çatladıkapı mezgit kaynıyor

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında sarızeybek tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. sarızeybek

sarızeybek ilker

Favori Kamış:
    -
    cumartesi günü saat 09 gibi teknemizi çatladıkapının 150 metre açığına demirledik. yemli dip olta. 7 numara beyaz iğne dörtlü dip takım yaptık. derinlik 14 metredir. yaklaşık 6 saat üç kişi at çek yaptık. olta dibi bulduğu anda hemen balık takılıyordu. üç kişi yaklaşık 6 saatte 20 kilodan fazla iri mezgit tuttuk. tavsiye ederim.. bir kaç hafta sonra mezgitler kalmayacak. zira her gün birkaç tekne devamlı trol yapıyor... bol şanslar.

2. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    cumartesi günü saat 09 gibi teknemizi çatladıkapının 150 metre açığına demirledik. yemli dip olta. 7 numara beyaz iğne dörtlü dip takım yaptık. derinlik 14 metredir. yaklaşık 6 saat üç kişi at çek yaptık. olta dibi bulduğu anda hemen balık takılıyordu. üç kişi yaklaşık 6 saatte 20 kilodan fazla iri mezgit tuttuk. tavsiye ederim.. bir kaç hafta sonra mezgitler kalmayacak. zira her gün birkaç tekne devamlı trol yapıyor... bol şanslar.

:eek: :eek: :eek:

3. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Bayağı tutmuşsunuz .. demekki o kadar boldu balık..:confused:

4. sarızeybek

sarızeybek ilker

Favori Kamış:
    -
    bu mevkiide yaklaşık bir buçuk aydır devamlı iri mezgit yapıyor.ama artık son dönemleri.zira adamlar hergün trol yapıyor. yetkililerde görmezlikten geliyor. ama olsun. en azından beni sevindiren olaylar oluyor. en az 5 tane kırlangıç tuttuk. tabi büyüklüklerine bakmadan hemen denize geri yolladık. yaklaşık 10 senedir doğru dürüst kırlangıç görmüyordum. ..

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İlker abicim 2 mesaj yukarıda Mustafa abimizin bir uyarısı var. Günlük avlanma limitini aşmışsınız sanırım.:rolleyes:

Sahi olması gereken limit acep ne ola ki?

Bu arada şu "yavru palamut'unu da henüz göremedik. Bir resim/foto getirsen artık. Baya merak eder olduk yani.:confused:

6. sarızeybek

sarızeybek ilker

Favori Kamış:
    -

bu yasağı hiç duymadım anca internet sitelerinde yazışmalarla duyuyorum. yani adam olta balıkçısı geçimini oltayla balık tutarak sağlıyor. tekbaşına balığa çıkıyor. 5 kilo istavrit oluncada bırakıyor. bunlara kimse inanmaz da yapmazda. o zaman gırgırlarında sınırlaması vardırç bunu bilen varmı. yok çünkü. adam enaz 5 ton balıkla dönüyor. şimdi bu yasal sınırmı. sanmam. neyse bu sadece şehir efsanesi. benden söylemesi...

7. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    yok abı az tutmussun keske 60 - 70 kılo tutsaydınız bırdaha balıga cıkmazdınız tum sene:D

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Cambaza baktırma lütfen, tebliğe bakalım. Ne demişse odur, gerisi laf-ı güzaf.

http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php
    .

Raporunu yönetime rapor ettim, haberin olsun.:D :p

9. sarızeybek

sarızeybek ilker

Favori Kamış:
    -
    balık tutmakla bitmez. sadece tuttuğun balığın üremesine müsade etmessen biter. bunu kafana koy. hiç merak etme. bende yalan olmaz. 60 kilo tuttuğumda oldu. olacakta. neden saklayayım. kim eline terazi alıpta tamam ben beşkilo tuttum yeter demişse yalan demiş.bunu kimse yapmaz. o zaman bütün balık tutanların elinde terazi olması lazım. gören varsa bir zahmet yazsın. ben 35 senedir balık tutarım hiç görmedim. ..doğruları yazmak lazım. neyse o. yumurtlamamış balık tutulmasın yeter eğer her balığın ömründe bir defa yumurtlamasına izin verirsen. problem olmaz...

10. Cihan

Cihan Yetkili Kişi

İlker bey,

Balikavi.net, sadece hobi ve dinlence amaçlı yapılan, Amatör olta balıkçılığı hakkında bilgilerin paylaşılabildiği bir platform.

Platformun kuruluş amacı doğrultusunda bu hobiye yönelik çıkarılmış, sirkü/tebliğ/mevzuatlara, dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarına uygun yayın yapması gerekiyor.

Bakanlığın yayınladığı bir tebliğ bulunmaktadır, lütfen göz atınız:

http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php

Tebliğin hükümlerini, gıda tarım ve hayvancılık bakanı yürütmektedir.

Forumumuz, Amatör amaçlı olta balıkçılığı yöntemleri ve tebliğ'ce belirlenen hususlara uygun olarak yayın yapmaya gayret göstermektedir.

Denetimin olmaması, hali hazır da var olan bir kanunun geçerli olmadığı anlamını taşımamakla birlikte, bizimde buna uygun olmayan şekilde yayına devam edeceğimiz anlamına gelmemektedir.

İlgili ve doğru birimlere yapılan şikayetlerle birlikte, şikayetçi takibini yaptığı takdirde sonuca, mutlaka ulaşmaktadır. Şikayetin sonuçlanması halinde, ihlal edilen maddeye göre olta takımlarına el konması ve idari para cezaları gibi yaptırımlar uygulanabiliyor. Tırıvırı ve akabinde uygulanan yaptırımlar, bunun bir örneğidir.

Anlayışınız için şimdiden teşekkür ederek, bu gerekçeler doğrultusunda sizinde platform olarak benimsediğimiz bu hususları dikkate alarak paylaşımlarınıza devam edeceğinize inanıyoruz.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.