Çatalca gölü av yasağı varmı acaba?

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında djgoldıe tarafından paylaşıldı.

1. djgoldıe

djgoldıe Gürkan

Favori Kamış:
    iş yapan tüm setler :)
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    2.5 kg levrek
    Mrb lar arkadaşlar yarın için Çatalca gölü bahseyiş köyü civarına ava gitmeyi düşünüyorum bayadır gitmediğim için yasak varmı vs gibi durumlar hakkında bilgim yok dolayısı ile sizlerden bu konuda bilgi rica ediyorum

1-) Şu anda av yasağı varmı zaten genelde israil sazanı çıkıyor bilgim dahilinde bir sıkıntı olurmu...

2-) Mangal vs yapmak yasakmı o civarlarda

Bilgi verebilecek tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim ...

2. atçekgökhan

atçekgökhan GOKHAN

yasak falan yok ıstersen dinamit at okadar başıboş ve denetim olmayan biryer kardeşim yazık çok yazık balıkda kalmamış tık yok kurumuş adeta güzelim gölümüz aksini söyleyen de çıkmaz zaten

3. avciibo1985

avciibo1985 ibrahim

Favori Kamış:
    LINEeAFLE surf
    Favori Makine:
    okuma traventine65 surf okumacompressa cp 65 surf okuma compressa cp 80
    En İyi Avı:
    hangisini yazayım
    yasak tabelası nı asmışlar girişede ilgi gösteren yok bu işe

4. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    2/2 tebliği okuyunuz.

5. fazlı kaya

fazlı kaya fazlı

sazan ve yayın yasak ama bol bol israil tuta bilirsin göle iyilik yapmış olursun

6. atçekgökhan

atçekgökhan GOKHAN

turna ve amerikan levreğinin var olduğu bu gölde israil nasıl dayanıyor hala anlamış değilim okadar çok ağ atan kaçak avcı varki kuruttular bu yırtıcıları geçen gün gittim 2 tane bohçacı solcanla ufacık levrekleri yakalıyorlardı 2 tanesini sitemle ben göle bıraktırdım en son 20 lira para verdim tutmayın gidin bununla 2 kilo balık alın evinizde yiyin dedim parayı alıp gülerek gittiler.biz insan olmadık olamayız avrupa bizi ne yapsın avrupada heryeri gezen biriyim 10 kiloluk levrekleri turnaları sazanları adamlar yakalayıp bırakıyolar, aralarında kuralları bozanlar gene türkler alıp çantalarına koyup kaçıyorlar. barbar kelimesine bozulan bizler örnek olacağımıza hala avrupada dahi adamlara kendimizi rezil ediyoruz.bir türk olarak üzülüyorum yazıklar olsun diyorum.elden bişey gelmiyor.avrupa bizi ne yapsın birliğine alıp belamı yapsın zaten var olanlarla başı belada.saygılar sevgiler

7. king_barracuda

king_barracuda

turna ve amerikan levreğin olduğu suda israil sazanı hala nasıl dayanıyor merak etmişsiniz..

israil sazanı denen tür melez bir türdür.. turna ve levrek avcıdır. ancak sadece yaşamını sürdürmek için yapar. israil sazanı tamamen üreyip o bölgeyi işgal etme üstüne kurar.

turna levrek ve tüm diğer balıkların yumurtalarını larvalarını yiyerek beslenir. buda diğer türlerin azalmasını sağlar.
    diğer kuzey yarım küre türlerinden bizim balıklarımızdan 4-5 kat fazla yavrular.

şimdi tekrar düşününce asıl israil sazanın olduğu suda levrek ve turna iyi dayanmış . diyebilirsiniz.

madem nerden çıktı bu meret derseniz. DSİ nin yalnış üretim i yüzünden .
    DSİ nin sazan üretim çiftliklerine suları doğal nehirlerden alıyolar zamanında trakyada. o bölgeye gelen israil sazanı suyla birlikde larval yumurtalar tesislere girmiş.

tabi ozamanlar bu balık hakkında kimse pek bilgi sahibi olmadığından binlerce sazanla beraber DSİ tarafından göllere bırakılmış.

herkez merak eder. kimsenin gelmediği ucra bi yerdeki bağlantısı olmayan bi göle lan bu balık nerden geldi göktenmi indi kesin biri bıraktı diye.. DSİ sağolsun onu sazan diye her göle bıraktı..

8. atçekgökhan

atçekgökhan GOKHAN

süper bir paylaşım teşekürler engin kardeşim ayrıca bende beylikdüzünde oturuyorum yakınız sanırsam

9. king_barracuda

king_barracuda

teşekkür ederim . evet yakın sayılırız.

10. atçekgökhan

atçekgökhan GOKHAN

engin avcılar deniz otobüslerinin ordakı barınak kayalıklardan atçekle levrekle kofana aldıklarını duydum gece bu doğrumu kardeşim

11. king_barracuda

king_barracuda

avcılar sahilde nadiren çıkıyorum .iş güç .akşam öyle eş dost dolanırken avcılarda levrek gördüm ama kıyı atışı yapmıyolardı sandalla yanaştılar kovasında vardı adamın 2 tane . at çekmi yaptı canlı yemlimi yaptı hangi yöne açıldılar da aldılar bilgim yok ..