Çaparinye neden oje veya renkli ip bağlanır bide iğne hangi marka olmalı ? İyi günler.Hazır balık yokken bende bu aralar boş boş durduğum için hem zaman geçsin diye hemde sezona hazırlık için bende kendi çaparilerimi yapmaya kadar verdim.Ama merak ettiğim çapariye oje veya renkli ip doluyorlar bunun sebebi nedir acaba ? Birde fiyatı makul bi istavrit iğnesi tavsiye edermisiniz.Fiyatı makul olucak ama Youvellayı önerirmisiniz mesela.Birde son olarak mavi renk kança kullanan oldumu ama parlament mavisi verim alabildinizmi ?
Merhaba,kirmizi ip yada ojenin amaci caparinin kandiriciliginin artmasi icindir, Benim tecrubelerime gore kostekde ne kadar sim ve yanardoner renkler var ise o kadar daha randiman aliniyor;tabiki kostek misinasinin kalinligi kalitesi (hemen gam yapmamasi) ignenin numarasi keskinligi vs vs randimana etki edecek bir cok unsur var. İgne hususnda pek guncel fiyat bilgim yok ama caparide beyaz igne kullanmani tavsiye ederim.
Özkan abi yorumun için teşkkür ederim.Ama bunun kullanılmasının sebebi çekilicik içinse o zmn bence kızmızı renk kullanılmaması gerekiyor çünkü kırmızı renk suda görünürlüğü en çabuk kaybolan renk yani bence bi işe yaramayaktır diye düşünüyorum.Sarı ve beyaz renk renklerini bayabi muhafaza ediyo bence bunlar kullanılmalı.
Özkan arkadaşımın dediği gibi kandırıcılığı artırmak için kırmızı ibrişim yada oje kullanılıyor. İğne olarak çaparide beyaz iğnede youvella 1307 siyah iğnede singapur diye adlandırılan iğneler iyidir. Daha iyi iğneler mevcut olup çapari için yeterlidir diye düşünüyorum.