çapari yapımındaki sıkıntılar

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında dusumsel tarafından paylaşıldı.

1. dusumsel

dusumsel özkan

selamunaleyküm kardeşler burdan edindiğim bilgiler ve tecrübeler eşliğinde kendi çaparilerimi yapmaya başladım herşey çok güzel giderken çaparileri kullanmak için sarıyer sahiline gittim ama malesef hayal kırıklığı yaşadım onca uğraş verdiğim çapariler 1-2 atıştan sonra çok karışıyorlar, bu hazır köstek alıp bedene kendim bağladığımda da aynı sonucu verdi,köstek hemen bedene dolanıyor ve sonuç hüsran malesef,hazır köstek kullandığımdada aynı sonucu almış olmamdan dolayı acaba kosteği bedene yanlış mı bağlıyorum sorusu oluştu sizlerden bu konuda yardım rica ediyorum...
    çapari yaparken kullanılan misina:
    beden:0.20mm asso ultra
    köstek:0.10mm nippon copolymer premium line
    hazır köstekler:0.12mm
    iğneler:11 numara düz beyaz
    kösteği bedene bağlamada kullanılan yönetm
    http://www.dailymotion.com/video/xvnrgf_masan77-kostek-baglama-dugumsuz-2_sport

2. RainboW

RainboW Sertan

Merhaba, videoda son düğüm kurşun kasasının olduğu taraftan atılmış. Genelde bu bağlama şeklinde son düğüm klips tarafından atılılır ki köstekler bir nebze de olsun bedenden ayrı dursun. Elinizde bu videoya göre yapılmış ve kullanılmamış çaparileriniz varsa kurşun taktığınız yeri klipse, klipse taktığınız yere de kurşunu takarsanız pek fazla karışmaz.

3. dusumsel

dusumsel özkan

sertan kardeşim cevap için öncelikle teşekkürler dediğin gibi gibi terstden de denemelerimde de malesef aynı sonuçla karşılaştım acaba kostege bedene bağlamada farklı bir düğüm kullanmak bu sorunu çözer mi? tavsiye edebileceğin bir yöntem var mı

4. abt22

abt22 hüseyin

Favori Kamış:
    Lineaeffe Lead Surfer 420cm
    Favori Makine:
    Silstar Vision 5000 7+1 bilyeli
    Düğümsüz Köstek Bağlama

Merhaba aşağıdaki videoda düğümsüz Köstek Bağlama Şekli Vardır ihtiyacı olan arkadaşlar bakabilirler.video benim değildir.
    http://www.youtube.com/watch?v=xYk9H0mPb24

5. Bedenle köstek misinalarının kalınlık farkları da fazla olmuş. 0,20 bedene 0,16 köstek daha uygun olacaktır.

Ayrıca tüylerin yan durması, kösteğin iğne önünden değil yanından bağlanması durumunda akıntıda veya hızlı çekerken dönerek gelmesine ve dolanmasına sebep olur.

6. korayandroid

korayandroid Koray

sizin önerdiğiniz bağlama şekli yanlış
    düğümsüz demek bedende düğüm olmadan kösteğin bağlanması demektir
    bedende düğüm olması bedenin oradan yükte ve atışta patlaması demektir
    benim kullandığım bağlama şekli budur
    https://www.facebook.com/video/video.php?v=205799236124336
    düzgün bağlarsanız kayma olmaz.
    fc misina kullanmak bir nebze dik durdurtabilir kösteği ama tam çözüm değildir.balık dönerek geliyor o zamanda köstek burulacak fc buna daha dayanıksız olur.
    0.10 çok ince daha kolay burulur
    0.25 bedene kadar 0.12
    0.25ten sonra 0.15 kullanın
    çok ince takımlar avcıdır ama böyle durumlarda malesef vardır.
    iğneler çapraz olmasın burulur köstek
    köstek çok uzun olmasın dolanır
    dolanmayan köstek yoktur az dolanan köstek vardır :D

7. RainboW

RainboW Sertan

Evet, Yavuz abinin belirttiği gibi köstek ve beden kalınlıklarını gözardı etmişim:) Bedeni inceltmek veya köstek misinalarını biraz kalınlaştırmak kösteğin bedene dolanması sorununda muhakkak fark edecektir.

Düğümsüz olarak standart bağlama şeklini videoda göstermişler zaten. Ben (Pek çapari bağlamakla uğraşmasam bile ) ve çevremdeki kişiler de bu şekilde bağlıyoruz. Ancak her durumda mevcut malzemelerinizle yaptığınız çapariler sürekli dolanıyorsa misinalarınız değiştirmenizi tavsiye edebilirim ancak. Oskar İnvisiline misinayı denemenizi öneririm. Beden olarak 0.16 veya 0.18, köstek olarak 0.10 veya 0.12 kullanabilirsiniz.

Aşağıdaki linkten özelliklerini görebilirsiniz...
    Oskar İnvisline

8. istavritçi

istavritçi ismail

Favori Kamış:
    Linaeffe dickovery 4.00m linaeffe sprit 3.90 alba star class 3.90 safina spin 10.35 gr 2.70
    Favori Makine:
    Okuma avenger 45 spro passion 750. Ryobi Amozon 4000 abu garcia 103 Şhakespeare 2010.070 pro Touch
    En İyi Avı:
    Bugüne kadar deniz ana neverdiyse o
    Köstek dolanma sorununu 0.12 pelikan misinayla çözdüm he hiç dolanmaz diye bi kayde yok tabi. alın bir deneyin derim fiyat olarakta uygun.

9. istavritçi

istavritçi ismail

Favori Kamış:
    Linaeffe dickovery 4.00m linaeffe sprit 3.90 alba star class 3.90 safina spin 10.35 gr 2.70
    Favori Makine:
    Okuma avenger 45 spro passion 750. Ryobi Amozon 4000 abu garcia 103 Şhakespeare 2010.070 pro Touch
    En İyi Avı:
    Bugüne kadar deniz ana neverdiyse o
    0.20 bedene en uygun 014 denemeniz lazımbu orantılarda önemli.

10. dusumsel

dusumsel özkan

koray kardeşim senin önerdiğin videodan öğrendim bende bağlamayı eğer sende öyle bağlayıp karışmıyorsa ozaman misinaları gözden geçirmem gerekecek galiba birde beden ve köstek kalınlıklarının orantısıyla oynanmam gerekiyor galiba

11. abt22

abt22 hüseyin

Favori Kamış:
    Lineaeffe Lead Surfer 420cm
    Favori Makine:
    Silstar Vision 5000 7+1 bilyeli

koray bey benim verdiğim videoda'ki bağlama şekli düğümsüz şekildir.videoyu tam olarak seyrederseniz göreceksiniz.
    AYRICA dediğiniz gibi beden misinasına dogru orantılı köstek kullanırsa sorun yaşamaz