Arkadaşlar, çapari yapmayı uzun uğraşlardan sonra öğrendim. Ancak, bir türlü dürüm yapamadım. Bunun bir yöntemi var mıdır? Hani satın aldığımız çapariler şeffaf naylonların içinde oluyor ya. İşte ben de öyle hazırladığım çapariyi sarıp küçük naylon poşetlerde saklamak istiyorum. Lütfen yardım edin! yapalak@yahoo.com
Yücel arkadaşım benim önerim takımını bir sıtrafora sarman Senin dediğin gibi kullanıldığında takımı açarken çok problem yaşanıyor iğneler birbirine karışıyor avlak yerinde sinir oluyor insan bence dediğim gibi strafor en rahatı
Bu Urfa dürüme benzemez ama anlatmaya çalışıyım yücel. Sol elinin dört parmağına (baş parmak hariç) çapari bedenini makara gibi sararken birinci kösteği 2 parmağın arasına tekrar bedeni sararken ikinci kösteği 2 parmak arasına ve sonuncu kösteğe kadar aynı işlemi tekrarlayıp bittikten sonra kalan beden uçlarını bütün köstekleri koyduğun 2 parmak arasından çapraz iç dış dolaşıp elinden çıkarıp poşete koyabilirsin.Açmak içinde en son yaptığın işlemden ters hareket edip açabilirsin. Tabiki bu anlattığımı anlamadın ama en kolayı bir balıkçı dosttan rica edersen sana uygulamalı anlatabilir.
Straforu tavsiye ederim, hiç uğraşmayın poşetle falan ama illa poşetlicem diyorsanız, biri yapsın siz izleyin burdan anlatmakla anlamassınız, ben anlamadım şahsen
Ben hiç çapari sarmadım ancak..iğneler arasındaki mesafenin oluşturacağı bir çember çapı kadar sararsanız bence olur..Yani iğneler arası 20cm ise çevresi 20cm olan bir çember şeklinde sararsanız sorun olmaz
Çözüldü. Arkadaşlar. Dün akşam kendi kendime deneyerek ilk defada bu sarıp şeffaf poşete koyma işlemini başarı ile gerçekleştirdim. Artık çaparimi avlakta açıp balık tutabilirim. Herkese sonsuz teşekkürler.
Naylon poşettense strafor denesen daha verimli olur.Son kösteği mesela straforun sol tarafında bitir sarmayı diğerleri sağ tarafında olsun.Açarken sola sardığın son köstekten başlarsın.Çaparıde sarım tarfi zor olsa da diğer 2-3 köstekli dip takımlarında da ben strafor kullanırım.Üerine de yazarım ...takımı diye.Bu sayede her zaman çantamda 4-5 tane 2-3 köstekli dip takımı,değişik renklerde 3-4 çapari vs.gibi takımlar bulunur.