Çapari için kösteklerim

Konu, 'Takım Çantası' kısmında Volume34 tarafından paylaşıldı.

1. Volume34

Volume34 Koray Cangüden

Favori Kamış:
    ProCatch Carbospin Pro-240 Spin Kamış
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av65b
    Dün başladığım çapari yapımına acemi olarak devam ediyorum yaptıklarım şimdilik bunlar 40 köstek oldu

[​IMG][/url][/IMG]

ilk olarak organzeyi bi iple bağlayıp sonra misinayla bağlıyodum ama sonradan sadece misinayla yapmaya başladım beyaz ve koyu yeşil organze var şu an

[​IMG][/url][/IMG]

Buda mantarın diğer yanı

Bedende 100 gram kurşunu atmak için bir misina arıyorum fc düşünüyorum ama beden için misina ne kullanmalıyım birde bu organzelerin hangi renkleri iş yapar

eksiklerimi hatalarımı söylerseniz memnun olurum şimdiden teşekkürler :)

2. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin10-40g,Shimano Alivio AX8000 3,30mt 50-100gr, Lineaeffe ac casting surf 390cm,
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-25 , OKUMA AVENGER AV-55 MAKİNE,DAİWA CROSSFIRE 2500
    Ellerine sağlık Koray, ancak fotoğraflar çok bulanık çıkmış. daha net çekersen site de abilerin daha iyi yorum yazabilirler.

3. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Koray seni canıgönülden tebrik ediyorum kardeşim. istanbulun anadolu yakasında genelde beyaz iğneye özellikle yeşil veya beyaz organize ip kullanılır. kırmızı organize de iş yapıyor ama yeşil kadar genelde randumanlı çalışmıyor. FC misine yerine sana bir tavsiye oskar invasilin 0.20 - 0,22 bulabilirsen fc yerine bunu denemeni tavsiye ederim. fiyat olarak da 100mt. si 5tl olması lazım..
    Eline sağlık.

4. Volume34

Volume34 Koray Cangüden

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av65b
    Abi telefonla bu kadar oluyor :) tek korkum bunlar balık yakalarmı bi yakalasam seri üretime geçicem :)

5. Volume34

Volume34 Koray Cangüden

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av65b
    Sağol vinas abicim internetten almak için kredi kartı vs. gerek herhalde kapıda ödeme olsa alıcamda dükkanlarda internet kadar çeşit bulmak zor :) heleki bizim burda :) bu arada okulda tenefüste bi arkadaşımada ögreterek yaptım mantarda yer kalmayınca bıraktım 40 saniyede 1 tane yapıyorum :) tüy ne kadar olsun abi peki? organzenin ucunu bulup çekiyorum 5cm gibi kesiyorum tüy seyrek kalıyor :)

6. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Koray tebrikler.. başlangıç için hiç fena değil, zamanla ustalaşırsın :) balık malzemesi satan yerlerde çok ucuza hazır makaralar vardır simli floş organze vs rengarenk zevkine göre alıp çeşit çeşit kullanabilirsin.. benim dolaptan dışarı taşıyo artık malzemeler :D
    yakında sana da aynısı olursa şaşırma :laughing:
    Fatih'in de dediği gibi Oskar Invisiline misinalar bedende kullanmak için uygundur, hem çok sağlam hem de uygun fiyatlıdır.. oskarla 0.22 bedenle 140 gram kurşun atabiliyorum çok rahat.. tavsiyedir :thumb:

7. Volume34

Volume34 Koray Cangüden

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av65b
    Abi çok sağol dediğin misinayı alıcam :) makinaya sarmaya uygunmudur bu misina

8. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    makineye sarmak için tavsiye etmem ama takım yaparken kullanabilirsin.

9. Volume34

Volume34 Koray Cangüden

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av65b
    Sağol abicim misina tavsiyesi verebilirmisin bana :) İstanbul tuzlada oturuyorum akıntı yok ara sıra boğaza gidiyorum kamış lineaeffe turnafresh 3.90 makina şu anlık yok diyim varsa kalitesiz makinalar örgü misinaya gerek varmi ? bi tavsiye versen çok iyi olur benim için :)

10. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    örgüye gerek yok şimdilik. pelican dozer 0.25 - 0.28 uygun olur.

