Koraycım bu konuları oku kafan da soru işareti olursa tekrardan sorarsın. http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=32221 http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=28540 http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=45573
o konuların içinde yazıyor aslında. balık avı malzemesi satan yerlerde vardır.semt pazarın da veya mahallelerde iğne iplik satan dükkanlarda da bulabilirsin.
Koray bulduğun her video ve görsel anlatımları biriktir İlk başlarda sıkılabilirsin ama yılma Gerçekten sabır isteyen bir iş, ama sabrın sonu selamettir Hele hele çapari yapmayı çözüp bir de balık aldınmı keyfe bak o zaman Sadece sabır ve itina daha sonra bir sürü çeşit simler ile çok değişik çapariler yaparsın
Koray kardeşim, çapari yapımında kullanılabilecek olan organze kurdeleleri ve floş iplikleri tuhafiyecilerde rahatlıkla ucuza bulabilirsin, ayrıca ipliklerle birlikte ekleyeceğin simleri balık avı malzemeleri satan dükkanlardan elde edebilirsin...
Çok sağolun bi keresinde hazır çapariyi bozup yeniden yapmıştım herşey çok güzel ilk atışta bişey yok çektim azcık karışmış içim kan ağladı 2. atışta köstekler kaydı şu sim nası birşey tüyün üstünemi sürülüyor ip gibimi şimdiden teşekkür ederim
Kurdeleyi uc kısmından bir ilmekten tutup sökeceksin, saçak haline gelecek. sonra o saçak halindeki ipleri ikiye üçe ayırıp ( tüyün çok kalın durmaması için ) köstek bağlayabilirsin... bu çapariyle ilgili konular, örnekler, nasıl yapılacağı videosu falan var forum içerisinde... :thumb:
Abicim çok sağol ben kaç no iğne alıyım bide bu kurdeleyi almak için tuhafiyecilere ne diyim nası misina kullanıyım ?
aslında Koray haklı. Doğru dürüst a dan z ye çapari yapımını anlatan bir kaynağa ben de rastlamadım. Malzeme tedariğinden en son kurşunlayıp oltaya takılışına kadar...
istavrit için 9 no sinek iğne al. siyah da olur nikel de. Tuhafiyeden gönlüne göre bir renk (yeşil veya beyaz öneririm) ama en parlağından kurdele, ve gelinlik simi al. Bir de kırmızı ibrişim ip al. 0,15 köstek, 0,20 beden misinası al. Kurdelayı sökmek için uğraş, beceremezsen keskin bir makasla her iki yanından aşağı doğru traşla. sonra enine olan ipleri yolup at, boyuna olan iplerden gönlünce bir tutam olupturup içine simden bir tel karıştır. iğne boylarının iki katı boyda kesip ibrişim yardımıyla kösteklerini oluştur. Köstek bağlamak başlıca iki şekilde olur. 1- İğne bağı gibi, iğneye organze tüylerini paralel tutup direk misina ile bağlamak. 2- köstek misinasının ucuna düğüm (uç cevizi) atıp ibrişimle bağlamak. şimdilik bunları detaylandıracak vaktim yok. Araştırıp bulamazsan foto lu açıklamak gerekecek. oluşturduğumuz köstekleri bedene (kaymayacak şekilde) bağlamanın başlıca yolu; beden üzerine önceden düğüm atıp, sonradan köstekleri bu düğümün üzerine altlı üstlü ilmek atmaktan geçer. Fakat bedendeki düğüm mukavemeti azaltır. Araştırıp daha profesyonel düğüm atmayı öğrenene kadar beden misinasını biraz kalın tutarak idare edebilirsin. fc misina öneririm. accık pahalıdır ama...
abicim beyaz kurdele organze kurdele 8 no siyah çapraz iğne ve bi tane kırmızı normal iplik aldım tuhafiyeci kırmızı bi iplik verdi ve çapariciler hep bunu alıyor dedi ben sim istemiştim ama resimlemeye çalışacağım.
abi kalın bi iplik organzenin ucunu buldum iğneye nasıl düğüm atıcaz normal iğne bağlar gibimi ? öyle yaptım tüy kat kat oldu bide benim iğneler lacivert iş yaparmı resim atmaya çalışıyorum
Koraycım anladığım kadarı ile sıfırdan başlıyorsun. Araştırıp bir video bulman gerekecek. Yoksa bir bilenin fiilen göstermesi gerek. Tariflen olmaz. şu kadarını söyleyim o halde; iğne ile organzeyi birlikte tutup, ibrişimle sarmalayıp düğümle. Sonra misinayı alıp ibrişimin üzerinden düğümle. şurada olduğu gibi;http://www.youtube.com/embed/cuv_RKnV4Dw? misinanın ucunu tutup çekerken halka küçüldükçe arasında organzeyi sıkıştırmamasına dikkat et. Bunun için organze saçaklarını üst tarafta tutmalısın. aynı yere birazcık oje sür. Laciverti nerden buldun bilmiyorum ama sen renge takılma önce çaparini yap resmini buraya koy bir bakalım.
Tamam abicim oldu gibi şimdilik burda fc misina bulamadım ondan köstekleri yapcam buluncada bedene geçiririm çok sağol sadece organze olsa olurmu sime gerek varmı ?