Kıyıdan balıkçılığa uzun zamandır merakımız var arkadaşlarla toplandık kendi çaparimizi kendimiz yapalım dedik ve 2-3 takımı başarı ile tamamladık ama balık tutamadık... Kösteği boyamadık şimdi köstekleri boyayıp yeniden yapalım diyoruz aklımıza birkaç soru takılıyor sorulara gelince; 1) Kıyıdan istavrit avı için köstek kalınlığı 0.10 yeterli midir? 2) Köstekleri Oje ile boyayabilir miyiz? 3) Köstek boyu ve beden boyu ne olmalıdır? 4) Simli iplerin uzunluğu kalınlığı çok etkiler mi? Şimdiden teşekkürler iyi forumlar,rastgele.
hazır köstekler satılıyor 50 li 100 lü paketler halinde istersen onlardan al ona göre dene derim. genelde kıyıdan istavrit köstekleri 12 no iğne ve 0,10 - 0,15 arası misinadan oluşuyor. beden olarak 0,18 - 0,20 arası sanırım.
pekala teşekkürler şuan sadece elde yaptığımız kösteklerin uçlarını oje ile boyayabilirmiyiz sorusunun cevabını merak ediyorum
boyayabilirsin ancak bir etkisi olmayacaktır ... 15 yıldır balıga ilk başladıgım günden beri kendi takımlarımı kendim yaparım ve hiç bir çaperi kösteğimi şu ana kadar boyayarak kullanmadım zaman zaman bu gibi denemelerim merak amacı ile oldu ancak hiç bir etki yada etkisizliği olmadıgını gordum yazın koprü üstü salma takımlarda 0.8 ile 0.12 mm kışın köprü üstü salma takımlarda 0.12 ile 0.15 mm yazın kıyıdan uzak veya yakın atışlar için 0.8,0.12,0.15 mm kışın kıyıdan uzak veya yakın atışlar için 0.12,0.15,0.17 mm köstek kullanabilirsin yaz için 0.12 mm kış için 0.15 mm idealdir beden olarak kullandıgınız bolge ve şartlara gore değişir bunu en iyi kullandıgınız alan ve sarf ettiğiniz guce ve kursun agırlıgına gore kendiniz belirleyebilirsiniz kıyıdan atışlar için yazın 0.15 mm den 0.22 mm e kadar kısın 0.22 mm den 0.28 mm kadar kullanılabilinir kalınlık artıkca sans azalır zira su sıralar balık yok tutamamıs olmanızın en buyuk sebebi budur balık oldugunda boya ve çapari rengi çok büyük etken değildir özellikle boya hiç bir etkisi yoktur estetik lik hariç buda ticari amac içindir sizin böyle bir kaygınız olmadıgı için buna boşa ugras harcamanıza gerek yok sevgiler