balıga 2. gidişim balıga acayip hevesliyim acilen bi olta bulamam lazım diyorum kendime.derken balıkesirde okuyan abim balıkesirden geldi bide olta mı ne almıştı 6 milyona hayatımda gördügüm en dandik oltaydı ama o zaman fazla bilmedigimden oltayı ii bişi sandım direk unkapanı köprüsüne gittim attım oltayı bereket ya balıktan hiç anlamıyorum ama balık su gibi bende 1 tane boş 1 tane boş... işi bi şekil götürüyorum derken o kötü oldu oltama 3 istarvit takıldı diceksiniz bunu neresi kötü diye benim olta o kadar dandikki plastikti zaten 3 istarviti çekemedi oltanın milyaları veya bilyası parçalandı sararken kart kurt seslerini duyabiliodum.balıktan sogudum biraz eve geldim babamdan gerekli ödemweyi tahsil ettik yine aldık bi olta ama aynı acemiligi yine yaptım bu sefer aldıgım oltada palamut çekmeye yeterli degilmiş kaderim bu bidaki aldıgım oltada başka bişi çekmez.
üzme canını bende 2 tane kamış kırdım acemilikte oluyor bunlar , babadan tahsilat yap ,şöyle 100 ytl süper olta alırsın ,seni bile çeker bırak palamutu
Süpermiş Yaşaya yaşaya öğrenmek en güzeli bence. Ilerde sana biri sorarsa tecrübe defterini açarsın ve güzel bi tebessümle tecrübelerini aktarırsın. Rastgele
Plastik de olsa titanyum da olsa balikciligin en guzel yani sportmence olani! Malzeme ne olursa olsun alinan haz ayni... Umit ediyorum, bu tecrubeler sizin sportmen balikci ruhuna sahip olmaniza katki saglayacaktir.
sevgili kardesim anin benim anima benziyor fark sen iki sefer ben bir sefer kamisi ayni gün makara yi kirmis olmam ben de yazmistim o animi burada av maceralarina bir bak istersen bizim oltalarimiz kirilmasa böyle yazacak ta bir maceramiz olmaz di
harikasın dostum harika benim ğibi kamış acemilerini ğörmek moral verici birşey ama yide şanlısın 3 iri istavrik 1 palamut ya köpekbalğı yakasan ne olacaktı sayğılar
Dur daha üzülmek için erken. Önce kamışları kıracaksın. Sonra bir gün büyük balığa hevesleneceksin, şöyle sarıkuyruk falan. Bütün malzemelerini alacaksın en iyisinden. Herşey hazır, oltanı suya atacaksın. Oltana balık gelecek bir çekeceksin sahten gitmiş. Yahu hani 15 kg çekerdi o sahte? Sahte ve iğnesi tamam da, misinaya bağladığın halkası 15 kg. çekmez, o sahte gider. Balık da onunla birlikte gider tabi. Yapanlar sahteyi yaparlar, "tamam 15 kg çeker" derler ama halkayı hesaba katmazlar. Bir dahakine halkası sağlam olur, ama iğne çekmez yamulur, balık gider. Hepsini tamamlarsın bir dahakine fırdöndüden kopar v.s. v.s. v.s. Kısacası, deneye deneye hepsini sağlamlaştırır, ondan sonra istediğin balığı alırsın. Yoksa bakarsan, herkesin sattığı herşey, bütün balıkları çeker. Bu anlattıklarım, Namık abinin tecrübesi ile sabittir, onun yerine ben anlattım. En sonunda anlarsın ki, o işin malzemesi, bildiğin çamaşır ipi ile kasap kancasından başka bir şey değil. Hadi bakalım rast gelsin.