Çapari Terimleri Yardımı

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında kerempek tarafından paylaşıldı.

1. kerempek

kerempek kerem

Merhaba arkadaşlar,

Çapari yapımında bazı terimler var.

Organize, Floş, Sim, Tüy gibi. Bunların hepsini birbirine karıştırıyorum. Bunları anlatan bir konu var mı ? Organize ne demektir en basitinden anlayamadım.

2. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Organize , parlak simli tül demektir,gelinlik,gece kıyafetlerinde kullanılır aslında.Tüy bildiğimiz tüy,kaz ,ördek,gibi kuş tüylerinden elde edilir.Sim,parlak çok ince tel kıvamında renkli plastik türevi bir malzemeden yapılır.Floşu bilemedim :)

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Flosu da ben ekliyeyim cemil. Polyester bazli sentetik ipliktir. Örüldügünde çok saglam olur. Ayakkabi bagi yapiminda çok kullanilir. Kalinligi liflerin birbiri ile kat kat bükümü ile ayarlanir. ( Meslek triko örgü sanayii olunca ayrintili oldu idare edin :) )

4. Peki organze ile floş'u av malzemecileri dışında, tuhafiyelerden de bulunabiliyor mu? Ben birine sordum, yoktu. (Muhtemelen daha ucuz olur diye)

5. kerempek

kerempek kerem

arkadaşlar teşekkürler. Organizeli ve floşlu köstek arasındaki farkı gösterecek resim var mı ?

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Ayakkabi bagcigi satan yerlere bakin yavuz abi. Tuafiyecilerde de flos olur da ismi degisiktir belki. Su hani çizimli bez üzerine bayanlar nakis yapar ya neydi ismi unuttum. O kullanilan ipin parlaklari vardir. 2 ye 3 kat bükümlüdür onlar. Ayirinca istedigimiz ondülelikte flos elde ederiz

7. Bizimkinin arası elişleriyle iyi olduğundan floş diye verdiği ipi inceledim. Lakin bükülmüş ipi ayırdığımızda lüle lüle duruyor, hoşuma gitmedi.
    Bükülmemiş ip olarak bulmalı yahut lüleleri düzeltmenin bir yolunu öğrenmeliyim.

8. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Floş çapariler;

Tüy çapariler;

organze çapariler;

9. Floşlarda bahsettiğim bükümler var. Böyle de iş yapıyor demekki.
    Ben organzeyi tercih ederim.

10. kerempek

kerempek kerem

tüh ben organize almadım :) balıksız kaldım bu hafta sonu :))

11. Olmadıı.. Bu işi derhal organize etmelisin Kerem mrsparkle