Canli Kefal Yavrusunu Nasiltakicam

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında egostik tarafından paylaşıldı.

1. egostik

egostik ege

Favori Kamış:
    artik yasal:D olan :Dbütün takımlar
    En İyi Avı:
    orka 1,5ton
    canlı olarak nasıl takabilirim kefal yavrusunu levreğe aticam nasil takmaliyim yardim

2. onurt47

onurt47 ONUR

Dudaklarından takabilirsin bir dudağından takıp öbür dudağından çıkarabilirsin ... kuyruk tarafına doğru sırtından girip damak dışarda kalıcak şekilde iğneyi çıkartabilirsin..

3. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Her balığın iğne takmak için uygun bir bölgesi vardır. Kefal balığının özelliği küçük bir ağzı olması nedeniyle yutkunarak yeterli solunum yapamamasıdır. Yani solunum için devamlı surette yüzmek zorundadır. Tıpkı köpekbalıkları gibi. Yani kefal için takacağın iğne yüzme kapasitesini sınırlamayacak bir noktada olmalıdır. Aksi taktirde kefal çok çabuk ölür. Benim tecrübelerime göre en uygun nokta kefalin ensesidir. burası çok sert olduğundan incecik derisinden takman hayvanı 24 saat kadar yaşatabiliyor. Ama en önemli husus yakalar yakalamaz bekletmeden iğneye takmalısın. Kefali kovada veya dar bir livarda uzun sre bekletirseniz hayvan aşırı derecede yorulur ve oltada uzun süre dayanamaz.

4. RainboW

RainboW Sertan

...............

Son düzenleme: 21 Ekim 2008
  5. egostik

egostik ege

Favori Kamış:
    artik yasal:D olan :Dbütün takımlar
    En İyi Avı:
    orka 1,5ton
    bilgiler için teşekkürler benim hatam beklettiğim içinmiş hemn takıcam bu sefer saoln