Herkeze Merhaba uzun zamandır çaparileri araştırıyorum.dikkatimi çeken bir durum oldu eski çaparilerde floşların bağlanma şekli hep iğne ucunu gizleyecek şekilde bağlandığını görüyorum ama yeni çapariler benim yaptıklarım dahil böyle değiller.acaba eski çapariler gibi bağlanılırsa çapari daha'mı avcı oluyor bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.Teşekkürler [/url][/IMG] [/url][/IMG] [/url][/IMG]
Benim de gözlemlediğim iğnenin palasına yakın atılan düğümler iş yapıyor mesela iğnenin yarısından palaya kadar atılan düğümler de paraşüt oluyor köstekler
İbrişim ile 2 türlü bağlama şekli ile yapılan bir işlemdir zaten dikkat edersen resimde detayları mevcut. İlk atılan düğüm tüy'ü bahsettiğiniz şekilde kaldırmasına yarar ki buda tüyün çapariyi çalıştırma aşamasında güzel aksiyon vermektedir. Zahmetli bir iş olduğu için çoğu kimse bu işe girmiyor ama zaman zaman kendime özellikle çinekop ve Palamut kösteklerini bu şekilde hazırlarım özellikle tekne çaparilerinde de çok güzel çalışır, gerçekten fark ettiriyor. İstavrit için değmez zaten FC, organze,sim çeşitleri ile aynı avcılığı yapmakta''bence''.