Arkadaşlar merhaba!! Uzun zamandır hep düşündüğüm ama bir türlü fırsat ve sabrı kendimde bulamadığım çapari yapabilme girişimlerime son on beş gündür iyice kafa yormaya karar verdim Aslında sıkça balığa gitme fırsatım olmadığı halde bu işe kalkışmam ayrı bir tezat Neyse lafı fazla uzatıp başınızı ağrıtmayayım En azından bu işte daha tecrübeli olan arkadaşların yorumları çok önemli olacak sanırım. Beden 0.15 fluorocarbon Köstekler 0.12 fluorocarbon iğneler 11 no beyaz çapraz Ve çeşitli organze kurdelalar ve simler Resimler biraz kötü çıktı galiba kusura bakmayın
evet resimler tam belli olmuyor ama benim nacizane fikrim gördüğüm kadarı ile çok güzel ellerinize sağlık güle güle kullanın
merhaba iğneleri ufak kullanmayın mümkün mertebe 9 numara hatta 8 veya 7 no kullanın pişman olmayacaksınız.:thumb:
Cep tel çektim yakınlaştırınca bulanık çıkmış Teşekkürler Özkan takımı ince yapmamdaki sebep galata yada unkapanı köprü için. Boğaz için senin dediğin gibi takımı kalın misine ve iğneler ile donatmak lazım. Sağolasın düşüncelerin için.
boğazda da ince takım iş yapar kalın takım bakar abi ama daha iyi bilenler den fikir almak lazım benim öğrendiğim böyle rast gelsin
İnşallah Doğrudur uzun zamandır boğaza gitmemiştim. Suat reis ince takım derken mesela beden,köstek ve iğneler kaç no olmalı?
abi merhaba;ince takımla iğne boyutunun fazla bir alakası yok :thumb: ama en doğru olan insanın kendi bildiğidir ben diyeceğimi dedim selamlar reeling
Genel olarak fena olmamış. Organzelerini biraz daha az koyabilirsiniz. Organze yerine açık yeşil ibrişim de kullanabilirsiniz. Kırmızı ojeyede gerek yok istavritte. Köstek kalınlığı ve iğne büyüklüğü güzel. Boğaz için bedeni kurşun ağırlığına göre 0,20-0,25 arası yapabilirsiniz.
Birol sağolasın,organze işine gelince pazarda kadınların arasında kurdelaları karıştırırken bir taraftan utanıyor bir taraftan ne işim var burada diye kendime sormadan edemiyordum İşin şakası bir yana organzenin daha kullanışlı olduğu kanısına çapari yapan arkadaşlardan aldığım bilgiler doğrultusunda giriştim. Ama tabiki herkes kendince en iyisini sunmaya çalışıyor
pek anlamasamda güzel görünüyor şu organzeyi kullanmayı birtürlü çözemedim nasıl açıyorsunuz yada kesip parça olarak bağlayıp sonramı tel tel ayırıyorsunuz ... ?
Erkan usta, benimde nacizane yorumum köstek ve gövdeyi fluorocarbon(gerçek görünmez misina ,fluorocarbon kaplama olmayacak)'dan yapacak iseniz gövdeyi 0,25 mm, kösteği 0,20 den aşağı yapmayın, çünkü uzun süredir fluorocarbondan çapari yapan biri olarak çok ince yapmaya gerek olmadığını örneklerle tasdik ettim. Zaten adı üstünde görünmez misina. Bu değerlerde takımın avcılığını etkilemeyecektir. Çok ince yaparsanız normal misinaya göre zaten daha ince ve dayanıksız olan fluorocarbon dolaşma, bir müddet sonra kıvrılma, ufak bir takılmada kopma sorunu başgösterecektir. selamlar
Sağolasın teşekkürler Alişan. Bende resimli anlatımlar ve videolardan öğrenmeye çalışıyorum. Örnek olarak( Organze kurdelayı eline aldığında uç noktasındaki ipliği çekersen sökülmeye başlıyor. ama önemli olan o uç noktayı görüp yakalayabilmek.En azından sen gençsin gözlerin daha iyi görür): benim gözler rektifiye gerekiyor Vedat reis değerli yorumun için teşekkürler Sağolasın Deniz kardeşim.. Ünal'ım merhaba mesajını aldım Ayrıca bu güzel açıklamaların ile ben sana usta demeliyim bak bunları bilmiyordum mesela sağolasın Ünal