çapari yapımında yardımlarınız

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında kakaksum tarafından paylaşıldı.

1. kakaksum

kakaksum mustafa

Merhaba ben Mustafa, istanbul avcılarda yaşıyorum 18 yaşında bir delikanlıyım...
    Birkaç haftadır bu sitenin formunda dolaşıyorum ve en sonunda bu güzel forma üye olmaya karar verdim.

Çok hevesli bir balıkçı olarak şu sıralar kendi özel çaparilerimi yapıp onlarla balık tutmak istiyorum.
    Burdan, başka kaynaklardan köstek bağlama, çapari iplerini kancaya bağlama gibi birçok araştırmalar yaptım ve gördüğüm yöntemleri elimden geldiğince tekrar ederek yapmaya çalıştım. Ama ve lakin normal dikiş iplikleriyle yaptığım denemelerde(zaten başka ipliklerle yapmadım) ipleri bir türlü sıkıca iğneye bağlayamıyorum! hazır takımlara baktığımda insanlar sanki bağlama değil monta etmişler . penselerle ceksem o parlak ipler zor cıkacak... benim dikiş iplikleriyle yaptığım denemelerimde biraz zorladığımızda ipler balık gibi kayarak cıkıyor.

sonuç olarak siz ustatlarıma danışayım dedim...
    birkaç sorum olacak

1 çok sağlam olması için ipleri ve misinayı kancaya bağlarken hangi düğümü atmalıyım?
    2 sağlam, rengarenk, simli ipleri hangi dükkanlardan alabilirim?
    3 ip ve misinayı kancaya monte ederken düğüm için kullandığımız o ip yoksa ince bir misina olsa dahamı sağlam olur?

yardımlarınıza şimdiden teşekkür!...

Son düzenleme: 14 Temmuz 2011
  2. kakaksum

kakaksum mustafa

yani niye hazırlar sağlamda benim çaparimin ipleri cıkıyor

3. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
  4. kakaksum

kakaksum mustafa

saolasın muvaffak amca

5. kakaksum

kakaksum mustafa

tmm artık çapariler hazır . oltacıdan aldığım floşları 4 lü bağladım . yanlız suya girdiği zaman ben bile göremiyorum :) balık görür inşallah.

6. denizci_irfan

denizci_irfan İrfan

Arkadaşlar Ben Bu Isı aMATOR OLARAK YAPTIM AMA KIMSE BANA BISE OGRETMEDI BIDE SORDUKLARIM KELIN TARAĞI OLSA KENDI BASINA SURER DIE CEVAP VERDILER O YUZDEN INSANLARA HIC GUVENMIYORUM bEN BU ISDE TAM PROFOSYONEL OLDUM VARSA İYİSİ ÇIKSIN KARŞIMA GÖREYİM BAKİM HER TÜRLÜ YARIŞABİLİRİM

7. TheRasputiN

TheRasputiN Doğu Murat

En İyi Avı:
    Hangi Birini Sayim ?
    Boynuz Kulağı Çoktan Geçti Gereksiz bir meydan okuma :)Birisinin size bişey öğretmemesindeki sebep gereksiz kibiriniz olmaya ? Kimseye güvenip güvenmemek sizin sorununuz biz burada paylaşım yapıyoruz ve birbirimize yardımcı oluyoruz. Hayır karşınıza çıkmak isterdim ama .... Rezil Etmek pek benim tevazüma sığmaz :eek: :cool:

İrfan kardeşim,
    Öncelikle boş iğnenin bağlanış şeklini kavraman lazım. Daha sonra Çapari bağlamak kolay gelecek :) ama kolay yolu; iğneye eklenecek olan bütün malzemeleri ( sim tüy stafor vs.. ) bunlar iğne üstünde topla ve düğümünü öyle at. Bittikten sonra da düğüm yerine oje sürerek sağlam olmasını sağlarsıN...

saygılarımla.