Rize'nin İkizdere İlçesi Anzer Yaylası'nda İbrahim Bilgin tarafından çekilen cep telefonu görüntü kaydında, Şerafettin Maşalacı isimli kişi derede avladığı 20 cm büyüklüğündeki kırmızı benekli ala bağılığı canlı canlı yutuyor. Maşalacı telefon kaydında ilerleyen yaşına rağmen kaybetmediği sağlığını ve dinçliğini yuttuğu balıklara bağlıyor. Maşalacı ayrıca gün içerisinde üç balık yuttuğunu belirterek gün içerisinde bir daha yemek yemeyeceğini kaydediyor. http://video.mynet.com/habervideo/Canli-canli-baligi-yutuyor/399430/ http://haber.mynet.com/detay/ilginc-haberler/canli-canli-baligi-yutuyor/477615
Kocakarı ilaçları olur ya, Bende çok duymuşumdur, ufak kırmızı benekli alabalık ilaç gibidir palavralarını. Arkadaş çok iyi örnek 20cm lik ile sağlık bulamamış, Birde utanmadan, sıkılmadan canlının canını yutarak almakta... Nereye gittiğinin, neden var olduğunu anlamamış bile. Nesli tükenmek üzere olan bu muhteşem görünümlü Kırmızı beneklileri koruyalım, Yoksa çok yakındır derelerde tükenecek, Nesli bitecek. Oysa ailece gittiğimiz piknikte , dere kıyısına serilsek, yanımızda dere de bu muntazam balıkların koşuşturmasını imrenerek seyretsek.
Adamı niye yuhaladınız anlamadım Suşi yiyenlere alkış, adı çiğ balık olunca tüh kaka mı olacak? İlla sosyetik mi olmalı adı yani? Afiyet şeker bal olsun efendim. Sindirim sistemi denen bir sistem var efendim. Hazmedene ne mutlu.
Sevgili Mustafa Eski genclik Erzincan günlerimde,özellikle mide ülseri hastalığı olanlar bana sipariş verirlerdi ve gider bazı kücük alabalıkları tutar canlı olarak getirirdim. Bunları aynen video kaydındaki gibi canlı yutarlardı. Burada espri şudur.Balık mideye canlı olarak indiğinde ölmeden önce vücudunu koruyan jelimsi şeffaf mukozasını cıkarır.İşte bu koruyucu tabaka mide rahatsızlıklarına iyi gelir.İnanc budur. Sevgiyle kal
O mukoza sadece insan midesinde çıkan bir sıvı değildir dimi ? Dışarıda da çıkarılıp sonradan içilebilir. tercih meselesi tabi.
Sn. Balıkavı.net sakinleri... Vedat beyin dediği gibi kırmızı benekli alabalık mide ülserleri için yutulur. burada olumsuz yorum yazan arkadaşlar sanırım ilk defa duyuyorlar. Ben dedemden yutulacağını duydum ve ilk defa onun tevsiyesiyle yuttum. Köyde alabalık avına gittiğimizde de yakaladığımız ilk balığı (8-15cm arası ise) yutarız. Ve şunu da dikkat çekmek istiyorum bu yutulan balık sadece "kırmızı benekli alabalık"tır başka balığı yutanı görmedim.
Bu haberi öğlen saatlerinde zannedersem kaçkar tv de izledim, vardırki bir sebebi hikmeti bu şekilde yutuyor.
Sevil Hanım, Kusura bakmayın ve bu yazımı farklı anlamayın... Benim üzerinde çok hassas olarak durduğum bir balıktır, Bu kırmızı benekli dağalası, Soyu tükenmek ile karşı karşıyadır. Teknolojinin ve Tıbbın gelmiş olduğu şu noktada bu tarz hareketleri hoş görmemek lazımdır, Yok mideye iyi geliyor, yok bel fıtığının tek ilacı gibi uyduruk ve bilimden uzak yalanlarla ne şarlayanlar çıkıyor ve inançlı insanları kandırıyor. Bu balığın sadece reklamını yapan ve geçim kapısı yapanları, 70-80 tane ile av yapanları ( limit 3 adetle sınırlıdır bana sorsalar aylık 3 derim ) ağ atanlar, Serpme atanlar ve daha neler neler. İşin birde başka bir boyutuda çiğ et yada balık yemek değildir, Adam canlı, canlı balık yiyor...Vahşet denmeli buna. Herkesi özellikle kırmızı benekli için duyarlı olmalı derim
Benim bahsettiğim, şu hiç bir şeyden haberi olmayan, videodaki köylünün "günah keçisi" ilan edilip, "vurun abalıya" tarzındaki yaklaşımlardır. Bunun dışında söylediklerinizin tümünün destekçisiyim. Burada bir kişiyi hedef alarak tepki vermeyi doğru bulmuyorum ki zaten bu şahsın da verdiğimiz tepkilerden büyük bir ihtimalle hiç haberi olmayacak! Hatta emin olun ki, kendi küçük dünyasında oluşturduğu çevresinde, o şimdi bir kahraman ve ünlü biri! Herkes mynet' e kolay kolay haber olmaz değil mi?
Valla kimse vurun abalıya tarzı bir yaklaşım yada bu adama karşı linç girişiminde bulunmamıştır, sadece adam bu görüntüler çekilirken 3. alabalıgı mideye canlı indirdiği için tarafımdan yuhalanmıştır.Çünkü kendisi olayın sağlık tarafında değil şov tarafındadır.Bıraksalar kamera çalışıyor diye 13 tane daha mideye canlı canlı gönderebilir düşüncesindeyim.
Allah dert verip derman aratmasın. İnsan dertli olduğunda akla hayale gelmedik çözümleri deneyebilir. Yalnız buradaki olay farklı. gtatas arkadaşımızın da dediği gibi olay tamamen bir show dan ibaret. İnsanları diğer canlılardan ayıran bir takım unsurlar vardır. Düşünme, utanma, tiksinme duyguları gibi... Fakat her şeye rağmen, yıllardır Fakir fukaranın, yetimin hakkını herkesin gözü önünde yuttuğu halde hiç bir tepki almayan onca siyasetçi, işadamı, bürokratı düşündüğümde bu adamcağıza fazla tepki gösteremiyorum.
Sevgili Hamit Yazdıklarınla en ince noktasına kadar hemfikirim.Cocukluk günlerimde yaptıklarımdan hep üzüntü duydum. Sevgiyle kal