu konuda ciddi şüphe uyandıracak ip izleri görülüyordu balıklarda resmen.

Neyse biraz köylülerle sohbet ettik. "Nedir durum?" diye, Turna'nın en çok çıktığı yerde "Turna artık çok az çıkıyor" diyorlar. Hani benim balık dediğim Turnadır. Ne sazan ne alabalık... Moralim bozuldu. Koca barajda Turna nasıl azalır diye.

Biraz baraj etrafında turladık, Mart ayına kadar yumurtlama mevsimi diye bagajdan olta takımını çıkarmadım. Barajın hemen kenarında birkaç birayla piknik yapanlarla sohbet ettik iki dakika, ağ atanlar yüzünden balık azalıyormuş.

Hani olur da bu tarafa yolu düşenler için genel olarak yardımcı olur mu diye yazıyorum:

Sazancılar için ideal, Turnacılar için şans, ağcılar için ise bulunmaz nimet Çanıllı.

bilgisi ve tecrübesi olanlar burada yazarsa sevinirim.

Son düzenleme: 9 Şubat 2011
  2. avkolik-çıtak

avkolik-çıtak cengiz

yaaaa ömer kardeş sorma bu bohçacılar sanıyorum ankarada daha çok
    ne kadar avlak bölgesine gittiysem ırmak olsun göl olsun hepsi ağ yemiştir
    bizim insanımız aç gözlü ne olursa olsun turna hiç bir gölde bitmez ama azalır
    biz oltacılar o kadar ağ yemiş göllerden yinede zorda olsa iyi balık
    çekiyoruz.

inanın üç yıl önce bir avlak keşfetmiştim inanın o kadar bakir diki suya
    olta bile deymemiti ne yazıkki bohçacılar orayı bile patlatmış
    bu biz oltacıların kanayan bir yarasıdır

3. angelmen33

angelmen33 GÖKHAN

Favori Kamış:
    REMİXON
    Favori Makine:
    REMİXON
    Çanıllı inanın ki artık gidilecek bir yer degil 4 defa gittim ve 4 defa eli bos döndüm ağ atanlar tırıvırı ile avlananlar arkadasın da bahsettigi gibi köyün girişinde adamlar tezgah kurmuş ve inanın olta izi yok balıklarda bu nasil bir adalet sistemi ise anlayabilmiş değilim gerçekden yazık günah ya

4. alphinist-fisherman

alphinist-fisherman Basri

Favori Kamış:
    Albastar
    Favori Makine:
    Albastar
    En İyi Avı:
    Yayın balığı,8kg
    Arkadaşlar en son bildiğim Çanıllı,da sazan yoktu.Hani turna neslini tüketmişti?
    İki sene önce gittiğimde Çanıllı,dan sadece 2kg,lık bir kadife yakalayabilmiştim.Herhalde sonradan sazan attılar oraya.