İlk defa elde yaptığım bir çapariyi göstermek istiyorum. Sizce artıları eksileri nelerdir görüşlerinizi istiyorum. 0.30 mm beden ve Köstek 10 no yazıyo iğnelerin üstünde çapari için diyodu aldım. yeşil ip ve simli ipler. Evet görüşleriniz benim için önemli bekliyorum yorumlarınızı
Evet çok güzel söylediniz insan kendi yapınca daha bi zevkli oluyor bu sayede boş vakitlerinizi değerlendiriyorsunuz. Daha yeni yaptım çaparileri bugün, kullanma imkanım olmadı, cumartesi bi deneme yapıcam bakalım durum ne olacak
Valla bu yöntemi babam gösterdi bana ama düğüm değil, biraz az doladım galiba o yüzden düğüm gibi gözükmüş olabilir.
oncelıkle slm.malzeme yaparak balık yakalamak daha ozenlı ve daha zevklı herzaman.sunu belırtmem gerekırse kıraca ıcın:12 beden.10kostek(mısına no bahsedıyorum)uzum yapragıyesılı ıp, koyusesıl sım ve 35,50gram kursunyeterlı.ıstavrıt ıcın:renk yıne aynı 22beden 15 yada 12kostek 60,75gram kursun.uzak atıslar ıcın asso marka 25beden 15kostek renk aynı 100,125gram kursun.ıgne mustad 10no11no yeterlı
Genellikle hangi avlakta avlanıyorsun? Akıntı ve dolayısı ile kurşuna göre misina kalınlığını biraz daha inceltebilirsin sanırım. 0,20 beden 0,15 köstek daha makul olabilir. Bir de floşları biraz daha kısaltman daha iyi olur kanımca. Resimdeki kadar kısaltabilirsin:
sole bı tuyoda verım kendımce tabı bıldıgımız naylon ıpı 30cm uzunlugunda keserek ısaret ve bas parmagımızın arasında ucunu (tuzlu fıtık soyar gıbı )bıtur cevırıp uc parcadır zaten buparcaları ayırıp tekran yanyana koydugunuzda daha puskullu gıbı gozukur daha alıcı olur
Genelde Kuleli ve Çubukluda avlanıyorum bu aralar çubukluda daha çok çıkıyor, çubukluda akıntı çok fazla olduğundan en az 125 gr kurşun kullanıyorum ve çaparileride hazır alıyordum çoğunlukla kopuyordu o yüzden bende biraz kalın olsun istedim. Evet floşları kısaltmak lazım teşekkürler.
bence floşun boyunu kısaltma.iğne boyu kadar olmalı.benim dediğim düğümledikten sonra eğer düğüm tarafında fazlalık kalırsa onu kesmen.
elinize sağlık bende kendim bağlarım ve genelde büyük iğne 7 9 gibi ve uzun sim bağlarım arkadaşlarım dalga geçerler ama hiç bir sıkıntı olmuyor daha iri balık alır
Kafasını karıştırdık sanırım. Şimdi düşünüyordur; "kısaltmalı mıyım? Kısaltmamalı mıyım? Yoksa iğne boyunda mı olmalı?" diye. Bence kısaltmalı, çünkü bu kadar uzun floşlarda balığı kaçırma olasılığı daha yüksek oluyor. Ben kendi çaparilerimde floş boyunu gösterdiğim şekilde bırakıyorum.
balık boyu ufaksa sim kısalır ama iri ise boyu az daha uzar.ufak balık tutmamak adına iğne boyu kadar sim yapmak bence daha iyi.şu ara yapılması gereken capari boyu bir üstte furkan kardeşimizin bağladığı boydur.(iğne uzunluğunun birbucuk boyu cıvarı) o boy genelde iri leri secer.her nekadar şuan balık yasağı olmamasına rağmen yinede kıracaları tutmamakta yarar vardır. gecende köprüdeydim capari boyları sennur hanımınkiler kadardı.devamlı kırace gelmeye başlayınca capari değişip uzun boylu olanları kullandım.daha az geliyor ama irileri secipte alıyor.
Bilal sana tavsiyem floşları kısaltma aldığın balık diğerlerinden daha iri ve kıraçe gelmez ve iğnenin palasından hiç floş kalmasın orayı tamamen temizledaha güzel olur Sana tavsiyem organze kurdaleler var tuhafiyelerde yada eminönüne gelirsen tahtakalede pedecilerin orda koyu yeşil morbeyaz olanını alırsan biraz açık yeşil işini görür ...
tüm yazılan yorumlara ilave olarak, hava durumuna 'kapalı,sisli,güneşli' göre balık çaparide renk seçebiliyor, bu durumuda göz önünde bulundurarak,değişik renklerde çapari hazırlamakta fayda var, çaparinin genel başarısı hava durumuna göre en avcı rengi seçebilmek diye düşünüyorum,