Çapari için Tavsiye

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında alidag tarafından paylaşıldı.

1. alidag

alidag alişan

Merhabalar havalar isinmaya basladi bende gecte olsa caparilerimi hazirlamak istiyorum ve bunun icin bazi sorularim olucak oncelikle hedef balik istavrit ve bolge olarak istanbul gurpinardayim kiyidan avlaniyorum gecelim sorulara :)
    1-Bulundugum bolgeye gore tavsiye ediceginiz sim ve flos/organze rengi nedir ?
    2-organze mi flos ipmi daha iyi sonuc verir ?
    3- igne numarasi ve kostek misina kalinligi ne olmali ?
    4- gecen gun aceleyle kiyi icin sadece tuy rengine bakip aldigim 100lu capari kostekleri 6numara igneli ve 0.20 misina cikti bunlarin kiyidan is yaoma sansi varmi yoksa hic denemiyimmi ?

2. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Alişan kardeşim soruların cevaplarının birçoğunu forumda şu liknte bulabilirsin
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=45573

1- renkler konusunu linkten bakabilirsin
    2- organzede - floşta iyi sonuçlar verir eğer doğru renkleri ve sim kombinasyonlarını kullanıyorsan
    3- çapariyi atacağın yere ve o bölgede kullanılması gereken kurşun ağırlığına göre beden ve köstek misinası kalınlığı değişiklik gösterir...
    4- bana göre 6 numara iğne istavrit için büyük ve 0.20 köstek misinasıda bence biraz kalın. Ancak bu ölçülere sahip çapariler açık denizde tekneyle yapılan yine istavrit, uskumru gibi balıkların avlarında iş yapabilir...

3. alidag

alidag alişan

Cevabiniz icin tesekkurler o basligi inceledim ama sorularim daha spesifik bulundugum bolgeye gore oldugu icin burada konu acma geregi duydum

4. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Merhaba Alişan

1. Genelde boğazda yeşil/fıstık yeşili damla sim iyi iş yapar.
    2. Pek farketmiyor ama sabah saatlerinde flos daha ince olduğu için daha dolu geliyor olta.
    3. iğ no / köstek / beden sıralaması ile 11/0,10/0,22 veya 10/0,12/0,25 veya 9/0,14/0,28 kullanabilirsin.
    4. 6no 0,20 köstek ile kıyıdan çinekop çaparisi yapabilirsin. Bazen iri istavritte gelir ama 3-5i geçmez.

5. alidag

alidag alişan

Cok tesekkurler yardiminiz icin tavsiyelerinizi dikkate alicam .
    Simdi 3yeni sorum var
    1-samurai marka misina kullaniyorum kosteklerde nasildir ?
    2-siyah igne olarak 11 capraz siyah igne baglasam olur mu?
    3- normal kullanilan igne baglama dugumlerinden hangisini tavsiye edersiniz veya caparide kullanilan ozel bi igne baglama methodu varmi ?

6. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    1. Samurai çok serttir, bağlarken kopmalar olabilir. Powerline super premium kullanıyorum, orta sertlikte tam istavrit çaparisine göre bence.
    2. 11 siyah çapraz olur, ama iri balık tutmak istiyorsan büyük iğne kullanmalısın. (no 9)
    3. 2 düğüm var çapari iğnesi bağlamak için, 2side uygundur. Önemli olan iğne üzerinde organze/floşun düzgün durmasıdır.

7. alidag

alidag alişan

Tekrar tesekkurler , o 2dugumu anlayabilcegim ogrenebilicegim bir yer bir video vs varmidir cunku forumdaki hic bor konuda yeterince acik degil ve benim kullandigim dugumde tuylerin duzgun durmanasi veya dokulmesi gibi sorunlar oluyor