cedros mu ? yoksa spidersurfer mı?

Konu, 'Kamışlar' kısmında ozi7 tarafından paylaşıldı.

1. ozi7

ozi7 ozan

Favori Kamış:
    okuma cedros 4.20 tele surf
    Favori Makine:
    daiwa emp6000a
    Değerli forum üyeleri,

uzun zamandıır surf casting olayını heyacanla ve zevle okuyor hevesleniyorum. gerekli ekipmanı tedarik etme sürecine başladım. gerek bütçe gerek de avlanacağım Adana Karataş ve Yumurtalık bölgesini düşünerek en fazla 125- 140 gr kurşunla avlanacağımı varsayarak bu iki kamış arasında çok kararsız kaldım. yardım görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

Fiyatları farklı ama cedrosu ikinci el alacağım. spider'ın sıfır fiyatıyla aynı fiyata buldum.

http://www.avmarketi.com/asp/product/16718/Okuma-Cedros-Tele-surf-kamis-450cm-150-250g

http://www.spotbalik.com.tr/Spider-Surfer-420cm-220gr-Olta-Kamisi,PR-24813.html

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Cedros alıp kısa zaman sonra "Tühhh, iyi sandıydık.." diyen bir kaç kişi tanıyorum.

Spidersurf alanlardan ise böyle bir hayıflanma duymuş değilim.

Fakat, benim duymamış olmam, onların yok olduğuna kanıt olmaz.

Bunun dışında iki kamışın çok bir artısı eksisi yok gibi zaten.

3. İlker

İlker İlker Ergülen

Favori Kamış:
    Shimano Bassterra,Power Aero,Trabucco Poetica
    Favori Makine:
    Shimano Symetre,Ultegra XTB
    En İyi Avı:
    MÖ'de tutulmuş yayın 5,2 kg,Sazan 6,5 kg,kofana 2,5 kg,torik 4,3 kg
    surf için

Surf içinse 3 parçalı kamıştan şaşma derim............

4. ozi7

ozi7 ozan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    daiwa emp6000a
    ilker abi haklısınız, bende çok isterdim ama, şirket aracı kullandığım için önde arakaya koyamıyorum, taşıma benim için büyük problem bagajda bir de bebek arabası var :D o yüzden teleskopik olması şart.

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bunların teleskopiği de yere göğe sığmakta baya bir aciz gerçi.

Kamışın sağlamlığı, uçta oluşan yükü tüm kamış boyunca dağıtabilmesine bağlı. Bu nedenle, ne kadar az parça varsa, kamış o kadar sağlam olacaktır. İdeali tek parça kamış, ki turnuvalarda vs. öyle tek parça kamış kullanan çoktur.

6. ozi7

ozi7 ozan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    daiwa emp6000a
    Serdar,
    verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. 200 -300 TL arası bir de makine önerirseniz çok sevinirim .

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Böyle bir kamış alıyorsan, hallice bir surf makine lazım. Bütçe ise biraz, hatta bir hayli düşük. Benim tavsiyem, Daiwa Emcast serisinden bir şey olur. Bilhassa yurtdışından Emcast Plus gibi, ABS makara olanları 200 TL altı bir maliyetle edinebilirsin.

8. ozi7

ozi7 ozan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    daiwa emp6000a
    abi yapmayın, günlerdir şeytanla mücadele ediyorum, kendimi zor tutuyorum aklımdaki makine emblem pro 6000A aslında ama vicdanımı yenemiyorum, alayım bitane ecusima kurtulayım. yoksa kendimi biliyorum dayanamayıp alacam ama tutacağım en fazla 250 gr lık mırmır :)

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bir gün olur, bakarsın ilk gittiğin gün olur. Oltana sağlam bir şey vurur, makine yüzünden ardından bakar kalırsın. İşte o zaman dizini döğmektense, şimdiden almışken iyisini almak daha akıllıca olacaktır. Bütçenizi zorlamıyorsa, bence o makineden almanız menfaat ve sıhhatiniz icabıdır mrsparkle

Zira iyi makine büyük avdan ziyade, yoğun avda farkettirir kendini, yormaz akşama kadar atıp çeksen bile. Bel ağrın, kas ağrın vs. olmaz, rahat edersin.

10. aukesen

aukesen ahmet Uğur Kesen

Favori Kamış:
    Yuki Neox R8,Vercelli Spyra Amarella,Daiwa Prime Caster II,Lineaffe Surf Mill,Shimano Speedmaster
    Favori Makine:
    Shimano aero fliegen,Daiwa Castizm 25QD,Daiwa EmblemZ4500,Shimano ultegra 12000,Penn surfblaster7000
    3 parça kamış kaliteli surf teleskopik olanlara göre daha kısa. Lineaeffe unicast var kapalı boyu baya kısa

11. ozi7

ozi7 ozan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    daiwa emp6000a
    yardımlarınız ve değerli fikirlerinizi benimle paylaştığınız için teşekür ederim. Ancak dün itibariyle cedros'u aldım. henüz kullanma şansım olmadı. nedenine gelince içim ısındı bu kamışa malzeme kalitesini düşündüm, sonra dedimki zaten boğazda kullanmayacam bana yeter, bakalım deneyince yazarım.

makine önerilerinize ise halen açığım.