Canlı Yem Takma Yöntemi(kendi buluşum)

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında malidemirkan tarafından paylaşıldı.

1. malidemirkan

malidemirkan Mahmut Ali DEMİRKAN

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 5-25 15-45
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 4000FI
    En İyi Avı:
    76 cm sudak
    merhabalar... Sizlere kendi bulduğum ama daha deneme fırsatı bulamadığım canlı yem takma yöntemi var.

Yukarıdaki kurşun ile yem arasına bir adet halka veya fırdöndü var. Takılan yem hemen üstteki kanca da.. Buradaki amaç balığı ileri atışlarda zarar görmemesi için eriyen poşet veya eriyen ip kullanacağım. Kancanın ucunu halkaya eriyen ip veya poşetle bağlayacağım. Böylelikle balık o aralıkta fazla zara görmeden kalabilir diye tahmin ettim. Kancanın bağlı olduğu ipin ordaki stopların yerine fırdöndüde kullanılabilinir. Yöntem acaba sizce nasıl ve daha nasıl geliştirilebilinir?

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Sevgili Mahmut, akıllıca bir fikir.. Fakat birde şöyle düşün.. Seni bir halata bağlasalar ve 100km'ye yakın süratle denize fırlatsalar? Acaba düşünce ne hale gelirsin?

Canlı yemin o hızla gidip gidip şap diye denize çarpınca, nasıl sağ kalabileceğini düşündün mü?

3. malidemirkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 4000FI
    En İyi Avı:
    76 cm sudak
    Evet.. Dediğiniz doğru.. Yalnız kısa mesafelerde iyi iş yapabilir diye tahmin ediyorum(20-40mt).
    Geçenlerde bu forumda okumuştum. Fırdöndüye benzer bir aletle ( ismi aklıma gelmedi) canlı yemi bağlıyorlardı ve bu aletin Türkiye'de olmadığından yakınıyorlardı. O zamanlar aklıma bu fikir gelmişti. Acaba o arkadaşlarında işini görür diye tahmin ettim..

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Yakına atınca da genelde pek iş görmüyor.. Canlı yem atmaya gelmiyor, pek narin hayvanlar.. Hiç düşmek gibi dertleri olmadığından suda, genelde düşmek pek yaramıyor.

En iyisi, asansör tekniği gibi bir şeyler.. Yada atmak denmeyecek şekilde, nazikçe, suya bırakıvermek..

Zargana topuyla güya canlı gümüş atarız.. Suya çarpınca balığın işi biter, bir kaç dakika çırpınır, o ara zargana varsa civarda zaten yem vazifesini yapar..

5. balikicimurat

balikicimurat murat

Favori Kamış:
    olta,kamis,siyirti,birakma
    En İyi Avı:
    akya....13.5 kg----levrek4.3 kg
    sevgili arkadasim..canli yemi kursunla atarsan ileriye dogru o yemden hayir gelmez,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

6. malidemirkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 4000FI
    En İyi Avı:
    76 cm sudak
    teşekkürler... Dediklerinizi anladım. Yalnız kayıkla açılmak her yerde serbest olmuyor. Sakince bırakabilmek için birşeylerle yüzdürmek lazım. Ona da en basit en ucuza nasıl bir yöntem bulunabilinir? Küçük oyuncak gemilerden alınabilir ama ne kadar iş yapacağı belli olmadığından para vermek anlamlı olmayabilir.

7. malidemirkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 4000FI
    En İyi Avı:
    76 cm sudak
    Neden dolayı hayır gelmez? Açıklarsanız sevinirim. Ben bu yemlerin 5 metre üzerinde şeffaf şamandıra kullanmaya çalışacağım, böylelikle yem askıda kalacak ve az çok istediği gibi yüzebilecek.
    Amacım aslında tatlı suda canlı gümüş balığı takarak kıyıdan sudak tutmak. Önerilerinizi bekliyorum.

8. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    Arkadasım bence bu fikri fazla körelttirmeden nasıl geliştirebilecegini düsün.. boşver sen oLumsuz yorum yapanları..

O kadar emek vermişsin helal olsun diyorum..

Son düzenleme: 1 Eylül 2009
  9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Asansör denen bir teknik vardır.

İri bir kurşunu tek başına atarsın, nereye istiyorsan. Arkasından canlı yemi bir kösteğe bağlar, kösteğin ucuna bir klips takıp, gerekiyorsa ufak bir kurşunla vs. destekleyip bedene geçirir, bırakırsın suya. Böylece beden üzerinde canlı yemin dibe gider..

10. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Mahmut ali sen takımı bir dene bakalım ama sonuçlarını bir tarafa not et geliştiririz olayı. olmayan yönlerini yaz bilhassa.

11. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    Suya sandal ile giremiyorsak, asansörü kullanmakta fayda var. Şu da bir gerçek ki; canlı yemi köstekle yollarken yüksek bir yerden yollamamız daha münasip olur kanaatindeyim. Böylece hem daha çabuk, hem de canlıya zarar gelmeden dibe yollamış oluruz.

12. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Kıyıdan atışlar için asansör yönteminden başka bir yöntemin yüzde yüz başarılı olmadığını birçok kere gözlemlemişimdir. Burada dikkat edilecek bir husus kayalık bölgelerde asansör yaparken kurşun yerine mermer benzeri taşlar kullanmak ve fırdöndü ile taş arasını bedenden daha ince bir misina kullanmaktır. Kayalık bölgelerde asansör kurşunu dibe takılır. Bu hem maddi açıkdan bir kayıp hem de doğa dengesi açısından olumsuz bir durum elbette. Bu nedenle taş kullanıp muhtemel bir takılmada taşı gözden çıkarmak daha iyidir. Taş ile fırdöndü arasını ince misina kullanmanın nedenine gelince muhtemel bir takılma durumunda takım yine suda bekler ve takımın çekilmesi ya da balık atlaması durumunda balıkçı misinayı asılırken daha ince kısımdan kopma ihtimali matematiksel olarak çok daha fazla olacaktır. Ben bu taş ile fırdöndü arasındaki kısımı 0.28lik misinadan kullanıyorum. Ana bedeni ise 0.40lık kullanıyorum. Hatta boğaz suyunda bu yöndemi çok kayalık kısımlarda kullandığımda oldu. Taşı özelikle dibe taktırma yöntemini kullanarak randmanlı avlandım. Bu şekilde kayalık bir noktada özellikle dibe taktırdığım ana bedene asansör sisteminin klipsli fırdöndüsüne bağlanmış kurşuna da ayrıca bir misina bağlayarak çekip indiriyorum. Bu şekilde ana bedeni av sonuna kadar hiç sudan çekmeden kullanıyorum.

13. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    Alperen ÖZTÜRK asansör Stilinizi cok begendim tşkrler tbrlklr

14. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Alperen çok güzel sağol

Zaten ben ömrü hayatımda her zaman kurşun kasasını ince yaparım tekneden olsa bile gidecekse kurşun bedeni patlasın. takım patlamasın. kurşunu hemen telefi ederiz ama. ya takım bir takımı denızde donatmak kazdar zahmetlisi yoktur. gerçi yedekler var ama neden gitsin.

15. malidemirkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 4000FI
    En İyi Avı:
    76 cm sudak
    teşekkürler.. deneme atışları kesinlikle yapacağım..

16. malidemirkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 4000FI
    En İyi Avı:
    76 cm sudak
    teşekkürler.. bu da güzel bir yöntemmiş. Yalnız diyelim ileriye saldık. Ama balığın kıyıya kadar gelmesini nasıl önleyeceğiz. Yani kurşuna yakın yerlerde durmasını nasıl sağlayacağız?

17. malidemirkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 4000FI
    En İyi Avı:
    76 cm sudak
    ok. dediğinjiz gibi yapacağım. artı ve eksi yönlerini not alacağım.

18. malidemirkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 4000FI
    En İyi Avı:
    76 cm sudak
    verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

19. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Yavuz istersen Ali'nin açtığı konunun son satırını iyice bir oku herkesin fikrini sormuş ve bu sorunun karşısındada arkadaşlarımız fikrini söylüyor sende ya olmuş yada olmaz diyebilirsin başkalarının yazdıklarına boşver sen onları diyemezsin lütfen fikirlere saygı göster yada daha iyi bir fikrin varsa söylede öğrenelim;) ;)

20. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Ali kardeşim deneme atışı yap yapmasına ama canlı yemin suya çarpar çarpmaz öleceğini garanti ediyorum ;)
    Sana başka bir fikir önereyim şayet avlağında rüzgarı arkadan alıyorsan balon yöntemini kullanmanı tavsiye ederim balonu şişiriyorsun misinanın ucuna sıkıca bağlıyorsun bu misina uzun bir misina olacak oltanı hazırlıyorsun canlı yemini takıyorsun başka bir misinaya bağlıyorsun bu misinayıda balona eğreti bir şekilde tutturuyorsun ve balonu arkadan aldığın rüzgarın önüne salıyorsun ve her iki misineyide açık olarak salıyorsun balon rüzgarın sürüklemesiyle hızla kıyıdan uzaklaşıyor durdurmak istediğin yerde yem bağladığın misinaya hızla aslıyorsun (çırpma hareketi) bu sayede eğreti şekilde bağlı olan takım balondan ayrılıp dibe iniyor diğer misineyide çekip balonunu tekrar kulanıma hazırlıyorsun bu yöntemle canlı yemin en uzak noktalara en az hasarla ulaşmış oluyor :)
    benimkide sadece bir fikirdi:) :)