Doğuştan balıkçı olurmuydu insan.? Evet doğuştan balıkçıydı Cemal Doğan (doğuştan Fenerli olması gibi öhhhöööööö) Hemde hastalıklı bir ruh halinde bir balıkçıydı. Mesela balığın art arda geldiği bir günde, dere kenarında (yağmurunda şırrrr sesiyle gaz verdiği bir ortamda ve yaşıda küçükken çişini altına salabilmişti yağmur yıkar hesabı) Mahallede kiraz ağaçlarına dalarken çocuklar, o en düzgün dallarına dalmıştı olta yapmak için. 3 kiraz için ağacı kıranlar göze batmamış, o yakalanmıştı bir dal için.! hem ağaç sahibi uzatmıştı kulağını hem babası. Millet suzanlarla kaçamak bir öpüş peşinde giderken göl kenarlarına ,o sazanlarla öpüşmeyi tercih etmişti. Mutluydu ama.! Sonra büyüdü. Sazanların yerini dolması gereken kazanlar. Nehirlerin yerini savaşılması gereken şehirler aldı. Doğanların sevincine ölenlerin kederi eklendi. Ne kadar çoğaldıysa ziyaret etmesi gereken evler,bir o kadarda arttı mezarlar. Bir ara sendeledi kırdı döktü Ama dedim ya doğuştan balıkçı diye. Bir olta yaptı kendine son takımlarıyla. Ya savuracak kopacaktı oltası,kaybolacaktı karanlık sularda. Ya'da indiği karanlık diplerden tekrar çıkacaktı aydınlıklara Çıktı... Geldim bee. Kendimi tuttum. Geldim. Hoşmu geldim. Ne gereğimi vardı bunu'da zaman gösterecek..
Senden çok büyük bir alacağım var canım kardeşim , bunca zamandır hem kendine hemde bizler yaptığın zulüm değildirde nedir, . Tekrar aramıza hoş geldin sefalar verdin kardeşim.
Cemal abicim ; İyi ki geldin ! Hoşgeldinn sefalar getirdin! Uzun zaman oldu bizi merak ettirdin ama yine de geldin yapıştırdın tokat gibi güzel yazını ya buraya ellerine sağlık,saygılar,iyi geceler.
Abi hoşgeldin, sefalar getirdin. Yediğin içtiğin senin olsun, gördüğünü bizimle paylaşmaya devam edersin umarım.
Tabiki hoşgeldin , fakat bizlere yapacağın bir açıklama muhakkak vardır ve sabırsızlıkla bekliyorum kardeşim.
Öderiz dur daha yeni geldik hemen sıkboğaz etme Biriktirdim şamara boğacağım siteyi Balık yedim balık yağı içtim ,balıktan başkada birşey görmedim Sağol hoşbuldum Sağol kardeşim Özlenmek ne güzel şey sağol Duuur seninle daha işimiz bitmedi Elma kurdu seni [
Hoşgeldin , ne iyi ettin , Cemal nasıl tuttun kendini bide bana öğretsen. takım ne beden köstek ne kaç numara iğne , yemli mi? sahte mi?
Hoşgeldin Cemal abi. Vallahi dün Bu Cemal Doğan nerelerde diye bi başlık açmak geçti içimden. Bugünde sen geldin. Kendini özletmeye hakkın yok.