Canlı canlı balığı yutuyor!

Konu, 'Genel Konular' kısmında vurgun-01 tarafından paylaşıldı.

1. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Rize'nin İkizdere İlçesi Anzer Yaylası'nda İbrahim Bilgin tarafından çekilen cep telefonu görüntü kaydında, Şerafettin Maşalacı isimli kişi derede avladığı 20 cm büyüklüğündeki kırmızı benekli ala bağılığı canlı canlı yutuyor.

Maşalacı telefon kaydında ilerleyen yaşına rağmen kaybetmediği sağlığını ve dinçliğini yuttuğu balıklara bağlıyor. Maşalacı ayrıca gün içerisinde üç balık yuttuğunu belirterek gün içerisinde bir daha yemek yemeyeceğini kaydediyor.

http://video.mynet.com/habervideo/Canli-canli-baligi-yutuyor/399430/

http://haber.mynet.com/detay/ilginc-haberler/canli-canli-baligi-yutuyor/477615

2. Serdar UsLu

Serdar UsLu Serdar

Favori Kamış:
    Ryobi 295 40-125 g
    En İyi Avı:
    Grida 4 Kg
    ALLAH Akıl Fikir versin demekten başka bişey yok..

3. leyl&hud

leyl&hud Mehmet Ergül

Favori Kamış:
    RIVER ANDON 300 CM KAMIŞ
    Favori Makine:
    okuma zorax
    valla bende çiğ çiğ yiyorum ama canlı canlı hiç denemedim :)

4. LapinCash

LapinCash

O ne be Allahutala akıl fikir dağıtırken şemsiye tutmuş :)

5. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Hay piskopat ya :) o değil balığa yazık olmuş...

6. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Şerafettin beye bir yuh gönderiyorum.

7. oltacı_

oltacı_

Kocakarı ilaçları olur ya, Bende çok duymuşumdur, ufak kırmızı benekli alabalık ilaç gibidir palavralarını.

Arkadaş çok iyi örnek 20cm lik ile sağlık bulamamış, Birde utanmadan, sıkılmadan canlının canını yutarak almakta... Nereye gittiğinin, neden var olduğunu anlamamış bile.

Nesli tükenmek üzere olan bu muhteşem görünümlü Kırmızı beneklileri koruyalım, Yoksa çok yakındır derelerde tükenecek, Nesli bitecek.

Oysa ailece gittiğimiz piknikte , dere kıyısına serilsek, yanımızda dere de bu muntazam balıkların koşuşturmasını imrenerek seyretsek.

8. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Buna tamamen dene cek tek sey yuhhhhhhhh balığa yazık be.

9. PEHLİVAN

PEHLİVAN mehmet

Favori Kamış:
    SHIMANO, BROWNİNG, LİNAAFFE, DAİWA, CARMORAN
    Favori Makine:
    Daiwa emblem pro 5000,RYOBİ,spro
    En İyi Avı:
    KIRLANGIÇ 3,5 kg
    allah bildiği gibi yapsın ? hadi yuttun be deli o balık nasıl çıkacak

yemesi kolay ya çıkarması:D

10. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Adamı niye yuhaladınız anlamadım :confused: Suşi yiyenlere alkış, adı çiğ balık olunca tüh kaka mı olacak? İlla sosyetik mi olmalı adı yani? Afiyet şeker bal olsun efendim. Sindirim sistemi denen bir sistem var efendim. Hazmedene ne mutlu.

11. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Mustafa
    Eski genclik Erzincan günlerimde,özellikle mide ülseri hastalığı olanlar bana sipariş verirlerdi ve gider bazı kücük alabalıkları tutar canlı olarak getirirdim.
    Bunları aynen video kaydındaki gibi canlı yutarlardı.
    Burada espri şudur.Balık mideye canlı olarak indiğinde ölmeden önce vücudunu koruyan jelimsi şeffaf mukozasını cıkarır.İşte bu koruyucu tabaka mide rahatsızlıklarına iyi gelir.İnanc budur.
    Sevgiyle kal

12. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

O mukoza sadece insan midesinde çıkan bir sıvı değildir dimi ? Dışarıda da çıkarılıp sonradan içilebilir. tercih meselesi tabi.

