Çarşamba - Cumartesi raporu..

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Balıkmania tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero 5000 Surf Spinning Reel
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Çarşamba akşamı saat 19:00 - 22:00 arası babamla 40 parça çinekop sarıkanat
    Perşembe akşamı saat 19:00 - 22:00 arası tek başıma 28 çinekop sarıkanat
    Cuma Akşamı saat 19:00 - 02:00 arası babamla 65 parça çinekop sarıkanat
    Cumartesi akşamı saat 18:00 - 01:00 arası arkadaşımla 73 parça çinekop sarıkanat alınmıştır. Pazar günüde hem yorgunluktan hemde buzdolabında yer kalmadığından balığa gidemedim. Bugün akşam tekrar gitmeyi düşünüyorum ama saatlerin geri alınması biraz moralimi bozdu. Zaten balık eski saate göre 17:30 - 18:00 gibi başlıyordu ve yetişemiyordum. Şimdi daha da geç gitmiş olacağım. Bakalım bugün kaç parça alabileceğiz. Herkese rastgele.

2. casper73

casper73 bahri

Favori Kamış:
    Shimano nexave te surf 170gr.
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 xsb,Shimano alivio 4000rb,protackle harbor 5500,ryobi ecusima
    sarıkanat demeyin bari.
    boğazda kıyıdan aldıysanız sarıkanat göremedim ben .3 gündür sahilin her yerini dolaştım tüm balık tutan dostların kovasını gördüm satıkanat yok. çinekop bile değiller.

3. cakabeg

cakabeg çağlar

Favori Kamış:
    Okuma Saline SeaSpin 3.0-Lineaeffe 3.90
    Favori Makine:
    Okuma av-45
    En İyi Avı:
    Şeytan Oltayla Kiloluk Lapinler :)
    İyide bunun bir sınırı yok mu ?

4. hasan ışık

hasan ışık hasan

En İyi Avı:
    bütün avlarım
    bunun sınırı 5kg balık o kadar..

5. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    :) 15 yıllık tecrübeme dayanarak neyin sarıkanat neyin çinekop olduğunu gayet iyi biliyorum. Balıkçılarda sarıkanat diye çinekop hatta yaprak bile satıyorlar ama benim tuttuğum balıklar çinekop dediklerim 17-20 CM aralığında
    sarıkanat dediklerimde 21-24 CM aralığında O senin boğazda tuttular dediğin balıklar çinekop bile değil aslında ama çinekop diye tutuyorlar işte. Hee avlak noktasını öğrenmek istiyorsan kusura bakma çünkü hayatımın en iyi sezonlarından birini yaşarken bu şekilde avlak noktası verip kendimde yer bulamamaya razı gelemem. Varsa forumda kıyıdan atıpta benden fazla balık alan boynumuz kıldan ince.

6. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Bunun sınırı yok tabi nasıl bir sınırı olması gerekir?? Ben sana şöyle söyleyebilirim sınırı. Bu balık ekim ayında kıyı yapar ve geçiş yapmadan önce yemlenerek büyür. Daha sonra aralık sonuna , bazende ocak ortasına kadar devam eder. Daha sonra çanakkaleye doğru yönelirler. Bu balığın sınırı bana göre ocak ayına kadardır. Ocaktan sonra zaten istesende bulamazsın. Bende bulmuşken yakalıyorum. Her türlü emeği sarfediyorum. Sabah 6 akşam 6 çalışıyorum ve o yorgunlukla o kadar maddi manevi emek sarfediyorum ve balığa gidiyorum. Bu balıkları balıkçıdan 10-20TL vererek almak mümkünken ben kendim tutuyorum ve belkide daha fazla masraf yapıyorum. Bence sen sınırdan bahsederken bizleri değil ağ ile yaprak çinekopları yakalayanlara bahsetmelisin. Yakalanan balık boylarından bahsediyorsan

7. 29519

29519

Lüfergillerde avlanma alt sınırı 20 cm dir. Şimdi isimleri boşver, hangi boy çinekoptur hangi boy sarıkanattır, senin çinekop olarak avladığın balıklar yasal sınırların altındadır. Sen bilerek veya bilmeyerekte olsa bir kabahat işlemiş olmadın mı bu durumda?

8. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Yasal sınırların üstünde balık tutan varmı?? Amatör balıkçı olarak hertarafı gezdim yasal sınırların üstnde balık tutan çok az insan var. Ben tuttuğum balık 2CM ufak diye geri salamam kusura bakmayın. ama 15CM bir çinekopu da alıp kovaya koymam.

9. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Çinekop yasağını kaldırmışlar derken? Lüfer boy limitini 20 cm'e çıkartan son tebliğ değişmiş mi? Ne zaman olmuş bu?

10. John Dory

John Dory Emre

En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    Neden ki? :confused: Tuttuğunu söylediğin 70 tane balıktan 10'unu 20'sini 30'unu küçük diye salsan aç mı, açıkta mı kalırsın?

11. 29519

29519

Bu ne demek şimdi herkes hırsızlık yapınca sizde mi yapacak sınız? Ayrıca amatör balıkçıların derdi et değildir. Peeeh moda bak onlar yapıyor ben niye yapmıyım ama çok küçükleri kovaya atmayacak kadarda doğa dostuyumdur bide kendimizi rahatlatıyoruz.
    İyi iyi takıl, böyle git.

12. 29519

29519

Yok be abicim bir şey değiştiği yok balıkçılar söylemiştir bu arkadaşta inanmıştır.

13. hasan ışık

hasan ışık hasan

En İyi Avı:
    bütün avlarım
    balıkhanede arkadaşım var esnaf çinekopun bolca geldigini yasagında kalkdıgını söyledi..hay benbunların yapacagı işin ... yine gırgırcılar işi yukarıdan bagladılar herhalde.

14. 3182

3182

Bütün balıkçılarda yapraklar satılıyor . kilosu 5 liradan satılan fiyatlara . Bizim ufak diye geri saldığımız balıkların daha ufağına sarıkanat yazmışlar.

Bu bişi değil ben asıl mayıs ayında para kazanamadık diyerek av yasağının uzatılmasından korkuyorum.

15. hasan ışık

hasan ışık hasan

En İyi Avı:
    bütün avlarım
    adamların umrunda degilki hangi balık olursa olsun çeviriyorlar balıkhaneye getiremediklerini karaburun tarafında kasalarla satıyorlar bu nasılbir zihniyet anlamadım..

16. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Yok öyle bir şey kardeşim, tebliğ değişmiş olsa bizim haberimiz olmaz mı, hergün balıkla yatıp balıkla kalkıyoruz burada. Bahsettiğin mevzuyu biliyorum, geçen gün konu da açmıştım, maalesef balıkçı ve gırgırcıların halkı çinekop almaya teşvik etmek için ortaya yaydıkları bir yalan bu. Yasak kalkmış filan değil.

17. hasan ışık

hasan ışık hasan

En İyi Avı:
    bütün avlarım
    iyide yasak kalkmadı ise balıkhane dolu bütün balıkçılarda satılıyor bu nedir o zaman orada bu işin ticaretini yapan adam satıyor yasak kalktı diyor o zaman balıkhaneye bir ugrayın balıgıda görün daha diyecek bişey yok..

18. deePblue

deePblue na

yasak falan yok.
    ben anlamam kanunda orda burda yazanı..
    2 aydır heryerde çinekop BAL gibi de satılıyor.
    burda birbirimizi AVUTMANIN gereği yok yasak var diye.
    istediğin kadar şikayet et istediğin kadar başvuruda bulun..değişmeyecek hiç bir şey..
    geçen hafta çarşamba-perşembe-cuma boğazın tam ortasında paşabahçede p günboyu çinekobu boğdu gırgırlar..biri gitti biri geldi.bunu cümle alem biliyor.o günlerde benim mahallede 5 liradan satıldı bu balık. gerisini siz düşünün.

19. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Tabi kendimi rahatlatıyorum bu akşam yine gideceğim mesela. Benim amacım heyecan , mücadele ve spor yapmak. E tabi her emeğinde bir karşılığı olmalı.
    Gözüme kestirdiğim ve yenilebilecek olan her balığı alırım ama 17-CM ve altında olan yaprak çinekopları da ne tutarım nede yerim.

20. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Balık bekleyen çok insan var ben herkese dağıtıyorum ve insanları sevindiriyorum hayır dua alıyorum ve bunun içinde 17CM ve üstü balıkların hepsini kovama alırım.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.