arkadaslar bazi üyelerimit alabalik avinda cekirge baya is yapiyo dediler,ama cekirgeyi nasi yakalicaz bi bilen varsa lütfen sölesin herkese simdiden cok tesekkürler not;N@MIK buraya giremez
Çekirgeyi görsem yakalaması kolay Kepçe gibi bir şeyle yakalaman zor olmaz sanırım.Ama uzun yıllardır çekirge göremedim.
eeeeeeeeee bence sarkısıını sole bi tanede olsa gelir yanına zıp zıp zıp cekirge işin dogrusu bence o kacsın sen kovala elinde sonunda yakalarsın
uçanları kanatlı olanlar yani problem yaratabiliyor ancak diğer türleri elimle yandan üzerine kapatarak yakalıyordum.yeşil çekirgeler ise en kolayı.hem boyları ideal hem de çok iş yapıyor.yakalaması da çok kolay not:avmarketi.com dan konserve çekirge alabilirsiniz.ucuz denizde denedim kaya balığı geldi.tatlı suda deneyemedim... 4.5 ytl 20 adedi...
Çekirge bir sıçrar iki sıçrar sonra güm.Demekki üçüncü sıçrayışını beklemek lazım yakalamak için eee atalarımız dediyse vardır bi bildikleri
Yazın otluk yerde kepçeyile yakalayabilirsiniz (Balık kepçesi tabii, olası bazı sorulara önden yanıt vermiş olayım). Canlısı daha iyi sonuç verebilir. Bir de çekirge mevsiminde iş yapar gibi geliyor bana, yani ortalıkta çekirge yoksa avda da pek başarılı olamayabilir. Rasgele
netmik nerdesin ya,,sıkıntidan spider oynamaktan kafam sisiti hosgeldin,,ama forum basligini okumadin galiba
baya bi ugrastan sonra yakaladim ama önce resmini cektim hani kimse inanmamazlik yapmasin diye,,cekirgede profilden iyi poz verdi [/URL][/IMG]
Arkadaşlar çekirgeyi sabah erken (yani güneş yeni doğarken) yakalaması daha kolaydır.Çünkü çekirge bu saatlerde biraz uyuşuk haldedir, güneş ısıttıkça hareketlenmesi hızlanır.Şapka en etkili alettir. Başarılar, bol avlar.
Evet çekirge sabah güneşinin otlara ilk vurduğu zaman otlarla birlikte çekirge üzerine nem yapar.bundan istifade ederek günboyu avlanmak için kullanacağınız çekirgeleri bir pet içine koyup avlanabilirsiniz.rastgelsin.
Yeşil yeşil ne güzelmiş burada hep kahve renkli olanları gördüm ben . Geçen gün haberlerde vardı çekirge çiftliği kurmuş adamlar ihracat yapıyorlar bir tanede biz kuralım hem ticaret hem hobi için kullanırız.