yeni üye olarak ve balıkcılık hakkında fazla bi bilgisi olmayan ama meraklı olan birisi olarak sizden yardım istiyorum.bu hafta sonu kısmetse çatalcada çilingoz denilen yere gidicez.orası hakkında bilgisi olan varsa paylasabilirmi?ve ne tür balık tutabilirim ne tür takım götürmem lazım yanımda.yardımlar icin simdiden tesekkürler
aramıza hoşgeldiniz, keyifli paylaşımlar dilerim, bölgeyi bilen arkadaşlarımız bu konuda size destek vereceklerdir.
çatalca ormanlı köyü tatlı su balık avı yardım??? çatalca ormanlı köyünde tatlı su da balık avlamak istiyorum.nasıl bir takım götürmeliyim,ne cins balık tutabilirim,balık daha cok nerelrde olur,.kısaca hic bilmiyorum tatlı suda balık tutmayı oltaya neler takmalı ne yem kullanmalı nası atmalıyım yardım lütfen
hayır avlamadım.o taraflarda hem deniz hemde tatlı su var.hangisini yapsam daha iyi olur nasıl yapılır ögrenmek istiyorum.
Anlaşılan yöreyi bilen pek yok. Askerlik anılarım debreşti Hey gidi günler. Askerlik yapmasam, B. ve K. Çekmece, Ömerli, Alibeyköy Göleti... Sarayburnu, Kalender, Kireçburnu... Şile, Ağva, Karaburun, A. ve R. fener, Çilingoz, Çatalca, Kıyıköy, İğneada ve daha sayamadığım avlakları nerden öğrenirdim. Diyeceksiniz ki askerlik yapmamış, balık kampı kurmuşsun Bölük komutanım sağolsun Her iki bölge için de tavsiyem kısa bir kamış (180-210 cm), 0.20 mm misina sarılı küçük bir makine, stoperli ve 3-5 gramlık şamandıralı bir takım olta, mepsin 1 no iki üç çeşit döner kaşığından alın. Bu sıcakta denizde hiç uğraşmayın. Çilingoz azmağında yada Çilingoz göletinde (yasak mı değil mi bilmiyorum) bir ağacın gölgesinde, , yada buraya akan Motor dere ve benzeri dereler boyunca serin serin yürüyün, suyun durgun göller yaptığı yerlerde ister şamandıralı oltanızla, isterse kaşıklarınızla at çek ufak balıklar avlayın, ister yiyin isterse canlı canlı geri salmanın zevkine varın.
Ben biraz yardımcı olmaya çalışayım. Çilingoz'dfaki derede bir ara timsah bile yakalamışlardı. Dikkatli olmak lazım. O dereye ağ atan çoktu, uzun zamandır gitmediğim için son durumunu bilmiyorum. Ormanlı köyünde, Istıranca'dan gelip Durusu'ya akan derede şu anda su durumu nedir bilmem, ancak oltra atılacak gibiyse, turna, sudak,çapak, akbalık ve sazan yakalayabilirsin. 2 senedir gidemiyorum. 2007 yazında 7-8 kg sazanlar, 1,5-2 kg çapak ve ak balıklar ile az sayıda turna yakalamıştım. Köyün gençlerinin 27 kg turna çektiklerini duymuştum. Yakalayamazsan, bölgede balıkçılar var. Ancak onların pişirdriklerini alıp yemeni önermem. Kesinlikle çok pisler ve pişirmesini bilmiyorlar.
Affedersiniz..Bu derede yayın ve kadife balığı da var. Çeşit açısından güzel, önemli olan derede su olması. Geçtiğimiz yaz kuruduğunu ve balık yakalanamadığını söylemişlerdi.
