arkadaşlar sizce cemrenin balıkla alakası varmı hangi balıkla var 20 şubat toprağa 27 şubat suya 4 martta havaya cemre düşüyor eskilerin dediği gibi denize girmek için karpuz kabuğunun denize düşmesi balığa gitmek için cemrenin düşmesi mi lazım saygılarımla
cemre diye adlandırılan olay mevsimsel bir olay gibi geliyor bana detaylı bir araştırmam yok ama suların ısınmaya başladığı dönemde cemreler suya düşüyor
hiçbir alakası yok.Hiç birşeyin düştüğüde yok. bahara yaklaşırken havanın,suyun ve toprağın ısınmaya başlaması baharın yaklaşması anlamında...
cemre havaya ,suya ve toprağa düşer yani bir nevi baharın gelmesi anlamına gelir ,takvim sayfalarında da yazar ,suya cemrenin düşmesi yani suyun ısınmaya başlaması balıkları derin sulardan sığ sulara haraket etmesini sağlar ,ben sadece tatlı sular için konuşuyorum ,sular soğuduğunda balıklar pek haraket etmezler ,oldukları yerde dururlar.sadece yemlenmek için gezerler,cemre suya düştükten sonra yani su ısınmaya başladıktan sonra balıklar daha çok gezmeye başlarlar ,nasıl soğukta üşüdüğümüz zaman vücudumuz direnç kaybeder ,balıklarında hemen hemen aynıdır (tatlı su balıkları için konuşuyorum )
her sezona göre o sezonun balığı yakalanabilir. cemre düşsün ya da düşmüş gbi yapsın önemli değil. zaten şu son küresel ısınma sağolsun hangi balığın nezaman geleceği bell olmamaya başladı
cemre anlaşılıyorki balıkçı kıştan iyice sıkılmış.biran önce havalar ısınsa bahar gelse şöyle cıvıl cıvıl.meşeler yapraklansa iğdeler de koksa.güneş bağrımızı sımsıcak yaksa. bizler balığa çıksak.ama sirkülerde YASAK VAR UNUTMAYALIM. bol balıklı günlere.
haklısın abii sıkıldım artık yahuu oturduğumuz yerden balık tutmayaa arkadaşlarlaa avcılık merakımda var amaa ne çaree balıkçılık daha başkaa bu sende iyi ördekle çulluk avladım ama genede arada holtamıı suya attıım boş mantara bakıp durdum ne faydaa dediğiniz gibii sirküler..... bekliycezz ne yapalım
Cemre-balık bağlamında elimden gelen ne varsa yaparım sevgili dostum.. Benden tam destek.. Ama Cemre yi teknede nasıl tutarız orayı tam kestiremiyorum işte. Bağlasan durmaz gibi.
Degerli dostum cemre Anadolu forklorundan turemis metorolojik bir mit, bir inanistir.Her ne kadar bu inanis test edilse ve bir takim Dunyanin isinmasiyla ilgili Cemre mitine paralel sonuclar alinsa da bu gunku modern meteorolojik bilgiyle bir folklorik bilginin, rengin otesine gidemez. Bu yuzden baharin geldigini mujdelemesi disinda ne balikla ne de balikciyla ilgili bir ilintisinin olabilecegini sanmiyorum.