Herkese merhabalar bir arkadaşımın tavsiyesi ile catana 270 mh kamış aldım özellikle tatlısu levreği ve turna arada birde denizde çinekop beklemeli av ve levrek için at çekde kullanmak için.fladen warbird örgü misina kullanmayı düsünüyorum makine konusunda kararsız kaldım kamışa ve misinaya uygun olarak catana 4000 lerden hangisini yada okuma trio40s mi tercih etmeliyim bukonuda yardımcı olursanız sevinirim.
İp kullanımında sadece makinanın değil ipin de kullanıma etkisi vardır... Ben eski model bir Katana'da yıllardır ip kullanıyorum; ip için acemilik dönemini atlattıktan sonra sorun olmadı; kullandığım ip yanlış hatırlamıyor isem DAM olabilir...
Trioyu iple kullanımda satanlar da dahil tavsiye edilmez. Sana daiwa makineleri araştırmanı tavsiye ediyorum. Bazı şeyler bir kere alınır.
İp misina kullanacaksan, iki şeye bakman lazım. Birincisi makara: ABS yazmasını vs. boşver. Makaranın ön tarafı, soldakinde olduğu gibi, arka tarafından geniş olacak şekilde konik yapıda olmalı. O zaman makine gevşek sarsanda vs. ip misinayı kusmaz. Ayrıca, makaranın sarımının resimdeki gibi gayet muntazam olması çok çok iyi olacaktır. Bakacağın diğer yer ise, misinayı saran yüzük. Burası olabildiğince kaliteli olmalı. Yeşile çalan sarı renkte, titanyum nitrit olması özellikle önemli. Ama shimano gibi bazı markaların buraya titanyum (yada kaplama) yerine boyayla aynı rengi verdiklerini biliyoruz. Bu nedenle renk aldatıcı olabilir, dikkatli olmak lazım. Bu iki noktada bu tavsiyeler tutuyorsa, ötesi sana kalmış. Kafa çapı, kol boyu, kalama gücü, şu bu, hepsi seçimlik, senin bütçene, keyfine göre olan meseleler. Ama bu iki husus, ip misina ile makinenin başedebilmesi en kritik özellikler.
ABS veya ARC yazmasını boşver ne demek??? ABS ve benim ilave ettiğim ARC düzgün sarım ve düzgün sarım ile ilgili teknikler; bunlardan biri yazıyor ise bilhassa ip kullanımı için çok daha makbuldur; ama haliyle ve genellikle üst seri sayılır makinalara koyarlar bu sistemleri ve doğal olarak fiyatlar artar bu sefer... ABS veya ARC yazmayıp düzgün sarmayan ve ip kullanımına uygun makina yok mu??? Çok var; ancak bu iki terimden biri yazıyor ise daha da iyi tabii... Gevşek sarım ise her an kusabilir...
La havle banghead banghead idk ABS veya ARC yazmasını değil, ABS yazmasını... Zira daiwa'da ABS yazar, Şimanoovda ARC yazar, Mitchell'de hiç bir şey yazmaz. İlla ABS yazması gerekmiyor. Bu tür makaralar 35 TL'lik çakma makinelerde bile olabiliyor. Elbette kafa böyle olunca makine iyi olacak değil otomatikman, ama bu kafa stili ip misinanın burnunuzdan getirmesini önlüyor.
Vur kafanı duvarlara; evet ABS Daiwa'da; ARC Shimano'da yazar ve benzer sistemlerdir; hangisi hanginden esinlendi bilemeyeceğim; amacı ve sonucu aynıdır; aynı kapıya çıkar; çıkar çıkmasına da sen bunu bana değil bilmeyen birine anlat... Sen tutup Daiwa'nın ABS örneğini veriyor isen üstüne ABS yazsa da yazmasa da olur; boşver gitsin gibilerinden beyanatta bulunuyorsan ben de gerekeni yazarım... Kafanı duvarlara vurup duracağına yazdığını eksik yazma da yanlış anlaşılmaya mahal olmasın...
Kalın kafan alsın diye yazayım. Ben Daiwa'nın örneğini vermiyorum, zira bu daiwa'ya mahsus değil, hemen her markanın böyle makaraları var. Ve burada, illa ABS yazan dersen, alıcıyı ki bizim balık dostumuz olur kendileri, Daiwa denen rezalete, yada ARC dersen Şimanov denen döküntüye yönlendirmiş olursun. Ben sizin gibi o dostlarının başını bu rezillere tutacak yalakalardan değilim ki, böyle yapayım. Bu yüzden bunu bilhassa belirtirsin. ABS, ARC vs. yazıyormuş, yazmıyormuş, boş verilmeli, önemsenmemelidir. Bakılacak olan bu ters konik kafadır, düzgün sarımdır vs. ki söyledik evveliyatında. Hah, makina almak isteyen dostumuz da buna göre bakar, kafası vs. uyan makinelerden kesesine ve ihtiyacına göre seçimini yapar.
