arkadaşlar benim 1-2 sorum olucak; hafta sonu canlı yemle levreğe olta atmayı düşünüyorum, canlı yem olarak kefal yavrusu yada ispari yavrusu takmayı düşünüyorum, akşam üstü 8 gibi olta atıcam fakat tuttuğum ispari yada kefal yavrusunu 2-3 saat yaşatmak için neler yapmalıyım,ve eylül ayında canlı yemle levrek tutma şansım varmı...?
Babamın bir tekne sahibi olan arkadaşı var ondan öğrendim levrek eylül ayında da yaparmış.Eylül ayı gelsinde size levrek tutmaya götüreceğim demişti.
Her mevsim canlı yemle levrek tutma şansınız var.Özellikle liman ağzından avlanıyorsanız.Yemlik balıklarınızı yaşatmak için piyasada "livar" adında satılan tel kafesleri kullanabilirsiniz. Aşağıdaki linkten de inceleyebiliriniz..Fiyat olarak son derece uygun diyebilirim http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=136
İspariyle yakalama şansın düşer. İspari kullanacaksan küçüklerini kullanmalısın ki, bu da yemin çabuk ölmesine neden olur. Eşşek isparozu denilen iri boydaki isparozlar levreğin çok tercih ettiği bir yem değildir. Yani oltada yem olarak çok tercih etmez. Çünkü zaten isparozlar doğal hayatta levrek için nispeten kolay avlardır. İsparoz hızlı bir balık olmadığından levrekten kaçamaz. Levrek için çantada kekliktir yani. Ama iri boydaki isparozların levrek için yakalanıp yutulması zahmetlidir. Çünkü sırt dikenleri etkili bir savunma silahıdır. bu nedenle iri isparoz kullanacaksan bir makasla sırt yüzgeçlerini kısaltmalısın. Ama ufaklarında bu sorun olmaz. Burda ölçü avucunu kapattığında avucuna sığacak byda olmalıdır. Kefal hem daha sağlam hemde garantili bir yemdir. Levrek tok bile olsa atlar. Ama av saatine kadar canlı saklanması zordur. Ağız yapısı geregi sadece durduğu yerde yaptığı solunum ona yetmez. Çok küçük bir ağzı vardır. Solunum için devamlı yüzmek zorundadır. Bu nedenle alacağın livarın yuvarlak değil uzunlmasına olması gerekir. O yüzden kefali mutlaka yakaladığın gibi bırakma oltana takmalısın ve en az 5 kulaç kalama vermelisin. Ama canlı yem olarak kayabalığı tercih edersen 3 kulaç kaloma yeterlidir. 5 kulaç daha iyidir tabiki , Ama levrek kayabalığını tuttuğu gibi yutar çünkü kaygan yapısı nedeniyle kaçırmamak ister. Üstelik kayabalığı çok sağlam olması nedeniyle kolay kolay ölmez livarda 2-3 gün yaçar. Levrek asla hayır diyemez. İğneyi anüs bölgesinden takmalısın. Bol şans..
çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgilerden ötürü,ben gece avlanmayı düşünüyorum peki kefali gece yakalayabilirmiyim canlı yem olarak kullanmak için?? isparoza gelince onu hangi tür yemle tutabilirim,çünkü balık tuttuğum yerde hiç isparoz çıkmadı,neredeyse bütün yemleri denedim...
Peki imza ayarlarını yapmamışsın nerde olduğunu göremiyoruz. Avlandığın şehir bölgeyi söyle o bölgedeki favori yemliği söyleyelim. İsparoz her yeme atlar. olsaydı yakalardın. Kefali geceleri değil sabah 9-12 akşam 5-8 arası dene
Bu sene Bodrum'da tatildeki son günümde canlı yemle ilk levreğimi tuttum. Canlı yem olarakda akyar yavrusu kullandım. Canlı yemin beyaz rengi levreğin ilgisini çekmiş olmalı. İskeleden levreğin canlı yemi kapışını seyretmek çok zevkliydi!