Çapari avımda gelen Kocaman kolyozlar. 22 Mayıs 2011 Sivrice

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    İsvicre'den müsafirlerimiz vardı , onları öğle vaktinde yolcu ettim ve hemen tekneme atladım doğru denize, yalnızım biraz kolyoz avlamak istiyorum, sonra mercana bakacağım, çaparimi denize sarkıttım balığımızı arıyorum, meradan 1 mil kadar ilerde balık yazdı, daha evvelde buradan kolyoz aldığım olmuştu, çaparımi suya bırakırken hemen kerderizimi aldım, avlandığım yer balık bulucumda tam 84. 4 olarak gözüküyor, kıyı kerterizini tam fenere göre ayarldım oradaki bir telefon direğine rast geliyor, takım indi takımı suya bırakırken dönerek rolantide devam ediyorum, takım şemsiye gibi balıkların tam üzerine geliyor, balık aldığımı hisseder hissetmez takımı olanca hızla yukarıya çekmeye başlıyorum, takımın yavaş uavaş ağırşaştığını ve artık durma noktasına gelince çekmeyi kesiyorum, ilk tartışımda bütün takım iğne, iğne balık olduğu belli oluyor, balık geliyor arada bir firenliyor bende biraz yol veriyorum ve artık kendi yukarıya gelmeye başlıyor, yavaş tekneye doğru çekerken bu işin en güzel tarafınıda yaşamaktan zevk alıyorum, sıra, balıkların gelişini seyretmeye geliyor, o kadar güzel geliyorlarki bir takım balık dolu gelirken dönerek bir daire ama daireler aşağı doğru çağalıyor ve çok güzel bir görüntü oluşturuyor, inanılmaz güzel kolyozlar, sanki uskumru gibi balıkları iğneden çıkartırken ellerime sığmıyor, bunlar kolyoz azmanları bu balıklara 050 beden iyi dayanıyor, kösteklerim ise 035, boylarını 10 cm olarak tutuyorum, ana misinam 090 ama biraz yumuşak asso çile misina sarı renkte olanından,
    ve balıkları çapari takımımdan ayıklıyorum bu arada martımda tentenin üzerinde beni bekliyor gagası ile tık, tık yaparak, -hadi banada balık ver diyor biraz orta kolyozdan alıp ona verdim looop mideye indirdi, bu arada yarım kova doldu gibi, fazla balığa gerek yok yemlik balığım çıktı, çaparileri toplarken telefonum çaldı ellerimi sildim, bu arada balık avımda gelen telefonları hiç sevmiyorum, neyse cevap verdim, Mercan Kenan kardeşim arıyor, balık varmı diye soruyor, bende var diyorum, -bana biraz yemlik kolyoz verirmisin diyor, -gel yanıma diyorum, aradan biraz sonra gene bir arkadaşla karşılaşıyoruz, -ne haber diye soruyor bende kolyozları gösteriyorum, yemlik istermisin diye soruyorum ve onada yemlik biraz balık teknesine attım, bu arada mercana bakmak istiyorum kolyozlarda kanlı yem hazırladım, kalan balık artıkları için dost martım gene bekliyor iki balık artığı daha verdim ve hemen tekneden uzaklaştı, karnı kocaman kolyozlarla çok doldu,:):):)
    Mercan merama geldim takımı sarkıttım fakat çok sular var dip akıntısı çok fazla takımı yerinde tutmak imkansız, bu av bu şekilde tat vermeyecek yeterli balığımızda var, havada yıldıza döndü, en iyisi limana karnımda çok acıktı öğle yemeği yemedim, Conta kaptan limanda beni bekliyor, İki sevgili arkadaşımda Sami ve Esat onlarada yemek için balıklarını verdim, gerisi Muammer ustanın orada tava yapılacak, masamız her zamanki gibi güzel balıklar inanılmaz lezzetli sanki uskumru gibi çok yağlılardı, işte gene güzel bir Sivrice akşamı yaşadık, sizlere de güzel balık avları dilerim, sevgiler, saygılar hoşçakalın. :):):)

Son düzenleme: 23 Mayıs 2011
  2. 3182

3182

Rastgelsin orhan abi. Sivriceye sevgiler saygılar. Ellerinizden öpüyorum.

3. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Tebrikler bu güzel balıklar için :) .

4. OMMG

OMMG OKAN

Yine bir solukta okuduğum keyifli raporunuz ve avınız için tebrikler,ellerinize sağlık.Saygılarımla...

5. mad_volki

mad_volki volkan

tebrik ederrim

öncelikle sitenize yeni üye oldum gerçekten kaliteli ve keyifli bir site. üzülerek şunu söylemek istiyorum Edremit körfezinde Burhaniye de oturuyorum büyük balıkçı tekneleri körfezimize büyük tahribatlar verdi ne yazık ki 3 - 4 senedir balık tutmak bizim için hayal oldu.. sizlerin yorumlarını okurken bile o keyfi yaşıyorum.. haydiii ras gelee...

6. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili Kadem kardeşim, bizler de sizlere Güzel Sivrice'mizden selamlar, sevgiler gönderiyoruz, hoşçakal.:) :) :)

7. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    Orhan abi saygılarr güzel bir günün sonunda iyi bir av yapmışsınız tebrikler azğzımın suyu aktı :) ızgarada yemek vardı onları şimdi.. Tuncelide olunca insan deniz balığına hasret kalıyo...

8. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Teşekkürler Şenol kardeşim sana da rastgelsin, hoşçakal.:) :) :)

9. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

orhan abicim her avın müthiş her avın çok güzel diyecek birşey yok pirim:)
    daha güzellerine rast gelsin :)

10. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler Okan kardeşim, hoşçakal.:) :) :)

11. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Volkan kardeşim, Conta kaptan da Burhaniye'nin yerlisidir, limanda babasının kahvesi varmış, balık durumuna gelince, her geçen gün azaldığı bir gerçek, bilinçsiz avlanma dediğin gibi devam ediyor, ama elimizden fazla bir şey gelmiyor, bence balık yasaklarının tarihlerini iyice hesap etmeleri ve bu konuda taviz verilmemesinin gerekli olduğunu düşünüyorum.
    Sivrice'den Burhaniye'ye sevgiler, selamlar, hoşçakal.:) :) :)

12. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili Yakup kardeşim, ne diyelim darısı sizlere olsun, inşallah seni buralara da bekleriz, sevgiler, hoşçakal.:) :) :)

13. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler Hüseyin kardeşim, sizler de rastgelsin, hoşçakal.:) :) :)