canlı yemler

Konu, 'Genel Konular' kısmında 43_abdullah_91 tarafından paylaşıldı.

1. 43_abdullah_91

43_abdullah_91

Favori Kamış:
    3 makaralı-2 fiber-10 sallama
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3 kg
    meraba abilerim ablalarım üstadlar ya benim kafamda bi soru var uzun zamandır birilerine sormak istiyodum ama pek fırsat olmadı neyse kafamdaki soru canlı yemlerin avda kullanılması yani dinen ne kadar doğru canlı yemler diğer yemlere göre daha etkili sanki ama hayvanları öle iğneye geçirince içim pek rahat etmiyo bunun dini yönünüde bilmiyorum bu işte bilgisi olan abilerim üstadlarım varsa yardımlarını yorumlarını bekliyorum aramızda imam varsa özelliklede onun yorumları iyi olur...:D :D :D

2. sevgili Mümin kardeşim cevabı burada bulabilirsin:)

Yok ben burada cevap bulamadım dersen ben şahsi fikirlerimle yol gösteririm..

sizin orada fare olurmu??.:D

http://www.diyanet.gov.tr/turkish/default.asp

Son düzenleme: 8 Aralık 2007
  3. hüseyin solak

hüseyin solak hüso baba

iyi ama arkadaş senin işin zor cansız yemle balık tutsan balık acı çekmiyormu bu iş için fetfa zor eziyet etmeden kısa zamanda işi bitireceksin çok ince düşünme:)

4. didaci

didaci Ayhan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    aynalı sazan. 4'5 kg-levrek yaklaşık1 kilo
    öncelikle merhaba küçük kardeşim. eğer tutuğun balıklar israf edilmeyip mideye iniyorsa sakıncası yoktur. ayrıca balıkları tutmak için kullandığın yeme gelince,düşün bir kere adı yem yani bu yemleri sen değil balıklar yiyecek, tabi miden kaldırıyorsa sen de yiyebilirsin. eğer bu yemleri bir amaç için kullanıyorsan neden günah olsun. dinimizce israf kötüdür,ayrıca bir örnek verilmesi gerekirse yenilen yemek ve ekmeklerin atılması israf yani günah, yeterince den fazla balık tutarsan bu da israf yani günah olur herhalde. yanımızda aç yatan nice insanlar var eğer onlarla yiyeceğimizi paylaşmıyorsak bu hem cimrilik hemde günah olur. uzun lafın kısası sevgili küçüğüm, gereken şeyleri gerektiği gibi kullan. bunları anlayabilmek ve anlatabilmek için imam olmak gerekmez. İNSAN olmak yeterli...!!!

5. 43_abdullah_91

43_abdullah_91

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3 kg
    abi sitede biraz arama yaptım soru cevap falan ama pek bişeye ulaşamadım:eek: fareyi bodruma kapan falan kursam kedi gibi olanları yakalanırda napcaz fareyi:confused: :D

6. pekiiiii...:rolleyes:

Tuttuğumuz balığı tekir eşliğinde götürmek konusunda ne düşünüyorsunuz hocam:) ....

yeşil salata üzerine halis zeytinyağı gezdirilmiş..bol limönlu..

yanında karides ,kalamar...ve Cumartesi akşamı ...:rolleyes: diyelim

7. yaaaa...;)
    işte olay burda başlıyorr...Fare...:rolleyes:

fare ile harika levrek yakalamak mümkün...fekat fazla abartmamak lazım...fındık faresi olcak;) ...salacan suya alacan levreği...;)
    bizim için künefe neyse levrek için fare o;)

8. didaci

didaci Ayhan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    öncelikle hoca camide. ve merhaba şimdi cevap gelsin tekir tekbaşına gitmez yanına cila da almak lazım öyle değilmi...!!!

9. oy oyyy oyyyyy...;)

%101 haklısın...ben orayı unutmuşum:eek: :D :D :D

10. 43_abdullah_91

43_abdullah_91

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3 kg
    abi ince düşünmicemde bi solucanı iğneye dolarken bi an için kendimi o hayvanın yerine koyuyom içine bi demir girmiş gelcek seni balık yicek falan:D bide dini yönünü düşünüyom pek bilgim olmadığımdan rahatsız oluyom...

yok abi israfa bende sonuna kadar karşıyım zaten yemiyeceğim balığa olta atmıyom fazlasını tutmuyom ama rahatsız oluyodum biraz içim rahat etmiyodu...

11. didaci

didaci Ayhan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    O Salata Kalamar Vs... Için Davet Varmi Yoksa Lafin Gelişi Mi...!!!!!

12. Buyur gel ne demek..:)

ama gelinceye kadar biterse ben sorumluluk almam:D :D

13. didaci

didaci Ayhan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    SENDE O ZAMAN SEVGİLİ KARDEŞİM BALIK TUTARKEN SOLUCANI BAYILTMAYI DENE YADA BALIK TUTMA...!!!!

14. 43_abdullah_91

43_abdullah_91

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3 kg
    abi hayvanın neresinden geçircende nasıl salcan suya ya aboooo ben mısırla hamurla devam edem bari en fazla solucan kurt kullanem fare işi yaş abi biz onu geçelim...:D :D :D

15. didaci

didaci Ayhan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    önemli Diil Ben Hazirlikli Gelirim Paylaşiriz, Ama Yolda Biterse Ordan Tamamlariz....!!!!

16. 43_abdullah_91

43_abdullah_91

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3 kg
    balıktan asla vazgeçmem bildiğin bi teknik varmı abi bayıltmak için...:D

17. MyStiLe54

MyStiLe54 Umut

Favori Kamış:
    Olta (Alba Star) Alfa 60 / shakespeare (Baba Yadigârı)
    En İyi Avı:
    Oklama (7 Kg ) / Sazan (11 Kg)
    Ya şaka gibi... konuya girdiğimden beri yapılan yorumları okuyorum bu kardeşimizinde yazdıklarını okuyorum gülmekten karnım ağırdı :) ßalık tutmak için (olta ile) Her türlü tekniği kullanıcaksın kardeş:) Çekinme olmayacak:) Küçükken hiç mi oynamadın solucanla :)))

18. didaci

didaci Ayhan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    evet var ama bu günah mı diilmi bilemem. dedimya ben hoca diilim, solucanın arkasından yavaşca yaklaşıyosun BBBÖÖÖ diye bağırıyosun o da korkudan bayılıyo, bu tutmazsa kafasına odunu indir gitsin. ama boşver sen genede balık tutmakdan vazgeç bu hem senin açından hemde solucanlar açısından iyi olur. bu sene fazla solucan bulamadık kuraklıkdan dolayı, bir kişi eksilirse kardır solucanlar ürer...

19. 43_abdullah_91

43_abdullah_91

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3 kg
    abi kullanmasına kullancan ama ben işin biraz dini yönüne bakıyom birazda ordan sorun çıkıyo yoksa mide sağlam balık için herşeyi iğneye geçirir suya atarım da işin dini yönüyle ilgileniyom...;) :)

20. MyStiLe54

MyStiLe54 Umut

Favori Kamış:
    Olta (Alba Star) Alfa 60 / shakespeare (Baba Yadigârı)
    En İyi Avı:
    Oklama (7 Kg ) / Sazan (11 Kg)
    Kardeş yem mi buldun tak oltaya at suya düşünme gerisini adı üzerinde yem... Balık helaldir.. E Onu tutmak için uygulanacak yöntemde helaldir diye düşün ;)
    ßu arada çekirge ve helikopter böceğide cok iyi sazan yemidir ;)