Cenani 06.04.2012

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Cenani tarafından paylaşıldı.

1. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Arkadaşlar selamlar.

Uzun bir aradan sonra yine bir raporla huzurlarınızda olmaktan ötürü mutluyum.

Cuma sabahı saat 7'de başlayan avımı, öğleden sonra 16.30 gibi sonlandırdım. Balık çok ama çok seyrekti. Yine de Üsküdar'da uzun kalmamın sonucu akşam tavalığını çıkarmış oldum.

Çok güzel, sıcak ve güneşli bir gündü. Eve döndüğümde hanım "Ne o balığa diye Bodrum'a mı gittin yoksa!" diye dalga geçti. Kel kafa olmuş Istakoz kırmızısı. :)

Sonuç olarak 4 adet balıkla eve döndüm. Yalnız balıkların lezzeti kaçmış. Bu sebeple dönüş balığı dahil Eylül ayına kadar Lüfer ailesine dokunmam. Boşuna lezzeti kaçmış balıkları avlamamak lazım. Büyüsünler, ana baba olup çoğalsınlar.

Çok ciddiyim. Şu anda çıkan Lüfer ailesi balıkları yerine çiftlik balığı satın alıp tüketin. Daha lezzetlidir.

İşte günün fotoğrafı...

2. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Kerem kardeşim seni gördük mutlu olduk,:) fakat balıkların renklerini bende beğenmedim, ilk defa böyle kırmızı renklerin balıklara yapıştığını görüyorum, bu kırmısımsı renkleri denizin kenarlarına Çınarcık ve Yalova'da görmüştüm, fakat ne olduğu bilmiyorum bu konuda Yakup hocamız bir açıklama yaparsa doğruyu öğreniriz, sevgiler hoşça kal. :) :) :)

3. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    kerem abi çarşamba sabah 10 10 buçuk gibi takımı koparttığın için elinde misinayla şok bağlıyormuydun?

sorguda hissettim kendimi :D konuşş balıkların kalanı nerde yerlerini söylersen bizde sana yardımcı oluruz :laughing: :laughing:

4. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Orhan Ağabey,

sanırım bu balıklar meralayıp, burada büyüyen balıklar. Suyun soğukluğu yüzünden de bir müddet kanalda çamura yatmış olan balıklar. Ama bu kırmızılıklar nedir bende bilmiyorum.

Tek bildiğim, o birkaç ay önceki lezzetlerinden eser kalmamış olması.

Furkancığım, evet muhtemelen bendim. Çarşamba günü hiç balık yakalayamadım. Ama tek takım kopardım. Cuma günü ise 3 takım bıraktım. Ama iki tanesi yorgunluktan, atarken dikkatsizlik sonucu oldu.

İnsan yorulunca dikkati de dağılıyor. Misinanın kamış ucuna dolanması sonucu iki defa uçan takımı izlemek zorunda kaldım.

5. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    abi o gördüğüm sendin ama o an sen olup olmadığından yanına gelemedim :eek: bu iki oldu üçüncüde kesin tanırım ama :D

vardır bir hayır abi olan takımlara olsun ;)

6. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Yahu ne adamsın! Gelsene. Sormaktan ne çıkar! :D

Alıştık canım takım kopartmaya, bağlamaya. Ağ kalmış denizde. Arada su basınca ne kadar usta olursan ol takım yapışıyor ağa. Yapacak birşey yok.

7. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    valla uzun bir müddet şemsipaşadan at çek yapmam. en azından orada atılan mesafeye rahat rahat erişene kadar.

birazdan evden çıkıp kuruçeşmeye gideceğim. hiç sanmıyorum ama varsa istavrit yoksa mezgit... senin çinekoplar kadar yakışıklı olmasalarda bizim mezgitlerinde kendilerine has bir karizmaları var yani kerem abi :D

8. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    :) Takım olarak ne var sende Furkan? Kamış ve makina olarak yani...

9. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    kamış eski adıyla turnafresh 4.20 makine okuma spa 65 var abi

10. Yenerbey31

Yenerbey31 Levent AKSOY

Favori Kamış:
    Seytan oltasi
    Tebrik ederim cok guzel baliklar.Bu zamanda tadi okadarmi degisiyor luferin?:eek:

11. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    değerli arkadaşım yine raporlarını görmekten memnun oldum sanırım cumartesi günleri av yapmıyorsun ancak av bölgen gerçekten çpk zor hem kalabalık hemde curcuna yeri ben ailemle geldim hem gelmişken cengiz balıkçılıktan atçekte hafif olması babında seafari 55 lik okuma motor aldım.
    ayrıca kovalara baktım ve iri sarıkanatları görünce çok iştahlandım ancak haftaarası orada av yapılabileceği kanaatine vardım ama yinede zor mera..aynısabah yeni kamış denedim ve çok beyendim..
    neyse avın yine çok güzel ve taktirişayan bende seni görürsem merhaba diyeceğim..

12. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Merhaba Kerem, uzun zamandır sesini duyamıyorduk ama görüyorum ki, Cenani şov kaldığı yerden devam ediyor.Tebrikler yine çinekopunu almışsınreeling
    Artık istavrit raporlarınıda önümüzdeki aydan itibaren görmeye başlarız:rolleyes:
    Bende bu aralar balık yokluğunda farklı balıkların peşindeyim, bunların başında kalkan ve eşkina geliyor.Bu ay sonuna kadar inşallah raporunu koymayı düşünüyorum, kısmet diyelim.
    Avların daim ve bereketli olsun, rastgele:)

13. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    aga nerelerdeydin yahu kayboldun konu açmaz oldun:) yine bulmuşsun seninkileri bir yerlerde:) sen işini biliyorsunhihi tebrikler

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    nevaleyi çikartmissin yine kerem abi tebrikler :)

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Kerem abi. Gene enselemişsin bu zamanda. Pek lüfer raporu gözükmüyor artık. Güzel raporlarının devamını dilerim...

16. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Sevgili Kerem. afiyet olsun .. sağlıklı ve bereketli günler dilerim

17. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Aslında o kamışla atarsın. Mutlaka gel yanıma beni gördüğünde. Sana atış tekniği konusunda yardımcı olayım. Şemsipaşa'yı anlatayım biraz. Nereye dikkat etmen lazım vs. diye.

Çok teşekkür ederim. İnanın ben de şaşırdım. Buzlukta 2 ay öncesinden 2 adet balığım vardı. Onlar bile çok daha lezzetliydiler.

18. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:

İskenderciğim teşekkür ederim.

Haklısın, hafta sonları eğer arkadaşlarla özel bir av planı yapmadıysak bırak balık avı için, genelde evden çıkmıyorum. Elbette hafta içleri müsait olmamdan ötürü böyle bir lüksüm oluyor.

Şemsipaşa gerçekten zor mera. Sağolsun, benden büyük abilerim sayesinde kısa zaman içinde meranın dilinden anlar hale geldim ancak yine de arada takım zayiatı veriyoruz. :)

19. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    İsacığım selamlar. Sağolasın. Arada eli boş döndüğüm avlar da oldu ama bu ara zaman konusunda biraz sıkıntılı olduğumdan az uğruyorum. Yoksa aklım buralarda hep.

İstavrit'i dört gözle bekliyoruz ama daha haber çıkmadı. :D

Önümüzdeki aylarda ben de farklı balıkların peşine düşmeyi düşünüyorum. Bunların başında Levrek var. :D

20. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Kadirciğim teşekkür ederim. Yahu bu kötü havalar mahvetti beni hep. :D Bulduk vallahi. Darısı herkesin başına.

Eyvallah Roy! :D

Var mı İstanbul seyahat planı bu sene?

Volkancığım teşekkür ederim. Aslında yakalıyorlar, hatta çarşamba günü Sarıkanat irisi birkaç balık çıkaran oldu. Balıklar iri ancak çok seyrek. Sabretmek ve atmaya devam etmek gerekiyor.

Muvaffak Ağabey, çok teşekkür ederim. Bilmukabele ağabeyciğim...