Evet hemen her markada buna benzetilmeye çalışılan kafa mevcut; ama senin verdiğin örnek Daiwa'dan alınma; kabak gibi ABS falan yazıyor ki bu Daiwa'ya ait; ayrıca makarayı konik yapmakla iş bitmiyor; o koniklik tüketiciyi yanıltmaya yönelik sadece (senin gibi hıyarlara mı desem yoksa); eğer makina sarımı düzgün ve gerektiği gibi olmazsa o sistem çalışmaz ve makaranın o şekilde olmasının hiç bir faydası yoktur.... Allah bizleri senin tavsiyelerinden korusun; senin balık dostlarına da acıyıp merhamet etsin; tavsiyeler böyle olursa klavuzu karga olanın burnu boktan kurtulmaz özdeyişinin hicivli tam karşılığı olur... Senin böylesi tavsiyelerine bakıp makina alanın vay haline diyorum... Bir de söylem değiştirmişsin; Daiwa'ya rezalet demişsin; birileri seni transfer mi etti ne???
Gene laf olsun diye konuşmuşsun. Elimize geçen resim o, illa gidip resimde ABS yazıyor diye daiwa almak zorundasın gibi mi diyelim millete? Mitchell'in çoğu makinesi böyledir. Hatta FRE600, acayip bir şeydir, balık gelince öter filan. Onun makarası da böyledir ve hiç bir yerde yazmaz. Dahası, sarımı hiç düzgün değildir. Hatta, kolu, mile borudan ibaret ve yükte kolayca kesilen bir pimle sabitlendiği için, çinekop çekerken elinde kalır, tecrübeyle sabittir. Bu kadarda berbat bir alettir. Ama ip misinayla arası gayet iyidir, o da tecrübeyle sabittir. Benim için rezalet olan her şey, rezalettir. Yalakalık kitabımda yazmaz. O sizlere mahsus. Ha, burada sizin şişirmelerinize, yalakalıklarınıza kanıp şimanovla başını yakanları görmezden gelirken, bana böyle diyorsan, bu yalakalık değilse nedir?
Laf olsun diye konuşan biri varsa o da sensin; madem başka makinaların bu tür özellikleri var; o markalara ait grafikleri vereceksin örnek olarak; DAİWA'nın örneğini değil... Sarımı düzgün olmayan bir makinanın ip misina ile arası hiçbir şekilde iyi olamaz; olsa olsa herdaim ip misinayı iyi edebilir; maddenin tabiatı kanunu ne ise bu odur... Bu "yalaka" deyimini bu aralar çok sık ağzına alıyorsun; tıpkı o....spu karıların sakız çiğnemesi gibi... Sen bu şekilde devam edersen bir gün biri çarpıverir AlimAllah!!!
Denir ki, allah aklen noksan olanlardan hesap sormazmış, o yüzden hala çarpmamış seni muhakkak.. Yani işi gücü bırakıp, daiwa olmayan marka resmi arıycam yani. Bunu ancak sen gibi bir çatlak söyleyebilirdi zaten :laughing: :laughing: Yazmadık mı orada, ABS yazmasına filan bakmayın, her markanın böyle makinesi var diye. Ve hatta sarımı düzgün bir şey olmalı diye. Şu şimanovun yalakalığını yapacam diye ne kadar zavallı hallere düştün, içimizi acıtıyorsun bu haline bakınca.
Bulamıyorsan başka örnek vermeyeceksin; demek konik kafa hadisesi yalandan ibaret senin bahsettiğin diğer markaların ki böyle bir çalışmaya bile gerek görmemişler... Arama boşuna zaten bulamazsın böyle grafikler Daiwa ve Shimano'dan başka markalarda; onun için de örnek verme onların grafiklerini başka markalar için; kendi grafiğini kendi makinasına örnek ver ki yanlış anlaşılmasın... Birkaç markada düzgün sarım var ancak bu yeterli değil; çapraz sarım falan da gerek; yani öyle bakınca düzgün sarım veya konik kafa tek başına yeterli olmuyor ip kullanımı için... İnsanları yanlış yönlendirme bence Serdar...
Serdar abi orada "ABS yazmasını boşver" demiş, "ABS veya ARC yazmasını boşver" değil sen niye şimdi ARC yi de katarak yorum yapıyorsun. Senin amacın ne? İlla oradan bir sokuşturma yapacaksın değilmi bedavaya şakşakçılık için. Reklamın iyisi kötüsü olmaz misali. Çok kurnazca ince numaralar bunlar ancak gözümüzden kaçmıyor bilesin. Belkide bu kadar kurnaz değilsindir , sadece okuduğunu anlama problemin vardır. Yani biz en azından böyle iyimser şeyler düşünüyoruz.
belki de haddim değildir ama yine de yazmak istedim. sevgili abilerim FURUNOTR ve SKOYLU; sanırım forum ahalisi de benim gibi eşsiz tecrübelerinizi ego çatışmasından ziyade barışçıl bir ortamda yapıcı bir şekilde sunmanızı diler. popüler birçok konuda birbirinizi itham ettiğiniz sözcükler hepimizi en azından beni üzmektedir. genç bir kardeşiniz olarak daha medeni cümlelerle foruma katkıda bulunmanızı diliyorum. bizler amatörüz haz duymanın peşindeyiz. sürç-i lisan ettiysem affola. saygılarımla.