Bizim oralarda prinç tarlalarının orda küçük bi gölcük keşfettim.Bolcana çapak çıkıyormuş.Ama gerek sitelerde gerek forumda bu balığın avcılığı hakkında hiçbirşey bulamadım.Kaç numara iğne kullanmalıyım.Birde gezer kurşunlu tek iğneli dip takımı yapsam işe yararmı,Yoksa şamandralımı avlanmalıyım?
Avlama şeklini bilmiyorum ama çapak hakkında çok iyi şeyler okumuştum Leş gibi kokması, Lezzetinin diplerde gezmesi, Kılçıklarının "Bir daha balık mı aman haa" diye insanı bezdirmesi Bol avlar...
Sevgili Serdar Sanıyorum bahsettiğin yer Terkos'un batı kıyıları oralarda 3 yıldır çapak avlıyorum.En etkili yöntem mantarlı göl oltası ve yem olarak ta solucandır. Daha ayrıntılı bilgi istiyorsan yardımcı olabilirim...
Serdar kardeşim, sen youtube'da bir video bul, oradan çöz olayı. Ya da direkt Vedat abiye mail at, ondan al yorumu. Yoksa Vedat abinin de dediği gibi bizlerin yaptığı "sair yorumlar" ikinci derece öncelikli. Yorma bizleri. Saygılar.
şamandıralı olta ve solucan ile avlayabilirsin. 8 numara iğne yeterli olacaktır, ayrıca çapak balığı diğer balıklarlar gibi şamandıranı aşağı çekmez tamtersi şamandıranın yukarı hareket ettiğini görürsün bu da akılnda olsun
bence en iyisi şamandıralı sistem ve solucan, ben 7-8 numara ile balığı alabiliyorum. Ayrıca dikkat etmen gereken konu çapak balığı diğer balıklar gibi şamandırayı aşağı değil yukarı doğru kaldırır.
Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için.Peki öyleyse 7 numara sinek iğneyle 3 iğneli klasik şamandralı takım yapıp gideceğim balığa .