Geçenlerde internette dolaşırken istavritin yeşil renge geldiğini okudum. Sonra merak ettim niye acaba diye sonra koyuldum araştırmaya. Kimisi balığın renkleri kıskanıp çapariye vururmuş diye yazmış kimisiyse yeşili yosun zannettiğini felan yazmış.Bazısı renklerin önemsiz olduğunu söylemiş. Ancak hepsinin söylemiş olduu bir şey var ki(renklerin önemsiz olduğunu söyleyen arkadaşın bile) sarı,yeşil,mor ve beyaz renkler balığın dikkatini en çok çeken renklermiş. Özellikle mor hariç diğerlerinin daha fazla çekici olduğu mor ve bunların dışında turuncunun bunlara nadiren biraz daha az çekici olduğu yazıyordu. Bu çapri işi kafamda o kadar karıştı ki... Bilgilerinizle aydınlatırsanız bizleri çok sevinirim Saygılarımla.... Rastgele...
Eğer istavrit derindeyse, o zaman renk filan önemli olmaz pek. İki renk anlam taşır: Kırmızı -> gölge, Yeşil -> görünen. Kırmızı renk, derinde tam bir siyah olur. Siyah renk bu etkiyi sağlayamaz. Balıkta bunu bir silüet sanarak saldırır. Yeşil renk ise kendini gösterir. Ben buradayım der. Balık bir şey var diyerek saldırır. Işığın büyüdüğünde fizik dersinde öğreneceğin bazı meseleleri vardır. Kırmızı ışık suda 4-5 metreden fazla gidemez. Yeşil ise, 15 - 20m gidebilir rahatça. Fakat, derine, 30m derine, yüzeyden hemen hiç ışık gelmez (morötesi hariç). Ama bu derinlikte, yakamoz vs. olur vs. çok hafif bir aydınlık mevcuttur, canlılardan gelen ışık yüzünden. Bu ışıkta yeşildir. Yeşil ışık altında en zor görünen renk kırmızı (tam gölge) en iyi görünen renkte yeşildir haliyle. Ama sığ yerlerde, iş birazcık daha farklıdır. İstavrit renk vs. seçebilir. Genelde seçmez, her renk çapari iş yapar. Ama bazen, iğnenin rengi, sim rengi vs. fark yaratabilir.
bilgi için teşekkürler... bir de şu fotoğraf yüklemeyi biliyorsanız lütfen anlatabilir misiniz? Her şey için teşekkürler... Rastgele
yusuf kardeşim formu biraz gezersen herşey nasıl yapılır hemen hemen konusu var buyur sana link. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=19910
Benim elimde şu anda 11 no normal beyaz iğne ve 0.15 mm normal misina var yaptığım çaparinin resmi bunlardan yirmi tane falan yaptım ama iş görürmü bunlar? Bir de beden olarak kaç mm misina kullanmamı önerirsiniz? Mesajıma cevap verirseniz çok sevinirim Her şey için teşekkürler... RASTGELE...
Acaba 11 no iğne istavrit için çok mu büyük. forumda birazdolaştım da 7-8 no ile mırmır avından bahsediliyor??
İstavrit çaparisinde 11 numara iğne iyidir elbette. Fakat ince takım kullanılan zamanlarda 12 numara iğne daha iyi sonuç verir. Örneğin 08 - 10 yapılan takımlarda 12 kullanırım ben. Ancak balık ileride ve dipteyse 11 numara iyi sonuç verir. 15 - 26 gibi bir takımda mesela.
11 bile bazen balığı döküyor kışın balık iriyken 10 numara idaal oluyor mesela sarayburnunda gece çaparinde 8 9 numara iğneden çapari...
cevaplar için çok sağolunda bu mevsimdeelimdekiler kullanabilir miyim peki yani 11 no iğne ve 0.15 köstek (inş. hep aynı soruyu sorduğumu dünmezsiniz) Yusuf ilk sahtesini yapıyor... ÇOK YAKINDA FORUMDA SİZLERLE... RASTGELE
0.15 köstek bence kalın.0.10 veya 0.12 kullanınız.ama sandaldan veya at cek yaparak cok uzağa atacaksanız 0.15 olabilir.bana göre yinede kalındır.
yusuf çaparini şu an kullanacaksan mutlaka köstek aralarında bi köstek boyu daha mesafe bırak,yani iki kösteğinin arası senin kösteklerinin uzunluğunun 2 katı olsun hatta fazlada olsa olur.nasıl bi olta-kamış kullandığını bilmiyorum ama 330 cmlik bi kamışla ancak 7 iğneli yada maksimum 10 iğneli,aşırı avcı çapari yapabilirsin bu şekilde...gittiğin yerde balık varsa şayet herkes 1-2 alırken sen 6-7 alırsınköstek bedenini ince yapmakta fayda vardır ama 0,15 te yeterli
Bilgi için teşekkür ederim. Şu anda kendime ait bir kamışım yok. Ancak bir iki hafta içerisinde inş. ilk kamışımı alacağım. Rastgele Biz ne kadar rastgele desekte kimse kamışını rastgele sallamasın YUSUF İLK SAHTESİNİ YAPIYOR. ÇOK YAKINDA SİZLERLE