çapari için misina

Konu, 'Misinalar' kısmında sermat tarafından paylaşıldı.

  1. sermat

    sermat serkan

    Yaş:
    44
    Mesajlar:
    359
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    cormoran bull fighter 10-30, okuma compressa 100-200,shimano nexave
    Favori Makine:
    shimano aceration hg okuma raw2,shimano nexave daiwa tournament entoh
    En İyi Avı:
    minakop şu kadar
    herkeze selamlar . ilk defa çapari yapmaya çalısacam.bunlar hem istavrit hem çinekop hemde palamut için çapariler olacak.yaptığım araştırmalar gereği gerekem malzemeleri temin ettim.fakat misina olarak florokarbon düşünüyorum.aklımda olan şuan kullandığım berkley ama çapari için fazla pahalımı olur.avlak yeri olarak hem boğazda bazende akıntının olmadığı yeri geldiğinde 50 gr kurşun kullanılan gürpınar sahili.sormak istediğim misina kalınlıkları ne olmalı boğaziçin.bizim buralar için akıntı olmadığı için 0.15 köstek 0.20 beden düşünuyorum ama boğazda bu kalınlık kaçolmalı.çinekop için ve istavrit için kalınlıkı ve fc misina önerisi verirseniz sevinirim.aklımdakiler varivas berkley ve okuma shotai.ama daha hesaplı olup işimi gören olursa tavsiyelerinizi bekliyorum.mesela pelikan fc.olurmu.şimdiden teşekkürler
     
  2. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    İstavrit için, bedeni FC yapabilirsin. Berkley %100 FC Trilene iyi iş görür genelde. Köstekleri 0.08 - 0.10 gibi ince ve normal misinadan yapmanı tavsiye ederim.

    Diğerleri için derken. Palamut çaparisi için, 0.60 FC beden, 0.40 FC köstek iyi olur. Hatta 1 mm Beden, 0.60 köstek bile düşünülebilir. Palamut çaparisi biraz ağır bir takım olmalı.

    Lüfer vs. için, 0.25 FC beden, 0.16 FC köstek iyi netice verir.

    Her durumda, akıntılı suda iş yapacak çapari ile, durgun suda iş yapacak çapari aynı olmaz. Akıntılı suda köstekler sık ve kısa tutulur. Durgun su için, köstekler uzun ve biraz aralıklı olmalı, köstek misinası yumuşak olmalıdır.

    Birde, eğer kendin yapıyorsan, yaptığına değmesi için, köstekleri fırdöndü, delikli boncuk vs. ile bağlamanı tavsiye ederim. Hafif çapariler, bir iki kullanımda perişan olur çoğunlukla. Kaliteli malzeme kullanman, ancak maliyeti artırır üstelik, gene bir iki kullanımda işi biter. Bunu önlemek için, köstekleri öyle takmak iyi bir çözüm olur. Hem çok çok daha uzun ömürlü olur, hemde kopan kösteği yenilemek vs. kolaylaşır.
     
  3. sermat

    sermat serkan

    Yaş:
    44
    Mesajlar:
    359
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    cormoran bull fighter 10-30, okuma compressa 100-200,shimano nexave
    Favori Makine:
    shimano aceration hg okuma raw2,shimano nexave daiwa tournament entoh
    En İyi Avı:
    minakop şu kadar
    serdar abi öncelikle cevabıın için teşekkürler.köstekleri fırdöndü boncuk derken tam anlamıyla anlamadım.acaba bizim yemli takım için bazen kullandığımız boncuklu üçlü fırdöndüyü kastedmediniz galiba .bu arada ben sadece bedeni değil köstekleride fc yapacam abi.bu verdiğiniz kalınlıklarla kaç grama kadar kurşun kullanılabilir.