captain örgü ile güneş sütünün nikahı

Konu, 'Misinalar' kısmında Kadir Levrek Peşinde tarafından paylaşıldı.

1. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    merhabalar..geçenlerde yeni bir örgü almıştım power pro dan sonra..aslında almıyacaktım lakin..o sözümden sonra başka bir balık yine misinamı kayalara sürttürünce bu sözümden caydımhihi artık kaçırmaya tahammülüm yok...

captain 12mm örgü 7kg çekerli..hepimizinde bildiği gibi..bir markanın ölçü birimi ile diğer bir markanın ölçü birimi eşit olmuyor..gerçek 12mm mi..teknik alet olmadan bilemiyeceğim..

bu örgü oldukca sağlam...lakin ahım şahımda dirlik vermiyor kullanıcısınahihi
    bende bunun 25 liğide var...

740m spro ya sarmıştım..makina tam silme doldu..bu beni tedirgin etti tabii..şahsi görüşüm en az 3 4 milim makinanın kafasının altında olsa daha iyi olur..yani silme olmuyacak..
    nitekim ilk gün 3 kez karışma oldu..

ertesi gün yine spro bu kez 20 lik makinaya aktarmayı planladım..o makina nın misina hafızası biraz daha fazla..

bir makinadan diğer makinaya aktarmadan önce..misinayı ıslatmalıyım ama nasıl..idk
    aklıma güneş sütü geldi:D

misina makinanın üzerinde iken güzelcene güneş sütü ile bol bol yağladım:D

elimde deri eldiven var..elime doldurdum güneş sütünü..sağ elim ile kamışın ilk büyük halkasının altından tuttum..tabi misinayıda avcumun içine aldım..gerdirerek sarmak daha iyi olur...

böylece misinayı diğer makinaya aktardım..ara ara güneş sütü takviyesiide yaptım tabbiihihi

nitekim bu gün toplamda 5 buçuk saat at çek yaptım hiç karışmadı örgü:D
    üstelik kamışın ucu sürekli aksiyon halinde..dışı pürüzlü bir örgü için bu bir tehlike arz eder..dolaşır durur örgü..dolaşmadı..üstelik 20 lik bir makinaya sardımhihi
    sanırım bu madde örgüye iyi geldi:D akşam üzeri ava çıkmadan makinanın kafasından aşağı döktüm öyle gittim ava:pound:
    örgüyü tavsiye etmem..ben bunun dilinden anladığım için anlaşıyoruz bununla..:D

Uploaded with ImageShack.us

bu gün sahteyi taktırdım taşa..uğraştım gelmiyor..suya gireyimmi girmeyeyimmi derken..şimdi birde bunu test de görsün millet dedimhihi

kancayı yamutltu aldı geldi sahteyi koçumhihi arka arkaya 3 kere takıldı,,bayağı kuvvet bindirdim misinaya asılırken..
    power pro yu elime sadece 1 kez dolayıp asılmıştım.onada asılma denirse tabiihihi .bunu 3 kez doladım..kayıyordu elimden..

ahtopota kancalı takım yapıyordum bu gün..bir ara zoka gözüme çarptı..yavv ne uğraşıyorsun tak zokayı geç dedim..hepsi içinde bir malzeme:D cuk diyede oturdu ahtopota..halkasının geldiği yeri bıcağın ucu ile hafif yardım oldu bitti:thumb:

aklınızda bulunsun...;)

2. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Ben vazelin kullanıyordum , bide bunu deneyelim :)

3. REEL28

REEL28 ÜMİT

Favori Kamış:
    1.71 Boyunda kanlı canlı bir japon:)
    Favori Makine:
    1.71 boyunda kanlı canlı bir japonun zekası :)
    En İyi Avı:
    1.71 boyunda kanlı canlı bir japonun dostluğu..
    Nikah kıyıldığına göre ,bizede yeni evli çiftlere mutluluk dilemek düşer abi :D :D

4. silent01

silent01 Erhan Açar

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 270 Spinning, Okuma V System 2.40 10-40gr, Shımano Alivio TeGt 30-60 Tele Spin
    Favori Makine:
    Shimano Sonora 2500 FC, Shimano Hyperloob 4000FB
    Şu forumun en renkli adamısın Kadir abi:thumb:

Kimseye artislik yapma derdin olmadan, işine bakıp eğlencenin zevkinin peşindesin.

Helal olsun valla :clap2: :clap2: :clap2:

5. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    aklımda ilk o vardı lakin güneş sütü daha göze çarpan yerde durduğu için onu kullandım:D
    sağolasın kardeşim teşekkür ederim:) ama onu almalıyız artıkhihi şart oldu sağlam bir örgü..

işte böyle böyle kendimi meşgul ediyorum şu boş zamanımdahihi sağolasın kardeşim teşekkür ederim:)

6. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
  7. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Kadircim, şimdi anladım neden ip koyu renkli. Bronzlaşmış yahu!

