"cemre" nin balıkla alakası

Konu, 'Genel Konular' kısmında carp-cathunter tarafından paylaşıldı.

1. carp-cathunter

carp-cathunter ERSİN

arkadaşlar sizce cemrenin balıkla alakası varmı hangi balıkla var 20 şubat toprağa 27 şubat suya 4 martta havaya cemre düşüyor eskilerin dediği gibi denize girmek için karpuz kabuğunun denize düşmesi balığa gitmek için cemrenin düşmesi mi lazım saygılarımla

2. ahmetcem

ahmetcem Cem

Favori Kamış:
    el,parmak,diş :)
    En İyi Avı:
    Ben ne yakalamıştım ya ?
    cemre diye adlandırılan olay mevsimsel bir olay gibi geliyor bana detaylı bir araştırmam yok ama suların ısınmaya başladığı dönemde cemreler suya düşüyor :)

3. ayastafanos Balıkçısı

ayastafanos Balıkçısı İbrahim Şevki Karanlık

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    İskorpit(20cm)-sarıkanat(22cm)-gelincik(27cm)-zargana (52cm). istavrit,ispari,izmarit,kupes,kalamar.
    hiçbir alakası yok.Hiç birşeyin düştüğüde yok. bahara yaklaşırken havanın,suyun ve toprağın ısınmaya başlaması baharın yaklaşması anlamında...

4. Cadayl

Cadayl Aylin Özyurt

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    lepistes..
    Bu soruyu Namık a sormak gerek:D

Namık, Cemre ile balık alakalı mı :D :D :D

5. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Oyle demeyin arkadaslar ben bi ara Cemre suya duserken gordum. Cok korkmustum :eek: :eek: :eek:

6. ayastafanos Balıkçısı

ayastafanos Balıkçısı İbrahim Şevki Karanlık

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    İskorpit(20cm)-sarıkanat(22cm)-gelincik(27cm)-zargana (52cm). istavrit,ispari,izmarit,kupes,kalamar.
    kağan,o suya düşen Cemile olmasın...:)

7. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    cemre havaya ,suya ve toprağa düşer yani bir nevi baharın gelmesi anlamına gelir ,takvim sayfalarında da yazar ,suya cemrenin düşmesi yani suyun ısınmaya başlaması balıkları derin sulardan sığ sulara haraket etmesini sağlar ,ben sadece tatlı sular için konuşuyorum ,sular soğuduğunda balıklar pek haraket etmezler ,oldukları yerde dururlar.sadece yemlenmek için gezerler,cemre suya düştükten sonra yani su ısınmaya başladıktan sonra balıklar daha çok gezmeye başlarlar ,nasıl soğukta üşüdüğümüz zaman vücudumuz direnç kaybeder ,balıklarında hemen hemen aynıdır (tatlı su balıkları için konuşuyorum )

8. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Abi dusundum de tekrar, Cemile de olabilir dedigin gibi :D

9. mert88

mert88

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    5.5 kilo antenli mercan
    her sezona göre o sezonun balığı yakalanabilir. cemre düşsün ya da düşmüş gbi yapsın önemli değil. zaten şu son küresel ısınma sağolsun hangi balığın nezaman geleceği bell olmamaya başladı

10. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    :D :D :D :D

11. carp-cathunter

carp-cathunter ERSİN

sağolun arkadaşlar cemile pek bulunmuyor ama cemal var ardaşım arada atıyorum suya balık vurmayınca :) :) :)

Son düzenleme: 6 Şubat 2008
  12. Mehmet Demirörs

Mehmet Demirörs Mehmet

Favori Kamış:
    Oltanın her türü
    En İyi Avı:
    Hatırlamıyorum öyle çok ki
    cemre

anlaşılıyorki balıkçı kıştan iyice sıkılmış.biran önce havalar ısınsa bahar gelse şöyle cıvıl cıvıl.meşeler yapraklansa iğdeler de koksa.güneş bağrımızı sımsıcak yaksa. bizler balığa çıksak.ama sirkülerde YASAK VAR UNUTMAYALIM. bol balıklı günlere.

13. carp-cathunter

carp-cathunter ERSİN

haklısın abii sıkıldım artık yahuu oturduğumuz yerden balık tutmayaa arkadaşlarlaa avcılık merakımda var amaa ne çaree balıkçılık daha başkaa bu sende iyi ördekle çulluk avladım ama genede arada holtamıı suya attıım boş mantara bakıp durdum ne faydaa dediğiniz gibii sirküler..... bekliycezz ne yapalım

14. Cadayl

Cadayl Aylin Özyurt

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    lepistes..
    Cemre-balık bağlamında elimden gelen ne varsa yaparım sevgili dostum;).. Benden tam destek:D..

Ama Cemre yi teknede nasıl tutarız orayı tam kestiremiyorum işte:D. Bağlasan durmaz gibi.

15. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Degerli dostum cemre Anadolu forklorundan turemis metorolojik bir mit, bir inanistir.Her ne kadar bu inanis test edilse ve bir takim Dunyanin isinmasiyla ilgili
    Cemre mitine paralel sonuclar alinsa da bu gunku modern meteorolojik bilgiyle bir folklorik bilginin, rengin otesine gidemez.

Bu yuzden baharin geldigini mujdelemesi disinda ne balikla ne de balikciyla ilgili bir
    ilintisinin olabilecegini sanmiyorum.

16. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 6,350 kg. lık. Gökkuşağı alabalığı 2,900 kg.lık.
    cemile kafasına düştüğü için pek hatırlayamıyor hafıza kaybı olmuş :D :D :rolleyes: