canlı yem olarak mırmır ve kupez

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında sevketkozen tarafından paylaşıldı.

1. sevketkozen

sevketkozen şevket küçüközen

Favori Kamış:
    shimano catana cx tele spin 330 h
    Favori Makine:
    banax sx5000,RELIX CASTER 50
    merhaba arkadaşlar antalya manavgatta manavgat ırmagının denize döküldügü yerde gece avına gitmeyi planlıyorum canlı yem olarak gece orda yakalayabileceğim mırmır yada kupez olabilir canlı yem olarak bunlar iş yapar mı acaba deneyen yada bilgisi olan var mı

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Kumluk bir alansa mırmır performanslı olmaz. Mırmır tehlike anında kum altına saklanabilen bir balık. Kupez (gopez) daha iyi olacaktır bence.

3. sevketkozen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    canlı yemi taktıktan sonra bir kurşun takıp dibe çökmesini sağlamalımıım yoksa kurşunsuz bi şekilde suya bırakmam yeterli olur mu

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    İki türlü de kullananlar gördüm. belli bir uzaklıkta balığın durmasını istiyorsanız zannediyorum ki kurşunla takımı oluşturmak daha iyi olacaktır. Yalnız uzun süre etkin olmasını istiyorsanız, yer sığ ise suya girip yürüyüp, elinizle balığı bırakmanız daha iyi olacaktır. Yoksa kıyıdan atışlarda balık çok örselenip, çabuk ölüyor ve takımın etkinliği kalmıyor. Sıcak günlerde yemlik balıklar çok çabuk ölüyor. Mümkünse suyun içinde iğneye takın ve bırakacağınız bölgeye kadar suyun içinde taşıyın. Takım kurşunlu olacaksa 2 kurşunlu yapın. İki kurşun arası 1 metre kadar olsun. Tek kurşunlu olunca, balık bölgede dönerken kurşundan önceki misinaya dolaşabiliyor ve takımın etkinliği kalmıyor.

Kumluk bir yerse sanırım balığın gezinmesi daha iyi olacaktır. Kurşun kullanmamak daha etkin yapabilir takımı. Öyle bir yerde sahile sağılan misinayı yemlik balık alıp sürükleyebilir. O nedenle bence don lastiğiyle bırakma takımı kasnaktan hazırlanıp bağlansa sabit bir yere iyi olur.

Bırakma takımıyla avlanan, tecrübeli biri değilim ama kabaca bunlara dikkat etmek lazım diye düşünüyorum.

5. hakanblmr

hakanblmr hakan

Favori Kamış:
    shimano modelleri ve uzun göl kamışı
    En İyi Avı:
    sargoz 1 kilo
    yem olarak kubbesi dene mırmıra levrek saldırmaz ikiside akşam avlanan etcil balıklar ben denedim mırmır töle duruyordu yoksa mırmırla levrek avlayan var mı?

6. sevketkozen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    gecen hafta avlanırken mırmırı canlı yem yapan birisi denk geldi levrek değil ama kemane balığı çekti

7. sevketkozen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    canlı yemi taktıktan sonra uzağa bırakmama gerek kalmayacak ırmağın denize döküldüğü yerlerde beton duvarlar var onun üzerinden bir kaç mere mesafeye bırakmam yeterli olacak sanırım canlı yemi taktıktan sonra diğer oltaile at çek yapacam bakalım nasıl olacak

8. hakanblmr

hakanblmr hakan

Favori Kamış:
    shimano modelleri ve uzun göl kamışı
    En İyi Avı:
    sargoz 1 kilo
    avını merakla beklioz

9. sevketkozen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    bir aksilik olmaz ise cumayı cumartesiye bağlayan gece gideceğim umarım eli boş dönmem