Cekirge ile avlanma hakkinda

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında onurnl tarafından paylaşıldı.

1. onurnl

onurnl ....

Favori Kamış:
    karbon kamis,shimano makara,fireline craystal misina
    En İyi Avı:
    turna 115cm,59cm capak,54cm tatlisu kefali,78cm kocaagiz,66cm sazan,82cm Sudak,39cm Levrek
    Arkadaslar hepinize oncellikle selamlar,bu gun les kurdu almak icin gittigim evcil hayvan ve malzemelri satan dukkanda canli cekirge satildigini gordum ve cesit cesit buyukluklere ayrilmis kutularda 3 euroya satiliyordu.dukkandan cikinca aklima cekirge alip avlanmak geldi ve burada aramizda cekirge il avlanip tecrube edinmis arkadaslar varsa goruslerini paylasmasini bekliyorum.

ornegin ne tip baliklar vurur ,kancaya neresinden takilir,cekirgenin boyu onemlimidir,hangi tip olta duzenegi en uygunudur,vs....

simdiden tesekkurler:)

2. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Öncelikle hiç kullanmadım ama kullananı gördüm, tatlısu kefali, kızılkanat gibi kurt ve solucanla yakalanabilen her türlü balık yakalanabiliyor. İğneye arka kısmından takıldığında canlı kalıyor. Ufak bir anekdot; oltanın yüzer olta olması gerekiyor yani çekirge suyun üzerinde yüzer vaziyette kalması gerekiyor, çok ince misina ya da fly ipiyle yüzmesi sağlanabilir.

3. wolfalone

wolfalone SERDAR

Favori Kamış:
    AlbaStar Morlion kamış,Banax SX 2000 Makine
    En İyi Avı:
    İznik sazanı 5,5 kg Turna 3 kg
    Tatlı su kefalinde mükemmel iş yapıyor ben kullandım sıralı iki iğneni dip oltasına taktım ;)

4. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    bu güne kadar bir defa kullandım o da tatlısuda idi. iki tane oldukça iri tatlısu kefali yakaladım. tatlısuda solucanın koltuğuna oturamaz. o her zaman bir numara.

5. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Nasıl takıyordunuz iğnenize avlarınızda tarif edermisiniz _?

6. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    ense kısmından kafasını koparmadan takmıştım. atmadan önce kanatlarını biraz el yordamı ile açarsanız kırmızılık balığın dikkatini çekecektir. ben tatlısuda şamadıralı olta ile avlanırım ve genelde sinek diye tabir edilen iğnelerden kullanırım.

7. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    çekirge alabalığın vazgeçilmez yemidir avlanacağınız yerde oltanızla yemi sektirerek hareket ettiriniz bunu 4-5sefer tekrar ettikten sonra yemi suya bıraktığınızda orada bulunan balık anında buna tepki verir ve atlar bu akıntılı ve sığ sularda geçerlidir;) takım olarakta 02olik misina yaprak kursun ve kurşundan 25cm sonrada iğne bağlı olacak buralarda böyle avlanıyoruz her bölgeye görede değişir sanırım avlanma şekli;) ilginç bir olaya şahit olmuştum su üzerinde uçuşan iki helikopter böceğine bir ala balığın sudan 30cm fırladığına şahit olmuştum ;)

8. onurnl

onurnl ....

Favori Kamış:
    karbon kamis,shimano makara,fireline craystal misina
    En İyi Avı:
    turna 115cm,59cm capak,54cm tatlisu kefali,78cm kocaagiz,66cm sazan,82cm Sudak,39cm Levrek
    bugun cekirge alip baliga gittim sectigim boy ise 1,5cm lik olanlardi.les kurud ile yaptigim avla cekirge ile yaptigim av arasinda pek bir fark goremedim bir kac denemeden sonra anlasilir.kullandigim boy cok mu kucuk yoksa iyi mi?tecrube edinen arkadaslar boy olayina ne diyorsunuz cekirgenin???birde kotu yani hemen olmesi,les kurdu yarimsaat suda kalsin yine olmuyor

9. ugur35

ugur35 uğur

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    RYOBİ KOBE 5500
    En İyi Avı:
    acemi şansı 3,5Kg Çipura;Karaburun/Çeşme
    balıkçılık konusunda çok aşırı bir bilgim yok.kendime göre tecrübelerim var,o kadar.
    bildiğim bir şey varsa tüm balıkların yaşadığı ortama göre yem seçimi yapabilmek.
    geçen hafta çay alabalığı(yada gerçek adı neyse) tutmaya gittik.
    derenin kenarlarında solucan ararken kırmızı renkte,boyu 10mm gibi,toprak altında yaşayan,tip olarak atsineğini andıran bir böcek gördüm.
    bi deneyeyim dedim.suya atar atmaz böcek öldü.5 dakika daha deneyeyim dedim.olta dolu geldi.güzel bir benekli alabalık.
    bide bazı bölgelerde helihopter böceği denen böceğe benzer,ama rengi parlak yeşil bir tür var.onunlada av yaptık.güzeldi.
    ama solucanın yerini pek tutmuyor.

10. rıfat yaman

rıfat yaman RIFAT YAMAN

Favori Kamış:
    alba star akina ve kamış
    En İyi Avı:
    yıl 1992 ankarada aynalı sazan 16.5 kilo
    kara çekirge kefal avında 1 numara diyebilirim kanatların arasındaki sert yerden iğneyi takarsanız başarılı olursunuz rasgele

11. Spider

Spider Mert Eren

Selam Onur

Yokluğumda eminim çok fazla güzel av resimleri ile donatmışsındır forumu :)

Çekirgeye gelince...

Özellikle kefal avında şiddetle öneririm. enseden takman gerekiyor. başa bir
    şey olmasın.

Genelde tek minik mantar 30 cm misine sinek iğne ve çekirge tercih ederim
    çekirge suda hareket ederse ilgi alanı olan her balık zevkle atlayacaktır.
    alabalık için de nefis bir yem..

12. Ali26

Ali26

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan 4 kg Yayın 3,5 kg Turna 3 kg
    tatlısu kefalinin vazgeçilmez yemlerindendir, çekirge ile çok tatlısu kefali avlamış olarak ben, genelde renkli çayır çekirgelerini seçerdim, sarı,yeşil gri türleri olur, iğneye kafanın başlangıcından arkasına doğru takılır ve kanatlarını el yardımı ile yaydırarak renk elde edersin,
    çekirge ile av yaptığın mekan temiz su ve akar su olacak, durgun suda pek iş yapmaz, sert ve hızlı akan derelerde çekirge ile kefal yakalamak çok basittir
    iyi avlar