arkadaşlar, uzun zamandır lüfer peşindeyim. daha önce hiç tutmadım. küçüklüğümden beri balık tutmayı çok seviyorum , fakat genelede istavrite çıkardım, bazen zargana ( kıyıdan tutmayı severim ) , bodrum da çalıştığım 2 yılda çok az bulabildiğim zamanlarda saragöz, kefal, küçük bir ahtapot ( kıbrıs oltayla : ) ) son iki yıldır da selimpaşa dan mırmır gibi fazla iddalı olmayan avlar. bu sene işler dolayısıyla pek gidemiyordum balığa. fırsat bulmaya başladım son zamanlarda hep hayallerimi süsleyen lüfer in peşine düştüm. teorik olarak her fırsatta çalıştım. ve pratiğe son iki haftadır zaman ayırabildim. 4-5 gün elim boş döndüm. bu sitede de çok faydalı bilgiler edindim ( emeği olan herkese teşekkürler ) ve nihayetinde iki günlüğüne gittiğm selimpaşa da akşamları taze yem için zargana birkaç saat uykudan sonra şafakta lüfer peşine. aranırken celeliye de lüfer çeken tekneleri gördüm. avlağı da belirlemiş olduk. o gün benim hayalim peşine gelen dostlarımla uğraşlarımız çaba vermedi. gün doğarken termosla aldığımız çay ve yeni fırından çıkmış poçalarla teknede yaptığımız kahvaltı ve elimiz boş dönmeyelim diye tuttuğumuz biraz istavritle yetindik.tabi bu muhabbetin keyfi bambaşka. akşama doğru ( 9 ekim ) istavrit ve zargana ya çıktık. tekneden floş la zargana avında pek başarılı olamadık. 2 zargana. istavritler iri fakat önceki haftaki kadar fazla çıkmıyor. 10 ekim sabah 5 30 da kalktık yine. biraz daha zargana lazım. poçaları çayla gtürdükten sonra gün ışırken zargana peşindeydik. zaman geçiyo zargana tutamıyoruz. limana yanıştık. balıkçı yeni gelmişti. çok sevindik. biraz zargana alıp hedefteki avlağa doğru yola çıktık. yaklaşık 20 dk sonra ordaydık.edindiğim bilgiler kadarıyla hazırladığım uzun oltaya 3 lü çelik telli takımı bağladım. zargana filetoyu işledim. saldım. yaklaşık 15 dk sonra çok uzun süredir bekleğim hissi yaşadım. heyecanla misineyi topladım. öyle bi heyacan vardı ki nerdeyse alabora olcaktık : ) boşluk bırakmadan çektim ama ... ve o an... öyle güzeldi ki. lüfer le tanıştık sonunda. çok mutluyduk artık. sanki orkinos tuttuk ; ) hayatım boyunca tuttuğum ilk lüfer. başka da tutamadık. son olmamasını umuyorum. bu zevk için çok şey feda ediyorum zaten. bana deli diyorlar. bu nasıl bi hastalık. 2 günde yaklaşık 7 saat uyku parça parça.işimi aksatıyorum maalesef. zombi gibi oldum , ama böyle mutlu oluyorum. bu hastalığın tedavisi var mı arkadaşlar ? ; ) foto çektik , fakat beceremedim şimdi, sonra eklicem. herkese rasgele arkadaşlar...
tebrikler arkadaşım. fotoyu ekleyince çok daha güzel olur bu rapor. şeytanın bacağını kırmışsın, bundan sonra avların çook daha bereketli olsun
"bu zevk için çok şey feda ediyorum zaten. bana deli diyorlar. bu nasıl bi hastalık. 2 günde yaklaşık 7 saat uyku parça parça.işimi aksatıyorum maalesef. zombi gibi oldum , ama böyle mutlu oluyorum. bu hastalığın tedavisi var mı arkadaşlar ? ; )" Merhaba harun, Bu hastalığın tedavisi yok emin olabilirsin. yaklaşık 10-12 yıldır bu hastalığın pençesindeyim. Her kurtulma çabamda bir öncekinden daha hırsla ve daha istekle hastalandım. Evet uykudan fedakarlık ediyorsun, evdekiler tantana etmesin diye balık işini hep gece ve onlar uyurken yapmaya gayret ediyorsun, saatlerce gezip tutamadan gelince alay konusu olmayı göze alıyorsun, haftada 1.5 gün olan dinlenme zamanının en önemli dinlenme saati olan geceni veriyorsun. Hatta bazan cebinde paran yokken bile takım alma isteğiyle gidip kredi kartından harcama yapıyorsun Ama değermi diye sorduklarında cevabın hep aynı değilmi tutamasamda orada geçirdiğim saatler için değer. Bu cevabı verebildiğin sürece tutmaktan vazgeçme derim. Zira ben öyle yapıyorum.
