iyi olmus. bagladigin ipin biraz ondulesini bulursn daha iyi olur. hatta onlarin katlarini açarak kullan. içine iki kat sim koy. boylarini da az bise kisalt tamamdir.
Renk çeşidi bu işi becermeye başladığım zaman olacak. Bir de simi nerden bulabilirim,çeşidi ne olmalı
o bagladigin iplikler kat kat sarimlidir. onlari açinca böyle dalgali gibi durur. o dalgali durusa ondüle denir
umut aferin sana canı gönülden tebrik ediyorum daha 14 yaşında kendi çaparini yapıyorsun. bizim buralarda kaz veya martı tüyü çapari yaparsan levrek için güzel olur. benimde aynı yaşta yeğenim var aşılayamadım kerataya. gerçi o çorluda babasındada heves olmayınca olmuyor
Umut kardeşim merhaba, Öncelikle ilk çapari denemesi için hiçte fena değil, gerçekten tebrik ederim Çapari yapımında eğer floş iplik kullanacaksan tek tel floş iplik 2 tel de değişik renklerde sim kullanman yeterli olur.. Sana tavsiyem forumdaki çapari ile ilgili olan sayfalardan hangi renk ipleri, organze kurdeleleri, tüyleri kullanacağını araştır zaten bolca resimli örneklerde mevcut. değişik renklerde çapari köstekleri yapar yapar kullanırsın rahatça :thumb: zaten köstekleri bağladıkça tekniğinde gelişecektir ve çok çok daha muntazam köstekler yapacaksın... üretime devam et çok keyifli bir uğraş
Ersin abi zaten bu gün 5-10 tane daha çapari yaptım gittikçe gelişiyor.Dediğin gibi gerçekte de çok keyifli bi uğraş.
Umut kardeş eline sağlık valla.. ben dün 10 tane kösteği bedene 1 saatte anca takabildim kolum boynum ağrıyınca bıraktım sana helal olsun vallaha..
hataylı97.ilk deneme olarak gayet başarılı.yaptıkça eksiklerini bulacaksın benim gibi.sayın roy'un dediği gibi iplikleri açarsan daha güzel duracaktır.verilen tavsiyeler de seni bayağı geliştirecektir.daha güzel çalışmalar diliyorum. saygılarımla.