Çeki demiri

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında ugursat tarafından paylaşıldı.

1. ugursat

ugursat uğur satılmış

Favori Makine:
    okuma salina SA65
    En İyi Avı:
    750 gr minekop
    Öncelikle herkese selamlar....Aracıma ce belgeli çeki demiri ve elektrik tesisatı yaptırmayı düşünüyorum ancak resmi işlemler olursa 1500 tl olmazsa 750 tl ye onaylı projeli çeki demiri taktırabiliyorum.......Çeki demiri takınca muayeneye de gidiliyor ne yazık ki araç muayenem de yeni............Şimdi ne önerirsiniz ilk çevirmede cezayı yermiyiz yoksa uyarı mı alırız? İşletmek için ilk çevirmeyi beklemeyi düşünüyorum.....römork da almam lazım bütçemi çok aşıyor............Önerilerinizi bekliyorum

2. suates

suates suat ateş

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    fangri
    uğur kardeşim eğer tekne taşırken çevirmeye denk gelirsen araç üzerinde izinsiz tadilattan dolayı ceza yersin hatta memur arkadaşın gazabına uğrayıp aracını bağlatabilirsinde resmi gayriresmi çeki demiri derken ne kastettiğini tam anlayamadım aracının markasını yazmamışın artık firmalar her aracın CE belgeli orijinal çeki demirinin imalatını yapıyorlar orijinal almanda fayda var bu işin şakaya gelir tarafı yok tekne taşırken arkadan römorkun araçtan kurtulması demek arkadan gelen araçlara gerek maddi gerekse manevi açıdan çok büyük zarar vermesi demektir. römork hususunda özelden ulaşırsan yardımcı olurum

3. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    kesin durdururlar abim ve basarlar cezayı sana söyleyim
    hemşerimsin zaten gidecegin yerlerde az çok bizimle aynı
    sana önerim kestirme yollar kullan örnegin tarsus karagöçer - karagöçer -karataş-karataş - yumurtalık çok temiz köy yolları var mersin için bişey diyemiyecegim zaten bildigin gibidir

4. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Ben yaz başında taktırdım. Fiyatlar aracın modeline göre değişkenlik gösteriyor, her araç marka ve modeli için projeli, aracın üzerinde bir oynama gerektirmeden takılabilen çeki demirleri farklı farklı fiyatlarda doğal olarak. Yalnız 1500 tl bana biraz uçuk gibi geldi. :confused: Ben eğer sanayideki, bu işler için önerilen ama sadece işçiliği çok iyi olan ustaya yaptırsaydım, yerli marka ve tamponda da oynama gerektirecek çeki demiri için 750 tl fiyat almıştım en son. Diğer tarafta bu işi daha profesyonel yapan bir yerden, benim aracım için hiçbir ek oynama gerektirmeden takılabilen, Alman markalı orjinal çeki demiri + elektrik bağlantısı için gerekli olan dijital beyinle birlikte en son pazarlıkla (kavga dövüş de olsa) aldığım fiyat 1050 tl oldu. Ve oraya yaptırdım.

Yasal tarafına gelecek olursak, çeki demirini yaptırdığım firmadan aldığım bilgi, muayeneyi hemen yaptırmama gerek olmayacağı, ilk çevirmede polisin çeki demirinin ruhsata işlenmemiş olduğunu farketmesiyle birlikte araç plakasını takibe aldıracağı ve o günden sonra ruhsata işletmek için 30 gün sürem olacağı şeklindeydi. "Bu belki iki yıl sonra da olabilir, polis takibe aldırdıktan sonra 30 gün süren olur, bu süreyi de geçirirsen ondan sonra trafikten men edilmeye kadar ceza uygulanabilir" dedi.

Ama araştırdım ve gerçeğin öyle olmadığını gördüm. Araca tadilat yapıldığı günden itibaren 30 gün süren var ruhsata işletmek için. Eğer bu süreyi aşarsan 200 küsür tl gecikme cezası ödüyorsun. :cool:

Muayeneyi yeni yaptırmışsın, o kötü denk gelmiş. Keşke olabilseydi de demiri yaptırdıktan sonra muayeneye götürseydin. Şimdi demiri taktırdıktan sonra 30 gün içinde yine muayeneye gitmen gerekecek ve yine masraf. :(

Kolay gelsin. İnşallah istediğin gibi olur.

5. ugursat

ugursat uğur satılmış

Favori Makine:
    okuma salina SA65
    En İyi Avı:
    750 gr minekop
    Çeki demirini ruhsata işlenecek şekilde ayarladım ..Araç honda CR-V ..Bana maliyeti1150 tl +muayene ruhsat değişikliği.(1500 tl).......Tekne taşırken bir kazaya karışsak hani senin romork taşıma iznin demezler mi ...Dimyata baraküdaya giderken evdeki huzurdan olmayalım değil mi :) İsteyen herkese nasip olsun inşallah...yorum yapan arkadaşlara teşekkürler

6. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster cx 2,40 14-40 gr-V Systeam 2.4 10-40 gr- silstar 1.8 6-25 lb
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENIUM CI4 30 - AVENGER AV 55B
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    Uğur merhabalar, ben muayene istasyonunda amirim.Çeki demiri için evet ce onaylı ürün kullanaman ayrıca aracının bu ürün için test raporu yani uygun olması gerek sonra muayenede biz evraklara ve bağlantıları kontrol ediyoruz.Biraz zahmetlide olsa kesin çözüm budur.Trafik ekiplerinin çoksayıda aracı bundan ötürü ceza, bağlama vb.. işlemler yaptığını duyuyorum.Dikkatli ol derim..
    Kal sağlıcakla..

7. ugursat

ugursat uğur satılmış

Favori Makine:
    okuma salina SA65
    En İyi Avı:
    750 gr minekop
    Zahmetli yöntemi seçtim :D Bugun evraklarımı tamamlayıp muayeneden gün alacağım....Değerli yorumlarınız için teşekkürler

8. ozan

ozan Ozan

sende yazmışsın kaza yaptınmı ilk iş bu. vaktin birinde gencin birisi benim arabayla römork arasına makas atmıştı :D arabadan iner inmez ruhsata işlimi diye sordu. aman ha...

9. ugursat

ugursat uğur satılmış

Favori Makine:
    okuma salina SA65
    En İyi Avı:
    750 gr minekop
    Balık tutacağım derken .....Demir parmaklıklar......Aman allah korusun

10. doktorsihirbaz

doktorsihirbaz evren

çekiceğiniz tekne kaç kg kaç m boyutunda ben bu sene tekne alıp yazları suya indirmeyi sezon bitiminde de römorkla yaklaşık 150 km getirip depoma koymayı düşünüyorum arabam vw jetta 1.4 tsi 1300 kg çekebiliyormuş alıcağım tekne 1150 kg (motorsuz) 6.40 m motor takılınca kaç kg olucağını bilmiyorum 1300 kg geçmez diye tahmin ediyorum ama bu ağırlığa römorkun ağırlığı falanda ekleniyormu bu konu hakkında bir bilginiz var mı?