Harun abi Babamın bana anlattığı bir fıkrayı sana anlatayım kararını sen ver.Adamın biri kızını evlendirmiş kız mutlu ama aradan bir sure zaman geçtiğinde ağlayarak baba evine gelir baba kızına sorar neden ağladığını kızı kocasının kumara alıştığını ve evi ihmal ettiğini bu yüzden de artık geri dönmeyeceğini söyler baba da kızına merak etme kızım kocan bir süre sonra o alışkanlığından vazgeçer ve evine döner diyerek kızını ikna eder ve kızını koca evine gönderir.Babanın dediği gibi adam bir sure sonra kumara tövbe ederek evine döner.mutluluklarıı devam ederken yine kız baba ocağına geri gelir baba bu sefer ne oldu diye sorduğunda kocasının başka bir kadına gittiğini ve onunla dost hayatı yaşadığını o nedenle de geri dönmeyecegini söyler baba bir önceki olayda olduğu gibi kocasının bir sure sonra bıkıp geri döneceğini söyleyerek kızını ikna eder ve evine gönderir önceki olaydakı gibi koca bir sure sonra tekrar tövbe edip evine döner ve mutlulukları bu şekilde devam eder.aradan bir süre zaman geçtikten sonra kız baba ocağını ziyarete gider baba kızına kocasıyla arasının nasıl olduğunu sorduğunda kızı çok iyi olduğunu kocasının eski alışkanlıklarını terk ettiğini ve avcılığa merak sardığını söyler. Bunun üzerine baba kızına hiç düşünmeden tasını tarağını toplamasını ve baba evine dönmesini söylediğinde kız şaşırır. Baba kızına kızım avcılık öyle bir hastalıktır ki artık ondan sana hayır gelmez o nedenle burada kal der. sevgili Harun abi karar senin...
tebrikler arkadaşım. fotoyu ekleyince çok daha güzel olur bu rapor.şeytanın bacağını kırmışsın, bundan sonra avların çook daha bereketli olsun -teşekkürler kadri hocam, fotoyu da ekledim nihayet. ilk fırsatta tekrar tekrar lüfere koşcam ; ) tebrikler,fotolari bekliyoru-z,ben foto eklemeyi basardigima gore herkes ekleyebilir -teşekkürler adem hocam... TEbrikler. -teşekkürler ibrahim Merhaba harun, Bu hastalığın tedavisi yok emin olabilirsin. yaklaşık 10-12 yıldır bu hastalığın pençesindeyim. Her kurtulma çabamda bir öncekinden daha hırsla ve daha istekle hastalandım. Evet uykudan fedakarlık ediyorsun, evdekiler tantana etmesin diye balık işini hep gece ve onlar uyurken yapmaya gayret ediyorsun, saatlerce gezip tutamadan gelince alay konusu olmayı göze alıyorsun, haftada 1.5 gün olan dinlenme zamanının en önemli dinlenme saati olan geceni veriyorsun. Hatta bazan cebinde paran yokken bile takım alma isteğiyle gidip kredi kartından harcama yapıyorsun Ama değermi diye sorduklarında cevabın hep aynı değilmi tutamasamda orada geçirdiğim saatler için değer. Bu cevabı verebildiğin sürece tutmaktan vazgeçme derim. Zira ben öyle yapıyorum. -aynen nihat hocam, denizde geçirdiğim zaman herşeyden daha keyifli. ''vazgeçmek'' mümkün değil zaten. öyle bir lüksüm yok ; ) tebrikler... -teşekkürler necip... -utku kardeş aynen özetlemiş olayı. hikaye süper , bu tutku başka birşeye benzemiyor. teşekkürler... -mesut hocam iyi ki yazmışsın linki. kısa sürede hallettim. saolasın...