11. Volume34

Volume34 Koray Cangüden

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av65b
    Anladım abi sağol herşey için kışın ne balık var istanbulda ? istavrit olurmu boğazda

12. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Sevgili Koray bağladığın simler iğne palasından yukarıya taşmasın ve daha az kullanmaya çalış simleri Tuzlada hiçmi malzemeci yok :)

13. melikşah

melikşah ........................

Koray resimler biraz bulanık çıkmış,zaten görmüyorum beni iyice şaşı yaptınhihi
    Neyse şaka bir yana kardeşim başlangıç için iyi ilerisi için daha da iyi olacaksın buna inan.
    Eğer ağabeyinin de görüşünü almak isresen,boğazda balık bol ise fc misina olup olmaması o kadar önemli değil kanaatimce.
    Seyrek hallerde fc ile yapılan takımlar daha etkili oluyor.
    Bedende % 100 fc kullanırsan atıyorum( 30 fc-25 lik gibidir) ama fc kaplamalar sıkıntı yaratmaz çünkü verilen kalınlığın üzerine fc kapladıkları için.
    Ama suya girip çıktıktan sonra bazılarının kaplama özelliği gidiyor.
    Köprüde kullanacağın çapariler çok ince olmalı bunuda tamamen senin insafiyetine bağlı kalınlıklar ile tecrübe etmelisin.
    Ben de çaparilerimi organze den yapıyorum ağırlıklı olarak yeşil'in tonları ve beyaz
    Bir de karışık (tukaş yani:) farklı renkleri yapıp deniyorum.
    Eğer yakınlarında pazar kuruluyorsa orada organze kurdela satan tezgahlar vardır onlara gidip bol çeşitler bulabilirsin.
    Ehh tabii ablaların annelerin tuhaf bakışlarına katlanmak zorundasın :D
    Nerden bilecekler senin benim yada başka bir balık avı hastasının kendine malzeme aldığını:D

14. Volume34

Volume34 Koray Cangüden

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av65b
    Drasty abi tuzlada malzemeci varda çeşit yok :) melikşah abi %100 fc misina ve vinas abinin önerdiğini alcam bilgilerin için teşekkür ederim ben ilk organzdeden iğne boyunun 2 katı kesiyorum sonra iğnenin palasından tüyle tutuyorum iğneyi bağlıyorum ilk yaptıklarımda tüyü iplik ile sarıp sonra ipliği üstüne misina bağladım hangisi doğru ve yapacağım takım daha çok balık alırmı yoksa aynımı alir?

15. melikşah

melikşah ........................

Koray şimdi sana nasıl tarif ederim bilmiyorum:)
    Ben de bazı çaparileri iplikle bazı çaparileri misina ile bazılarını oje kullanarak yapıyorum.
    Bu işin ustası değilim ama elimden geldiği kadar sana yardımcı olmaya çalışıyorum:)
    Aynı sıkıntıları bende çekmiştim, bilgi toplama açısından.
    Benim sana nacizane tavsiyem hangi sıra ile bağlarsan bağla ne fazla organze ve sim kullanma.
    Bu iş burada anlatmak ile olmaz :) dediğim gibi bilgi topla videolar, yazılar bunları tarayıcının sık kullanılan bölümlerine at.
    Bak aklıma şimdi geldi:) ayrıca köstek uzunlukları, aralıkları ve kamışın boyu orantılı yaptığın çapari onlu,onbeşli (hey onbeşli onbeşli şarkı gibi oldu) yaptığın çaparinin boyu kamışı geçmemeli daha aklıma gelmeyenler vardır.
    Ehh!! benden bu kadar dediğim gibi ilk önce yemeğin tarifini sonra malzemelerini daha sonra pişirmesini yapmak gerekir:)

16. Volume34

Volume34 Koray Cangüden

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av65b
    Abi 10 lu yeter bana balık bana o mutluluğu yaşatsında balık paraylada alınıyor :)