Çapari denemesi

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında hataylı97 tarafından paylaşıldı.

1. hataylı97

hataylı97 Umut Çağdaş ATEŞ

En İyi Avı:
    İri bir sokar
    Merhabalar ilk kez çapari yaptım.Baya bi kötü oldu.Eksiklerimi söylerseniz sevinirim

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    iyi olmus. bagladigin ipin biraz ondulesini bulursn daha iyi olur. hatta onlarin katlarini açarak kullan. içine iki kat sim koy. boylarini da az bise kisalt tamamdir.

3. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    biraz im ekle olur birazda renk çeşidi havanın ve denizin durumuna göre

4. hataylı97

En İyi Avı:
    İri bir sokar
    roy abi ondule derken neyi kastediyorsun anlayamadım?

5. hataylı97

En İyi Avı:
    İri bir sokar
    Renk çeşidi bu işi becermeye başladığım zaman olacak. Bir de simi nerden bulabilirim,çeşidi ne olmalı

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    o bagladigin iplikler kat kat sarimlidir. onlari açinca böyle dalgali gibi durur. o dalgali durusa ondüle denir

7. hataylı97

En İyi Avı:
    İri bir sokar
    Roy abi yardımların için çok teşekkür ederim. Sim olarak alttaki simi kullanabilirmiyim

8. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    umut aferin sana canı gönülden tebrik ediyorum daha 14 yaşında kendi çaparini yapıyorsun. bizim buralarda kaz veya martı tüyü çapari yaparsan levrek için güzel olur.

benimde aynı yaşta yeğenim var aşılayamadım kerataya. gerçi o çorluda babasındada heves olmayınca olmuyor

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bu sim de olur, gri rengi daha iyi is yapar. 2-3 tel eklemek kâfi

10. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Umut kardeşim merhaba,
    Öncelikle ilk çapari denemesi için hiçte fena değil, gerçekten tebrik ederim :)
    Çapari yapımında eğer floş iplik kullanacaksan tek tel floş iplik 2 tel de değişik renklerde sim kullanman yeterli olur.. Sana tavsiyem forumdaki çapari ile ilgili olan sayfalardan hangi renk ipleri, organze kurdeleleri, tüyleri kullanacağını araştır zaten bolca resimli örneklerde mevcut. değişik renklerde çapari köstekleri yapar yapar kullanırsın rahatça :thumb: zaten köstekleri bağladıkça tekniğinde gelişecektir ve çok çok daha muntazam köstekler yapacaksın... üretime devam et çok keyifli bir uğraş ;)

11. hataylı97

En İyi Avı:
    İri bir sokar
    Teşekkür ederim Gültekin abi.Bu kaz ve martı tüyünü balık malzemesi satan yerlerde bulabilir miyim?

12. hataylı97

En İyi Avı:
    İri bir sokar
    Roy abi önerinle gri renklisini aldım önerilerin için çok teşekkür ederim.

13. hataylı97

En İyi Avı:
    İri bir sokar
    Ersin abi zaten bu gün 5-10 tane daha çapari yaptım gittikçe gelişiyor.Dediğin gibi gerçekte de çok keyifli bi uğraş.

14. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Umut kardeş eline sağlık valla.. ben dün 10 tane kösteği bedene 1 saatte anca takabildim :) kolum boynum ağrıyınca bıraktım:) sana helal olsun vallaha..

15. huseyin84

huseyin84 hüseyin

hataylı97.ilk deneme olarak gayet başarılı.yaptıkça eksiklerini bulacaksın benim gibi.sayın roy'un dediği gibi iplikleri açarsan daha güzel duracaktır.verilen tavsiyeler de seni bayağı geliştirecektir.daha güzel çalışmalar diliyorum.
    saygılarımla.