Bu sekil bir düzenekle yemi,suyun yüzeyinde sunabiliriz,takimi suya atariz ve suda yüzen bir ekmek parcasi veya köpükle suyun agirligini dengeledigimiz misir suyun yüzeyine cikana kadar bedenden misina veririz,yem suyun yüzeyinde görülünce,bedeni düzeltiriz ve beklemeye baslariz,balik yemi kapinca tasmalayarak kancanin baligin agzina takilmasini saglariz,kursun sayesinde su üstü yemimiz belirli bir bölgede durur,kancayi yeme boilie takimlarinda yaptigimiz gibi takariz... Not.Floater-ring diye tabir etigim bu parca sart degil,bunun yerine halka biciminde yada buna benzer bir plastik parcada olur,sadece biraz stabil olmasi gerek.
Ellerinize sağlık, yine güzel bir takımı ayrıntılarıyla sundunuz. Bu takım; Mesela kefal avı için biçilmiş kaftandır. Ama sanırım kanca en azından ince bir midye kurduyla yemlenmelidir.
Yakup hocam,midye kurdu ile yemleme yaparsak kancanin batma ihtimali olur gibime geliyor,bunu önlemek icin bir fikriniz varmi acaba...
Sayın selim ağabeyim. Peki bu düzeni suya tekneden salmak gayet basit ve kolay, kenardan nasıl atılacak bu düzenek. Atarken kurşun ile iğne birbirine karışmazmı.?? Ozamanda yem tam olarak su yüzeyine çıkmaz. İlk defa gördüğüm bir düzenek, biraz bilgi verirseniz memnun olurum. Memleketten kucak dolusu selamlar.
Takimi sert atmazsan karismaz gürkan,yukarida yemin nasil hazirlamak gerektigini yazdim zaten"takimi suya atariz ve suda yüzen bir ekmek parcasi veya KÖPÜKLE suyun agirligini dengeledigimiz misir suyun yüzeyine cikana kadar bedenden misina veririz"
İnce ve sadece kancayı saracak uzunlukta bir kurt sanırım batırmaz. Dibi otlu, yosunlu, yemin kaybolup gittiği yerlerde gerçekten etkili de olur. Bu ihtiyacı gidermek için fly misinası bile kullanmayı denedim, ama kalın olduğundan balıklar pek ilgilenmedi.
İğne, mısır vs. yerine, bir kıbrıs ve sarılmış ekmek takılarak gayet iyi netice veren bir takımdır. Bilhassa akıntılı sularda kefal için tam bir cankurtaran gibidir.. Tavsiyem ekmek suyun üstüne çıkınca, bir karış ila bir kol boyu kadar geri çekmenizdir. Bu öncelikle avare martılardan yemi korur. Akabinde, böyle olduğunda kefaller daha saldırgan oluyor...
Selim Abi Merhaba... Bu takımı tatlı suda sazana kullanırım demişsiniz... Su üstü sazan avı yapılabilir mi Abi? Şunun için soruyorum benim inceleğim sazan takımlarının hemen hepsi dip takımı abi... Sazanda dipten yemlenmez mi? Su üstünden de yemlenir mi? Saygılarımla...
Merhaba bülent kardesim Gayet tabikide sazan su üstüde yemlenir,genelde yaz aylarinda su üstü yemlenir...