Çaylak işi avlarım

Konu, 'Fotoğraflar' kısmında mehmet0625 tarafından paylaşıldı.

1. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    bunlarda benim avlarım bakalım beğenecekmisiniz

Son düzenleme: 25 Mayıs 2011
  2. muratbodrum

muratbodrum MURAT

bence günahına girmişsiniz o orfozların

3. mehmetişbilir

mehmetişbilir mehmet

Favori Kamış:
    shimano catana
    En İyi Avı:
    5.250 gram levrek
    Orfoz (Epinephelus guaza), Serranidae familyasından bir balık türü.
    Vücut yandan yassı ve ovaldir. Baş ve ağız büyüktür. Deri kalın olup ufak pullarla kaplıdır. 1'inci sırt yüzgeci daha yüksek olup, 2'nci sırt yüzgeci ile birleşmiştir. Kafa, sırt ve yanlarında canlı iken görülen, ölünce kaybolan yeşilimsi, sarı lekeler ve dikey bantlar bulunur. alt tarafı daha açık renklidir. Solungaç kapakları açık ve dikenlidir. Kuyruk yüzgeci yuvarlaktır.
    Orfoz hermafrodit olup, cinsel olgunluğa eriştiği zaman dişi cinsiyet organlarına sahiptir. Hayatının belirli bir dönemini dişi olarak geçirdikten sonra 18. yaşına geldiğinde dişi cinsiyet organları kaybolarak yerine erkek cinsiyet organları gelişir ve hayatının geri kalanını erkek olarak yaşar.
    Derinliği 100 m. kadar olan suların kaya aralarında yaşar.Büyüklüğü ortalama 60 cm'dir, maksimum 140 cm olur. Ortalama ağrlığı 15 kg. civarındadır, maksimum 60 kg olur.Yaşadığı her yılda bir kilo alır ve 60 yıl yaşar. siz yavruları almışsınız inşallah bi daha olmaz yavrular doğaya teslim edilir

4. Mete1673

Mete1673 mehmet anıl mete

Favori Makine:
    DAM ATP 540 Quick
    En İyi Avı:
    Levrek 2.600 gr
    Bence bu av değil...
    Adını burda söylemeyeyim...:mad:
    Denizlerimizde hızla tükenmekte olan orfozların bu şekilde katledilmesi hiç hoş olmamış...
    40-50 kilolara ulaşabilecek balıkların 200-300 gr ken avlanması av olamaz diye düşünüyorum...
    Bunun marifetmiş gibi yayınlanması da ayrı bir tartışma konusu...
    Eğer bunu hala av olarak adlandırıyorsanız,ben şu dakika itibariyle avcılığı bırakıyorum...:mad:

5. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Bence Mehmet bu avlari bilgisi olmadigindan yapmis. Sanirim bu forum sayesinde ögrenecekleri ile baska orfozlarin canini artik zamani gelmeden yakmaz diye düsünüyorum..

6. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    bu işi zamanla öğrenecez cani değiliz bu balıkların 60 kğ ma kadar büyüdüklerini bilseydim tutmazdım zaten

7. Mete1673

Favori Makine:
    DAM ATP 540 Quick
    En İyi Avı:
    Levrek 2.600 gr
    Bence fotoğrafların kalması daha doğru olurdu...
    Zaten olan olmuş...
    Belki başkası bu sayede bu balıkların tutulmaması gerektiğini öğrenebilirdi...
    Balıkları geri getiremeyeceğimize göre,başkalarını kurtarmaya çalışmak daha doğru bir harekettir...
    Bu benim şahsi fikrimdir...

8. mehmetişbilir

mehmetişbilir mehmet

Favori Kamış:
    shimano catana
    En İyi Avı:
    5.250 gram levrek
    memet abim yanlısın farkına vardı şahsen ben bi daha bu boylarda gelirse suya iade edeceğine inanıyorum herkese iyi günler

9. Mete1673

Favori Makine:
    DAM ATP 540 Quick
    En İyi Avı:
    Levrek 2.600 gr
    Hepimiz zaman zaman yanlışlar yaptık...
    Ben hiç yapmadım diyen yalan söyler...
    Önemli olan tekrar etmemektir...
    Bence resimlerin kalması daha uygun olurdu...
    Bizim yanlışımızdan başka biri ders alabilir...
    Sonuçta amatör avcılarız ve bazı şeyleri yavaş yavaş öğrenip farkına varıyoruz...

10. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    belki arkadaşımız yanlış yaptı bilmeden ama bunu paylaşması kötü değil aksine iyi oldu, bu sayede adını ve tipini öğrenmiş olduk, bizimde oltamıza geldiğinde salmamız gerektiğini öğrendik, ne yalan söyleyeyim bu benim oltama gelse bende alırdım "çipuraya benzer bi balık" der geçerdim. hiç 50 kilo olacağı aklıma gelmezdi bu sayede öğrenmiş oldum.

11. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    belki arkadaşımız yanlış yaptı bilmeden ama bunu paylaşması kötü değil aksine iyi oldu, bu sayede adını ve tipini öğrenmiş olduk, bizimde oltamıza geldiğinde salmamız gerektiğini öğrendik, ne yalan söyleyeyim bu benim oltama gelse bende alırdım "çipuraya benzer bi balık" der geçerdim. hiç 50 kilo olacağı aklıma gelmezdi bu sayede öğrenmiş oldum.

biliyorsan bildiğini paylaş önceki karşındaki insanda bilsin, yukarıdaki gibi bir bilgilendirme ve örnek resimlerden sonra bile bile o balığı tutanın zaten insanlığından şüphe ederim. ama 2 kelime bilgi verip ardından taşlama yapmak nedir yahu..

12. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Mehmet sanirim fotograflari tekrar yayinlarsan bircok kisi bilinclenmis olur.

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ne orfoz'u arkadaşlar, fotoğraflar mı değiştirildi yoksa?:confused:

14. mehmetişbilir

mehmetişbilir mehmet

Favori Kamış:
    shimano catana
    En İyi Avı:
    5.250 gram levrek
    ben taşlama yapmadım öyle bir niyetim bile olmadı en ufak sadece bilgi için yazdım zaten konu kapanması için ben sahsen bi daha gelse salacağına eminim diye diğer mesajımda yazdım benim yasım kaç basım kaçta milleti taşlayacağım öyle saygısızlığa kalkışmam iyi günler

15. simendifer

simendifer Sennur

Orfoz fotoları silinmiş balli. Ben de ilk önce senin gibi durumu algılayamadım. :)

Fotoların tekrar koyulmasına gerek yok. Aşağıya orfoz fotosu ekliyorum.

16. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    yok be kardeşim sana yazmadım zaten, yanlış anlaşılmaya sebep oldum kusurabakma, aksine taşlama yapmadan güzelce bilgilendirdiğini göstermek için alıntı yaptım senden :)

ilk fotolar dursaydı keşke, büyüğü ile küçüğünün alakası yok, önemli olan küçüğünü tutmamamız ise küçük halini bilmeliyiz. büyüğü canavar gibi, küçüğü modifiyeli çipura gibi :)

17. mehmetişbilir

mehmetişbilir mehmet

Favori Kamış:
    shimano catana
    En İyi Avı:
    5.250 gram levrek
    pardon abi ben yanlış anlamışım :) fotolar duradabilrdi ama adminimiz konuya güzel orfoz fotoğrafları koyarak nokta koymak istedi galiba :) kal sağlıcakla

18. Mete1673

Favori Makine:
    DAM ATP 540 Quick
    En İyi Avı:
    Levrek 2.600 gr
    Sabahki duruma geri döndük...:)
    Ben hala yakalanan küçük orfozların resimleri kalsın diyorum...
    Olan olmuş...
    Belki bir kaç kişi daha öğrenir...
    Burada amacımız kimseyi yargılamak yada kızmak değil...
    Durumdan ders çıkarmak...
    Saygılarımla...:)

19. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    bakın bu iş hobi işidir ve olta işini genelde bilinçli insanlar yapar şunuda söylemek isterim ben burda kendimi övmek istemem ama doğa ve canlıları korumak ve her şeyi bilinçli yapmaktan yanayım malumdur ki oltacılar doğaya zarar vermez üstüne üstelik doğayı korurlar ve oltacılar ne kadar çoğalırsa bilinçsiz avcı o kadar azalır

fakat fotoları yayınlar yayınlamaz bunun adı av değil katliam resmen, bir de övünüyormuş gibi fotolar buraya konulmuş gibi şeylerin söylenmesi beni soğuttu biraz ondan fotoları kaldırdım sıcak bir yaklaşımla ve kırmadan güzel bir anlatımla bilinçlendirme yapılırsa daha iyi olacaktı sanırım orfozlar hakkında o kadar bilgi sahibi değildim ve ondan denizden aldım neyse tanımadığınız için herkes istediği gibi yazmışta hayvan ve doğa sevgimi bilen bilir kalın sağlıcakla

20. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    adam zaten başlıkta demiş "çaylak işi avlarım" diye..

Ya siz amatör balıkçıdan biyoloji profesörü olmasını bekliyorsunuz, adam zaten çaylak, en az benim kadar, senin kadar çaylak işte. katliam.. lafa bak ne katliamı? olta balıkçısı bu adam. binlercesini mi yakalamış da katliam olmuş?

orfoz resimlerini bende göremedim, şimendifer in koyduğu resimlerden tanıştım bende.

Her ava gidişimizde elimize deniz canlıları ansiklopedisi mi alıp gideceğiz? öyle gidilecekse bütün raporlarda o ansiklopediyi görmek lazım herkesin elinde..

ARTIK YENİ ÜYELERE YÜKLENMEKTEN VAZGEÇİN!!!!