13. lapinavcısı_bursa

lapinavcısı_bursa abdullah

En İyi Avı:
    1,8kg karagöz
    Sn. Balıkavı.net sakinleri... Vedat beyin dediği gibi kırmızı benekli alabalık mide ülserleri için yutulur. burada olumsuz yorum yazan arkadaşlar sanırım ilk defa duyuyorlar. Ben dedemden yutulacağını duydum ve ilk defa onun tevsiyesiyle yuttum. Köyde alabalık avına gittiğimizde de yakaladığımız ilk balığı (8-15cm arası ise) yutarız.
    Ve şunu da dikkat çekmek istiyorum bu yutulan balık sadece "kırmızı benekli alabalık"tır başka balığı yutanı görmedim.

14. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Bu haberi öğlen saatlerinde zannedersem kaçkar tv de izledim, vardırki bir sebebi hikmeti bu şekilde yutuyor.

15. oltacı_

oltacı_

Sevil Hanım, Kusura bakmayın ve bu yazımı farklı anlamayın...

Benim üzerinde çok hassas olarak durduğum bir balıktır, Bu kırmızı benekli dağalası, Soyu tükenmek ile karşı karşıyadır. Teknolojinin ve Tıbbın gelmiş olduğu şu noktada bu tarz hareketleri hoş görmemek lazımdır, Yok mideye iyi geliyor, yok bel fıtığının tek ilacı gibi uyduruk ve bilimden uzak yalanlarla ne şarlayanlar çıkıyor ve inançlı insanları kandırıyor.

Bu balığın sadece reklamını yapan ve geçim kapısı yapanları, 70-80 tane ile av yapanları ( limit 3 adetle sınırlıdır bana sorsalar aylık 3 derim ) ağ atanlar, Serpme atanlar ve daha neler neler.

İşin birde başka bir boyutuda çiğ et yada balık yemek değildir, Adam canlı, canlı balık yiyor...Vahşet denmeli buna.

Herkesi özellikle kırmızı benekli için duyarlı olmalı derim

16. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Benim bahsettiğim, şu hiç bir şeyden haberi olmayan, videodaki köylünün "günah keçisi" ilan edilip, "vurun abalıya" tarzındaki yaklaşımlardır. Bunun dışında söylediklerinizin tümünün destekçisiyim. Burada bir kişiyi hedef alarak tepki vermeyi doğru bulmuyorum ki zaten bu şahsın da verdiğimiz tepkilerden büyük bir ihtimalle hiç haberi olmayacak! Hatta emin olun ki, kendi küçük dünyasında oluşturduğu çevresinde, o şimdi bir kahraman ve ünlü biri! Herkes mynet' e kolay kolay haber olmaz değil mi?

17. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Adamı tebrik ediyorum aramızda birtane canlı balık yutabilecek delikanlı varmıdır acaba;)

18. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Valla kimse vurun abalıya tarzı bir yaklaşım yada bu adama karşı linç girişiminde bulunmamıştır, sadece adam bu görüntüler çekilirken 3. alabalıgı mideye canlı indirdiği için tarafımdan yuhalanmıştır.Çünkü kendisi olayın sağlık tarafında değil şov tarafındadır.Bıraksalar kamera çalışıyor diye 13 tane daha mideye canlı canlı gönderebilir düşüncesindeyim.

19. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Allah dert verip derman aratmasın. İnsan dertli olduğunda akla hayale gelmedik çözümleri deneyebilir.

Yalnız buradaki olay farklı. gtatas arkadaşımızın da dediği gibi olay tamamen bir show dan ibaret.

İnsanları diğer canlılardan ayıran bir takım unsurlar vardır. Düşünme, utanma, tiksinme duyguları gibi...

Fakat her şeye rağmen, yıllardır Fakir fukaranın, yetimin hakkını herkesin gözü önünde yuttuğu halde hiç bir tepki almayan onca siyasetçi, işadamı, bürokratı düşündüğümde bu adamcağıza fazla tepki gösteremiyorum.

20. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Hamit
    Yazdıklarınla en ince noktasına kadar hemfikirim.Cocukluk günlerimde yaptıklarımdan hep üzüntü duydum.
    Sevgiyle kal