arkadaşlar belki üff diceksiniz ama bu balık işine ben ne tür yerlerden ne tür oltayla ne tür yemlerele ne hangi balıklar için çalışarak başlamalıyım şimdiden teşekkür ederim saygılar. not: adana ceyhanda yaşıyorum yani avlanabilecem yerler yumurtalık gölovsı incirli gibi yerlerreeling reeling
Ali selam avlanmak istediğin yeri raporlardan biliyorum, ne tür yer : kumluk alanlarda ne tür yem : tavuk göğsü (iyice tuzlanmış), karides (büyük marketlerde var), boru kurdu, sülünez (inter üzerinden çok satan var) hangi balık : mırmır ne tür av malzemesi : 3 iğneli yemli dip takımı ile nasıl yaparım dersen sitede araştır
Olta almadan eline öncelikle kagıt kalem al balık tutanları bir müddet izle gördüklerini not al . daha sonra buradan sor .. vs iyice bir teori edin daha sonra zaten kendi bilgin ile başlıyacaksın .. kolay gelsin
o taraflardan bolca mırmır raporları okuyoruz. bence sende klasik 3 iğneli dip takımıyla tanış. şuan iğne ve misine düğümleri hakkında fikrin olmayabilir. zamanla site içerisinden araştırarak yada avmarketinden elzem düğümleri öğrenirsin. şimdilik hazır satılan takımlardan alabilirsin bence. yem konusuna gelirsek benim sana tavsiyem solucandır.eğer uğraşıp çıkartırsan mırmırın çok daha iştahlı olacağına emin olabilirsin. bunların dışında tavuk göğsü ve sülünez de kullanabilirsin. aslında senin istediğin şeyi burada tek bi başlık altında anlatmak zor. senin deneyim seviyenide bilmediğimiz için yardımcı olma çabası içinde bocalıyoruz
Levrekle başlama da neyle istersen başla Arkadaşlar mırmır yazmış bak. Çok güzel balıktır. Kocamaaan ağzı vardır ve yeme gelirse %50 gibi yakalanır. İğneyi komple yutar. Oltanı dikersin gece, ucuna da ışık, sohbet muhabbet, üşürsen atlarsın arabaya. Daha çok gece av verir. Becerebilirsen Orhan abinin boncuklu takımı, yok uğraşmayayım dersen klasik 3 lü hazır dip takımı işini görür. Rastgelsin...
Bizde mi mırmıra çıksak napsak:laughing: Heder oldum bu meret yüzünden Dün cobra cobra dediniz gittim kamış aldımbanghead Bu kadar olmaz yanihooked buarada mırmır cok güzel kafa atar heyecanı adrenalini iyidir yani
abi bende 3 kere ava ittim hep levrk için atçek yapıyodum desene yanlış başta aradığım balıktaymış verdiğin kıymetli bilgiler için teşekkür ederim
hocam bol bol dip takımı varda üçlü ben ne zaman atsam dibe takılan kurşun gelmiyo herkesin şuraya at dediği yere atıyom ama olmuyoidk ama olcak inşallah olmadı bi kilo çupra alacam ben tutuum diye rapor atcamcyr
incirli güzel mekandır akşam gün batımında belediyenin arasındaki lokantanın hemen sol tarafına 100 metre kadar git karides , boru , yaprak , sülünez , sübye ne denersen dene mırmır ve çubra alırsın ancak aşırı derecede gümüş var bilgin olsun yemleri ziyan etmek istemiyorsan 6 numara sine igne tak kovayı gümüşle doldur surf kamışın var ise ileri at iri çupralar alabilirsin başka mekan istersen özelden yaz sana söyleyim bakir olan meraları ziyan etmeyelim degilmi ) işin şakası tabiki rasgele
Olta düğümlerini iyi öğren, ne kadar sağlam ekipman kurarsan kur oltan attığın düğüm kadar sağlamdır.
hocam çook teşekkür ederim bilgilerini esirgememişin incirli 15 km falan dediğin yeride çoook ii biliyom.
saygıdeğer arkadaşlar birşey merak ettim hani tırıvırı kalıntısı balıkların ölümğüne neden oluyor ya bu benim denizde bıraktığım sahteler yemli iğneler falanda balıkların takılıp ölmesine neden oluyormu???
Ali Hocam sen bir ara Adana ya gel,balık yakalama konusunu çay içerken ben sana anlatırım Denizde bıraktığın sahte,iğne vs balıklara herhangi bir zarar vermez. Rastgelsin.