Arkadaşlar , çatalca köylerinde , ıstranca civarlarında bıyıklı adı verilen balık var bolca , tatlı su kefaline , gümüşe benziyor , gerçek adı nedir bilmiyorum . Bu balık yem konusunda çok nazlı , toprak solucanına hamura filan pek yüz vermiyor . Hangi yem idealdir bu balık için ? Bu balığı tanıyan var mı aranızda ?
Ben de sadece bir defa tutmuştum. Bizim yem de tavuk ciğeriydi. Yağlı yemlerini sevdiğini söylemişlerdi. Hatta vatandaşın biri, şu an ismini hatırlamıyorum, hamsi balığıyla da yakalanabildiğini söylemişti.
tavuk ciğeri uğraştırırsa mali yönden,yazın çekirge bir numaralı yemidir bu yüzden kışın tavuk göğsü takmak icap ediyor
Tavuk ciğerini nasıl kullanacağız ? kibrit çöpü gibi kesip iğneye komple mi geçirmeli yoksa leblebi kadar koparıp iğnenin ucuna mı takmalı ? gördüğüm kadarıyla bu balıklar küçük , 10-15 santim civarında . Bir de tavuk ciğerini taze kesip mi kullanmalı yoksa tuzlayıp kurutup lastik gibi yapıp mı iğneyemi takmalı ?
İsmi bölgeden bölgeye değişmekte.Bıyıklı, dargıl, bekir gibi.... tavuk yüreği( ciğer biraz yumuşak kalıyor) ve özellikle kızarmış tavuk derisi ile iyi verim alınabiliyor. yemi takarken iğnenin görünmemesi çok önemli
biz iğne boyu kadar boyuna kesip iğneye geçiriyorduk, hem iğne gözükmüyordu hem de tam oturuyordu yem çıkmıyordu. Balığın tadı süper bence