:D :D

8. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

Bu arada Süpersin sen KAdir abi, icatların hep işe yarıyor valla düşündüğün şeyi gerçekleştiriyorsun sonuç itibari ile... Artık bu kadar emeğinin karşılığında trofe levrek raporlarıını bekliyoruz abi. Bu gece uyumadan önce levreklerin oltana uğraması için dua edeceğim !!! :amen:

9. eternal35

eternal35 ferit cem

Favori Makine:
    Mitchell armada 6500 pro
    Kadir bey tebrikler ilginç yontemlere imza atıyorsunuz

10. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Kadir,
    Tam zihni sinir proceleri gibisin.:D
    Örgü konusunda; güneş kremi her nekadar tutuculuğu arttırsa da, biraz da senin ipi kullanma tecrüben artmış gibi;)
    İnşallah şu canavarı bize gösterirsin. Rastgele.
    Sevgi ve selamlar...

11. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    on numara beş yıldız perfect fikir perfect zeka :=))) teşekkürler bende aynısını denedım sımdı ahtapot varıya bendede kadir abi harbiden cok güzel oldu teşekkürler zoka cuk oturdu içine...

12. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi valla ne diyim helal olsun :) Biz işimizi kaybetsek (Allah korusun) ne iş yaparız diye kara kara düşünürüz ama sende bu yaratıcılık varken her şeyi yaparsın heralde.

Bu arada madem nikahı kıydın çocukları bekliyoruz şöyle tombul tombul :):)

13. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    tatlı suda turna varsa bence örgüye devam edin..yada hazır çelik tel kullanın mono önüne..
    mono misina tavsiyem...süper maxim olur..bu arada seçmiş olduğunuz misinalarda güzel markalar..yinede tavsiyem süper maxim..

buranın havasına ayak uydurmak zorunda aga:D güneş sütünden sonra akşam...rakıda içermiş üstüne:D

takipteyiz kardeşim..bu aralar 2 güne bir gidiyorum..malum deniz iyi deyil.hava bozarsa her gün yoklamadayım nasipsehihi

benim yaşam tarzım bu..biraz fark yaratmalıyım..bunun için kafa yoruyorum çalışıyorum:) sadece balıkta deyil..iş hayatında vs de..kaybetmeyi sevmeyen biriyim...:) bu sebebden çalıştığım iş yerlerinin kapıları bana her daim açık:)

vallah abi bu örgüyü ilk sardığımda merada korka korka atıp çekiyordum:D ha dolaştı dolaşacak..dedim bu böyle olmaz..tempomu yavaşlatıyor...hihi bir değişikliğe gittim..şuan için olumlu sonuç aldım..baakalım ilereliyen günler ne getirecek:) misinayı şimdilik hallettik gibi abi..havanın bozmasını bekliyorum artık:rolleyes:

senin için ekleme yaptım buraya göresin diye:) atıp çekerken kamışın ucu ile hafif tak tak yaptır ahtopod silikonuna..kıyıdaki avcılar bunu bekler.

şuan bende boşum..sezona ne iş yapsam diye düşünmüyor deyilim vallahhihi şöyle bir piyangodan para vursada kocaman bir av bayii açsam diyorum..tam benlik iş bu:D sırf balık avı malzemeleri olmalı..kara avı ile ilgili düşünmüyorum..:)

14. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    tatlı suda turna varsa bence örgüye devam edin..yada hazır çelik tel kullanın mono önüne..
    mono misina tavsiyem...süper maxim olur..bu arada seçmiş olduğunuz misinalarda güzel markalar..yinede tavsiyem süper maxim..

abi çok sağol http://www.avburada.com/ug.aspx?id=18085&urun=0,20MM%20SUPER%20MAX%FDM%20M%DDS%DDNA%20100M doğrumu, üzerinde çekerleri top secret yazıyor ? ilginç geldi bana. çelik tel önüne takacağım siz öneriyorsanız yarın bundan alacağım 0.28 lik zaten değil trofe turna neredyse turna ya denk gelmiyoruz avlarımızda en azından misina sıksık karışmaz diye düşünüyorum.

15. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    stokda yok gözüküyor..bana göre 20mm çok ince..25 lik bari al..firma misinanın çeker değerini yazmıyor...misina oldukca sağlam..gam yapmaz...çelik tel takmaz isen koca ağızlı turna nın dişine denk geldimi keser mononu..yada örgüden 20 25cm kesip bağla..

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    ABS kafalı bir daiwa alırsan, ip misina ile bir daha papaz olmazsın Kadir.

17. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    abi kaliteli örgü sorun çıkarmıyor..böyle ucuz örgülerde dolaşma sık oluyor..bunuda güneş sütü ile çözdük şimdilikhihi hem suda işlemiyor korunmuş oluyor..bu gün buda dikkatimi çekti:D