ben de takımlarımı kendim yapmaya başlamak istiyorum. çapari çok kullanıyorum ve dışarıdan aldıklarımız çok iyi değiller hemen karışıyorlar. çapari yapacağım ama kaç no iğne kullanıym kaç mm misina kullaniym yazın hangi renk kışın hangi renk floş kullaniym hiç birini bilmiyorum. araştır diyeceksiniz ama inanın araştırdım. her sitede başka yazıyor hangisine inanıym?
balık az olduğu zamanlarda köstek 0,08 misineden yap bol olduğunda 0,10 yapabilirsin köstek boyları 10-12 cm olabilirbeden 0,25 veya 0,20 olabilir rast gelsin.iğneler 11-yada 12 no olsun düz beyaz tercihimdir.
sağ üst köşede bu günkü mesajlar var oraya tıkla bak 2 konu var çapari hakkında okumanı tavsiye ederim
öncelikle teşekkür ediyorum. bahsettiğiniz konunun biri şu galiba: http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=32221 bu konudan köstek yapımıyla ilgili bayağı bir yardım aldım diğer konuyu bulamadım. fakat bende asıl sıkıntı olan floşlarım falan rengi.
Avlakta bir etüd faydali olur . Ne kullaniliyor balik hangisini aliyor gibi. Yesil simli flos klasiktir mesela
avlak galata köprüsü her gittigimde herkes farklı farklı şey kullanıyor abi misinanın kalınlığı kaç diyorum cevap yok bencil dolu malesef.
0.25 beden 0.20 - 0.15 köstek iyidir. Igne 8-10 numara klasik. Takimi incelttikçe baligin rabeti artar ama kullanmasi zorlasir galatadakiler mafya gibi bise ben hiç avlanmadim orda. Avlansamda kesin tatsizlik çikar. Baska bi alem orasi
Galata'da 0,08 veya 0,10 mm bedene 0,8 köstek yap bence (ama bu takımı çok uzağa atmaya kalkma sakın) ve ayakkabıcılarda satılan fosforlu sarı ve yeşil ayakkabı bağcıklarının örgüsünü açıp, her bir örgüyü 3 ayrı parçaya böl. Ne demek istediğimi bağcığı alınca göreceksin . Bu bölünmüş bağcıkların içine istediğin sim varsa ekle ve 10-11 numara iğneye diğer çaparidekilerle aynı uzunlukta veya kendine göre bir uzunlukta kes ve bağla. Başka renkler de vardır, olur mutlaka ama ben bu ayakkabı bağcığıyla iyi verim alıyorum. Rastgele.
çok teşekkür ediyorum.yardımlarınız için.bu pazar günü yapmaya başlayacağım kısmetse. galatadakilere miras kalmış o köprü babalarından her tarafı parsellemişler. çok özür diliyorum sidik kokusundan geçilmiyor
gel kabataşa aksam üstü balığını al git akadasım ne urasıyon itle kopukla hem galatada 12 10 idaeldir yada 14 10 yap köprüde ince farklar olmaz çok ince yapacaksan kenardaki kıraça için 13 numara beyaz iğne 10 8 inceltilmis flosh beyaz sim kenardaki kıraça için yemlik tutabilirsin