çapari yapımı yardım.

Konu, 'Takım Çantası' kısmında haliloz95 tarafından paylaşıldı.

1. haliloz95

haliloz95 Halil Özkan

Favori Kamış:
    oscar saılor 3.90
    Favori Makine:
    okuma safina sna 65
    ben de takımlarımı kendim yapmaya başlamak istiyorum. çapari çok kullanıyorum ve dışarıdan aldıklarımız çok iyi değiller hemen karışıyorlar. çapari yapacağım ama kaç no iğne kullanıym kaç mm misina kullaniym yazın hangi renk kışın hangi renk floş kullaniym hiç birini bilmiyorum. araştır diyeceksiniz ama inanın araştırdım. her sitede başka yazıyor hangisine inanıym?

2. haliloz95

haliloz95 Halil Özkan

Favori Kamış:
    oscar saılor 3.90
    Favori Makine:
    okuma safina sna 65
    28 kisi bakmis kimse yorum yapmamis .d cok zor bir soru mu sordum?

3. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    balık az olduğu zamanlarda köstek 0,08 misineden yap bol olduğunda 0,10 yapabilirsin köstek boyları 10-12 cm olabilirbeden 0,25 veya 0,20 olabilir rast gelsin.iğneler 11-yada 12 no olsun düz beyaz tercihimdir.

4. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    sağ üst köşede bu günkü mesajlar var oraya tıkla bak 2 konu var çapari hakkında okumanı tavsiye ederim :)

5. haliloz95

haliloz95 Halil Özkan

Favori Kamış:
    oscar saılor 3.90
    Favori Makine:
    okuma safina sna 65
    öncelikle teşekkür ediyorum. bahsettiğiniz konunun biri şu galiba:
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=32221
    bu konudan köstek yapımıyla ilgili bayağı bir yardım aldım diğer konuyu bulamadım. fakat bende asıl sıkıntı olan floşlarım falan rengi.

6. haliloz95

haliloz95 Halil Özkan

Favori Kamış:
    oscar saılor 3.90
    Favori Makine:
    okuma safina sna 65
    teşekkürler.

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Avlakta bir etüd faydali olur . Ne kullaniliyor balik hangisini aliyor gibi. Yesil simli flos klasiktir mesela

8. haliloz95

haliloz95 Halil Özkan

Favori Kamış:
    oscar saılor 3.90
    Favori Makine:
    okuma safina sna 65
    avlak galata köprüsü her gittigimde herkes farklı farklı şey kullanıyor abi misinanın kalınlığı kaç diyorum cevap yok bencil dolu malesef.

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    0.25 beden 0.20 - 0.15 köstek iyidir. Igne 8-10 numara klasik. Takimi incelttikçe baligin rabeti artar ama kullanmasi zorlasir :) galatadakiler mafya gibi bise ben hiç avlanmadim orda. Avlansamda kesin tatsizlik çikar. Baska bi alem orasi

10. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve kamış+Okuma synex 660 makina, Lineaeffe fire spin trabucco makina
    En İyi Avı:
    Levrek
    Galata'da 0,08 veya 0,10 mm bedene 0,8 köstek yap bence (ama bu takımı çok uzağa atmaya kalkma sakın) ve ayakkabıcılarda satılan fosforlu sarı ve yeşil ayakkabı bağcıklarının örgüsünü açıp, her bir örgüyü 3 ayrı parçaya böl. Ne demek istediğimi bağcığı alınca göreceksin :). Bu bölünmüş bağcıkların içine istediğin sim varsa ekle ve 10-11 numara iğneye diğer çaparidekilerle aynı uzunlukta veya kendine göre bir uzunlukta kes ve bağla. Başka renkler de vardır, olur mutlaka ama ben bu ayakkabı bağcığıyla iyi verim alıyorum. Rastgele.

11. haliloz95

haliloz95 Halil Özkan

Favori Kamış:
    oscar saılor 3.90
    Favori Makine:
    okuma safina sna 65
    çok teşekkür ediyorum.yardımlarınız için.bu pazar günü yapmaya başlayacağım kısmetse.
    galatadakilere miras kalmış o köprü babalarından her tarafı parsellemişler.
    çok özür diliyorum sidik kokusundan geçilmiyor:(

12. murat topçu

murat topçu murat topçu

Favori Kamış:
    rus kamışı eskiciden almıstım
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    kaba lüfer
    gel kabataşa aksam üstü balığını al git akadasım ne urasıyon itle kopukla hem galatada 12 10 idaeldir yada 14 10 yap köprüde ince farklar olmaz çok ince yapacaksan kenardaki kıraça için 13 numara beyaz iğne 10 8 inceltilmis flosh beyaz sim kenardaki kıraça için yemlik tutabilirsin