Çaparilerimi belli bi zamandan sonra kendim yapmaya karar vermiştim sonra 50 60 tane yapıp bırakmıştım bedene dizmek için misina bulunca dizcektim ama köstekler gözüme kötü gözüktü şimdi bi kaç tane yaptım umarım beğenirsiniz eksiklerimi hatalarımı söylerseniz sevinirim. Bu eski yaptıklarım Buda yenileri
Onlara kırmızı iğne kullansan nasıl olurdu Şimdi güzel olmuş ama kırmızı iğne ile çok da güzel olurdu süper de olurdu
En yakın zamanda alcam bu iğne 8 no büyük biraz 10 no daha iyi olur sanırım kırmızı iğne nerden bulabilirim?
İstoçta bir araştır derim, ben geçen sezon çok verim aldım kırmızıdan. Hatta tüy ölüyordu düşün kalmıyordu ama iğne kırmızı olduğu için atlıyordu mahluk
Resim flu çıkmış, net değil.. kırmızı iğne ben de geçen sene bi ara kullanmıştım, fena sonuç almamıştım ama kırmızı ile aldığım balığı beyaz iğne ile de almıştım, yani çok net bariz bir fark göremedim.. ha iş yapmadı mı, yaptı, hem de güzel iş yaptı, ama aynı işi beyaz iğne de yaptı
Geçen sene çapari olarak hepsini denedik, uzun köstek- beyaz iğne, uzun köstek- siyah iğne, kısa köstek-beyaz iğne, kısa köstek- karışık iğne derken bir baktık ki balıklar hep kırmızı iğnede Sonunda bizde gittik kırmızı iğnelerden bulduk
Balığın dönemine (zamana) ve diğer koşullara göre de durum değişebiliyor.. bazen beyaz iğne çok iyi iş yaparken bazen siyah iğne iş yapıyor
Helal olsun kardeşim kendin yapman daha ekonomik bi çapari 3 tl civarı benimde aklıma şu geliyor kim uğrasçak çapari yapmakla 3 tl verip almak daha mantıklı geliyor fakat bir zaman sonra bakıyosun 3 tl vere vere cebinde para kalmıyor yapması daha iyi ben yapamıyorum ayrı konu ama en kısa zamanda ögenicem bu çapari bağlamayı igneyi baglamaya fln
Çapariyi kendim yapınca istediğim şekilde yapabiliyorum inceliği kalınlığını sim boyunu köstek boyunu kendim ayarlayınca daha avcı oluyor birde işi bittikten sonra sarıp tekrar kullanabiliriz
Tabi bunları yapmak insana hem haz verirken hemde zaman geçmesini sağlıyor Ancak; Unutulmamalıdır ki eleme usulü ile çalışan bir eğitim sistemi içerisinde bulunmaktayız Ve dersleri aksatmamak gereklidir
Köstekleri kendin yapmak hem daha ucuza maletmek demek hem de çok keyifli bir uğraştır.. ben genelde istavrit için 10-11 numara iğne kullanırım, çapari için daha çok düz iğne tercih ederim (çapraz iğne ile yapılan kösteklerde bedene dolanma daha fazla oluyor). zamanla el çok alışıyor ve hızlanılıyor.. köstek misinası olarak gam yapmama ve balığı daha iyi hissetme açısından sert misina tercih edilirse daha iyi olur ama şart değil. Balığın bol olduğu zamanlarda kısa köstek kullanılabilir ancak balığın az ve nazlı olduğu zamanlarda köstek boyunu daha uzun tutmak her zaman avantajdır.. kolay gelsin :thumb:
Cevabın için sağol berkan abi 15 Karne tatilinde üsküdarda istavrit olurmu acaba malzeme aldıktan sonra olta atmayı planlıyoruzda
Kimse net cevap veremez buna ama havalar düzgün gittiği sürece (aşırı soğuk yapmazsa) olur diye tahmin ediyorum.
Baya zor abi igne baglıyorum ordan misina kaçıyor ordan misina dolanıyor sonudan bende kaldırıp atıyorum
Şu arama yerine çapari yaz bayağı bi sonuç çıkıyor birde tuhafiyeciden organze yeşil beyaz ağırlıklı iğne berkan abinin dediği gibi 10 no beyaz birde 0.15 den ince bi misina al yap yap boz ben öyle yaptım