Çapariyi kullanma şekli nasıl olmalı?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında brsdmrc tarafından paylaşıldı.

1. brsdmrc

brsdmrc Barış

Favori Kamış:
    Lineaeffe baia grande 420
    Favori Makine:
    okuma im65
    En İyi Avı:
    serrasalmus nattereri, yani bildiğin kırmızı karınlı amazon Piranhası
    Üstadlara ve arkadaşlara bir sorum olacak. 4-5 senedir çapari kullanıyorum ve yeni farkettiğime göre çapariyi denize attıktan sonra kullanmasını bilmiyorum.

arnavutköyde veya herhangi başka biryerde takımı ileri attığımızda nasıl bir aksiyonla çekeceğiz?
    Eğer balık hemen dibimzdeyse (köprüdeki gibi) nasıl aksiyon vermeleyiz?
    şimdiden ilgilnenlere teşekkür ederim.

2. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba sordugunuz sorunun cvbını internet ortamında vermek cok zor :) bunda tecrübe ve balık karakteristigini tanımak cök önemli kamışı sallarken capari kösteklerrinin suyun içindeki aksiyonunu hissetmelisiniz,biraz tecrübe lazım.

3. brsdmrc

brsdmrc Barış

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma im65
    En İyi Avı:
    daha çok istavrit içln atıyorum, arada sırada bol olduğu zaman gümüş, bu senede sardalya için. Genelde balık iskele dibinde olduğu zaman normal aşağı yukarı sallıyorum, bazende uzağa atıp accık aşşağıya inmesini bekliyorum, dibe değmeden sarıyorum biraz, sonra biraz bekleyip tekrar biraz sarıyorum. Böyle böyle yanıma kadar getirip birazda önümde oyalanıyorum. Sonra tekrar başa dönüyorum. Bu stil doğru mudur?

4. BiG_mAsTeR

BiG_mAsTeR Mustafa

Favori Kamış:
    Lineaeffe S-Flex 4.50
    Favori Makine:
    Okuma Spector
    Aslında balığı hisstiğin noktalarda çapariyi oyalaman daha iyi olur diye düşünüyorum. Eğer uzağa atıyorsan balık çok kıyıdaysa uzakta çapariyi oyalayıp zaman kaybetmenin bi anlamı yok. Balığı hissetiğin an çapariyi yavaşlatıp aşağı yukarı doğru sallarsan bence daha vermli olur. Aynı şekilde balık açıktaysa kıyıda fazla oyalamanın bir anlamı yok.

5. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Kabaca tarif edersek,kamışı yukarı aşşağı hareket ettiriyorsun.Yukarı çekerken makinayı sarmıyorsun,aşağı indirrken makinayı boşluk verdirmeden sarıyorsun.Vuruş hissettiğinde ayakta yolcu almak için vuruş hissettiğin yerde aşağı yukarı biraz dolaştırmanda fayda var.

6. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Lineaeffe ım casting 420 - Omer Excalibur 82
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    :D :D güzel benzetme :D

7. surfcast

surfcast Ozan

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Yayın 30kg; lüfer 1.5kg;
    Sevgili barış ,bir link buldum belki işine yarar..

http://www.uzmantv.com/oltayi-suya-attiktan-sonra-balik-gelmesi-icin-ne-yapilir

8. brsdmrc

brsdmrc Barış

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma im65
    En İyi Avı:
    Anlaşılan genel-geçer birşey yok, sanırım herkes etrafında gördüğü şekliyle farketmeden öğrenmiş ve aşağı yukarı aynı şeyi yapıyor. Bende kendime kızıyodum:mad: ''lan ben bu işi bilmiyorum''.
    Artı olarak bir şey daha danışacağım, çapari iğnesinin rengi ( beyaz veya siyah) balık tutmayı baya etkiliyo sanırsam. Ama işin ilginç yanı balıklar kafasına göre davranıyor. Yaşadığımı anlatayım: Geçenlerde 2-3 haftalığına yalova-armutlu daydım. İstanbuldan yanıma hep siyah iğneli kendi yaptığım çaparileri götürdüm (.08 köstek,0.12 beden). Bir gün akşama doğru gittiğimde iskelenin köşesinde millet 1 tane bile balık alamıyorken ben şov yaptım. 2gün sonra yine aynı yerde aynı takımla avlanırken oradaki 10-15 kişi birden şov yaptı. En az tutan 50-60 tane tutmuştur. Ama ben sadece 7 tane tutabildim. 5 tane çapari(hepsi siya iğne) takımı değiştim ama rezil rüsva oldum. Bu nasıl iş arkadaş anlamadım. Sonra karar verdim;içinde her renk bulunan siyahlı beyazlı iğneli kendime 2 tane karışık test çaparisi yaptım...
    İğnenin bu kadar farkettirmesi sizce de çok ilginç değil mi?

9. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Lineaeffe ım casting 420 - Omer Excalibur 82
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    O günkü hava durumu (bulutlu-güneşli)
    Gittiğiniz saatler.

Siyah veya beyaz iğne kullanmayı etkiler ama abartılacakkadar etkili değildir.

Yazın öğle sıcağında 3 siyah iğneli dip takımı ile izmarite avcılık yapıyorum. en altta 2 tanesinde midye takılı, en üstteki iğne bom boş hiç birşey yok . izmarit takıldı balığı çekerken yolda en üstteki bom boş siyah iğneyede istavrit geldi . evet ne kadar garip değilmi iğne bomboş çapari yok hiç birşey yok istavrit geldi. tesadüf diyecem ama nerden baksanız 10 tane istavrit aldım.

10. brsdmrc

brsdmrc Barış

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma im65
    En İyi Avı:
    Balıkları anlamak için balık olmak lazım heralde. Yanlız çaparide bişey farkettim, istavrit iğne rengini fazla takmıyoken, sardalyada çok farkediyor.