Sevgili Ali Cilingoz mahalinin belkide ilk avcılarından birisiyim.O zamanlar kimsenin bilmediği bakir yolu bile ancak traktörlerin gececeği gibi olan,kuzeye bölgesinde gölü,akıntısı denize eren sahilinden kalkan,derenin denize eriştiği yerin hemen acığında levrek hatta kofana yapan,gölünde iri sazanlarda bulunabilen bir yertdiş.Şimdilerde curcuna denecek kadar kalabalık bir alandır.Ancak iddialı bir avcıysan tari fim üzeri ne meşakkati göze alabilirsen birkac alabalık tatlısu kefali alabilirsin Hatta azimle uğraşırsan baraj gölünün müsait yerlerinden sazanda avlayabilirsin. Cilingozun giriş Nizamiyesinden kilometre tutarak tam 6 Km tırmanıp,arabanı müsait bir yere koyduktan sonra diklemesine orman icinden yokuş aşağı yarım saat kadar yürürsen Cilingöz deresine varırsın. Bu derenin yukarı kısımlarına doğru ilerlersen önce ikiye sonrasında tekrar ikiye ayrılır.Derenin ufaklığı aldatmasın her kolda alabalık vardır Tercih olarak ortada kalan kolu takip et.Bir müddet sonra dere yatağının altına girer sen devam et,.Yere girdiği yeri bulur tekrar dereye kavuşusrsun.Müsait yerlerine Mepps lack Fury No 1 varsa dene.Bir müddet sonra etrafı kayalık bir gölete şelaleye varacaksın.Göletinden büyük bir ihtimalle alabalık alabilrsin.Ancak ilkin göletin uc kısımlarını sonrasında orta ve nihayet şelalenin döküldüğü yerlerini tara.Kendini iyice gizle ve şapırtı gürültü yapma .Burayı bul ve alabalşığını al. Haydi kolay gelsin. Sevgiler
Vedat usta yine ustalığı konuşturmuşsunuz "Meps marka döner kaşık ve buraya akan Motor dere ve benzeri dereler boyunca serin serin yürüyün, suyun durgun göller yaptığı yerlerde kaşıklarınızla at çek ufak balıklar avlayın, ister yiyin isterse canlı canlı geri salmanın zevkine varın" önerisinden kastım tam da bunlardı ama ben bu kadar açık anlatamamıştım
Değerli Hocam,kardeşim Yakup Gecen günki telefon konuşmamızda,hayli özlediğim,heyecan ve ictenlik dolu sesinizi,görüşmemiz sonucunda nasılda özlediğimi,buna ihtiyac duymakta olduğumu uzun,uzadıya düşündüm.Verdiğiniz gönül ferahlığı icin teşekkür ederim. Bilirsinizki detaylı kerteriz anlatımlarım gecmişte başıma hayli iş acmıştı.Bu kere böyle olmayacağını ummaktayım. Yirmi gün evvelinde ziyaretime gelen Atilla Beşiroğlu kardeşimin,babacan,sevgi ve saygı dolu,özlem dolu davranışları beni ihya etmişti.Herşeye rağmen cizgimin muteber olabildiğinin göstegesi bu davranışlar beni,dinamik,aktif ve halende tutku dolu olabilmemi sağlamaktadır. Bu vesileyle tekrar sevgi ve saygılarımı sunarken,şahsınızın Türk Balıkcılığı icin ne denli erişilmez bir kıymet olduğunu tekrar belirtmek isterim. Sevgi ve saygılarımla
Hey gidi Tarkan kardeş İki gündür balığı havada kapıyorsun Bence bu şansını denizde kullan Soru sorup verilen cevabı okumamak nasıl değerlendirilmeli, nasıl bir tepki verilmeli bilmiyorum. Ali kardeş, otur evinde, boşver balığa gitmeyi, zira çok uğraş gerektiren bir iş, orada avlanmaya kalkarsan güneşin anlında yanacaksın (eğer yağmur yağmazsa tabii) yosunlu sularda kayalar, çakıllar kumlar içinde saatlerce yürüyeceksin, tırmanacaksın, diken dal takılacak, örümcek, böcek saçlarının elbisenin arasına girecek. denize yakın yerlerde avlanmaya kalksan bir de sivrisinek belası var, ayrıca başına üşüşüp soru soran onlarca çocuk çoluk... Eğer İstanbuldan gitmeye kalkarsan, git gel, olta takım, ye iç, derken 100 kağıta patlıyacak. Çekilecek dert değil yani.
mesela sen cevap vermek zorunda degilsin bu sayfaya niye cünkü yardımcı olmak isteyen varmı diye sordum ben.olmayan yazmaz bu kadar basittir forum mantıgı.hayır bide espri yapmaya calısmıssın o daha feci olmus.ayrıca 100 kagıda patlıyorsa hic problem degil 2-3 saatlik zevk icin para degil. yardımcı olan herkese tesekkürler
feci olmus Aliciğim geldin demek? İyi, hoş gelmişsin. Sanki biraz kızmış mısın, bana mı öyle geldi? .
evet sebebide konudaki yazıları okuyunca anlasılıyordur sanırım.neyse tavsiyeler dogrultusunda aldım ekipmanımı gittim çilingoza ama ne yazıkki söylenenler tutmadı cünkü benden baska herkez farklı ip igne vs kullanıyordu.neyse sonucta güzel bi hafta sonu yasadım ve uzun süre sonra kafa dinledim.olumlu yardımı olan herkese tesekkürller