Üsküdar'da sakin bir gündü. Balıklar da bu sakinliğe ayak uydurmuş olacaklar ki genel olarak onlardan da pek bir ses seda çıkmadı. Sabah saat 6.30 da avlaktaydım. Takımlarımı suyla buluşturduğumda ise saat 6:45'di. Öğlen 13:30'a kadar ava devam ettim. Sonuçta bu 3 adet Lüfer Ailesi üyesiyle beraber eve döndüm. 2 adet limit altı balık denize iade edildi. Kendi adıma sadece 2 takım bıraktığım güzel bir gündü. Balıklar şu anda pişmekte. Hadi siz bu satırları okurken bende afiyetle balıkları mideye indireyim.
Teşekkür ederim İsmail Bey. Az olsun yahu. Maksat deniz havası, av heyecanı. Hem bakın, balıkları mideye indirdik bile hanımla. Dönerken balıkçıdan bir adet çiftlik Levrek almıştım. Hanım Levrekten bir parça alıp "Bunu sen ye, ben senin balıkları yiyeceğim," deyince bana 1 Levrek yarım benim balıktan düştü. Ama olsun, balıksız döndüğüm, Hanım'ın madarası olduğum günlerden sonra forsumuz biraz arttı. Enesciğim, teşekkür ederim. Daha büyükleri senin oltana takılsın. Teşekkürler İbo. Limitçiyiz, haklıyız, kazanacağız!
vay be vay be aylardır çinekop çinekop diye bağıran arkadaşlarımız meğersem 18-19 cm çinekop tutamadıkları için ciyaklıyorlarmış.biri 25 cm -öteki 21 cm sondaki 18.5 cm.yavru bırakmış mıııı bu çinolar aceppp.çookkk merak ettim doğrusu.vicdani sirkülerimiz nasılda gelişmiş beyaaa.pehhh tebrikler,şak şak,buravo,afiyet olsun.bizim çıyırtkan grup kendilerinden biri çinoları tutunca şak şak için yarışıyor maşallah. ama yabancı bir acemi ilk defa tuttuğu 19 cm çinekopu buraya koysa topa koyar uzaya gönderirsiniz.bu nasıl çelişki amatörümmm diye sorar birisi.idk cenani arkadaşım yanlış anlama ben amatörün tuttuğu 1 tane limit altı balığa hiçbir kötü yorum yapmam.yorumum senin avın için değil.3-4 aydır yazılıp çizilenler içindir.yalandan yapılan çıyırtkanlıklar içindir.adamın özüde sözüde bir olmalıdır. aşağıdaki tamamen içimden gelerek yazdığım tebriktir. eşinle beraber sana afiyet olsun.avların daim olsun.
neden provokasyon zıbkıncı ibo arkadaşım.aylardır kaç konu açıldı burda çinekopla ilgili.istersen hepsini kopyalayıp koyalım buraya.kim ne yazmış görelim. bir aile lüfer değilde çinekop yazdı diye edilmeyen kalmadı.çinekop ( pardon lüfer ) raporu koyanlara dar edildi site.birkaç lüfer raporu daha var böyle.o zaman yorum yazdığımı gördünüzmü.yazmadım.çünkü kasalarca çino sokaklara dökülürken,amatörün 1 balığından birşey olacağı yok.yalandan birbirimizi kırıyoruz o kadar.amatör amatöre düşmanlık yapıyor.ağcılar,bohcacılarda zevkle izliyor.
Teşekkür ederim. Daha iyileri sizlerin olsun. İsa Bey, teşekkürler ederim. Nice güzel avlar dilerim size. Teşekkürler. Müdavimi olduğum bir yer yok. Arabayla bakıyorum neresi sakin, park yeri de bulursam oradam atıyorum. Zaman zaman Şemsipaşa'da oluyorum. Beklerim. Teşekkürler Roy. Bu sene Boğaz Rapalacılığını öğrenmekle geçiyor. Zevkli de geçiyor. Tutamasam da sorun değil. Havası, balık tutma ihtimali yeter de artar bile. Teşekkürler Yavuz. İstavrit'de pek yoktu. Bir ara gümüş bastı, bizde umutlandık "Acaba dişli mi sıkıştırdı," diye ama nafile. O 3 balıktan hiçbiri 19 buçuk cm bile değil. Fotoğraftaki mezura, avda cebimde duran mezura. Balığı iğneden çıkartınca direk onunla ölçüyorum. Fotoğrafı çekerken balıklar suyun içinde ölüp kaskatı kesildiğinden yay biçiminde büküldüler. O nedenle yanılıyor olabilirsiniz. Ayrıca ben hiçbir zaman vicdani sirküler demedim. Limitin daha yüksek olmasını istiyorum. 20 değil 30 olsun. Seve seve uyarım. Gıkım da çıkmaz. Şimdiki kanuna göre limit 20 cm ise bu durumda neden bu limitin altında tutan insanlara değilde, o balıkları tutanları uyarmaya çalışan insanlara tepki veriliyor anlamak mümkün değil. Bunu sizi kastederek söylemiyorum. Tamamen en içten duygularımla ortaya söyledim.
Bu kadar hassas nasıl ölçtünüz bilmiyorum, bana görede en son balık 21 cm, çokta önemli değil...Tepki gösterilen arkadaşada sadece tuttuğu balık yüzünden değil, limitler benim için önemli değil, ben gözüme kestirdiğimi alırım tarzındaki yaklaşımından dolayı tepki gösterilmiştir.Limitler konusunda bu kadar hassas olan arkadaşlara ve bu mutluluğunu onlarla paylaşan bizlere çamur atarak forumda bulunan sevgisizliği körüklemekten başka elinize ne geçtiğinide merak ediyorum.Sizin savunduğunuz nedir, insanların bilinçsizce kafasına göre av yapmasımıdır, böylesine agresif yazılar kimseye bir şey kazandırmaz.
Insanlar bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamali kengin bey. Bahsettiginiz alileye yazilan mesaj sahiplerini kontrol edip bizleri zan altinda birakmayin
Kasalarca cinekop veya her ne tur balik olursa olsun sokaga dokulmesi mutlaka hepimizi uzer, kizdirir. Fakat bahsettiginiz "amatorun bir baligindan birsey olacagi yok" gorusune tamamem karsiyim. Amatorun bir baligindan cok sey olur. Hatta amatorun suya iade etmedigi bir tek limit alti balik profesyonelin sokaga doktugu bir kasa baliktan bile daha onemlidir. Zira limitler konusunda toplumun bilinclenmesi, balik tuketicisinin yavru balik satin almamasi gerektigini kavramasi, avlayana ve satana tepki gostermesi ancak amatorlerin girisimiyle olur. Peki bu kamuoyu baskisini kim olusturabilir? Bogazin ortasinda utanmadan, alay edercesine Luferime Dokunma diye eylem yapan, hukumete baski yapan, lmiti iptal ettirmeye calisan, "biz ekmegimizin pesindeyiz, keyfi icin bogazda avlanan oltacilara bakin esas" diyen girgircilar mi? Tabi ki hayir. Bu toplum bilincini ve kamuoyu baskisini ancak ve ancak amatorler olusturabilir ve onlarin destegiyle sivil toplum kuruluslari yapabilir. Lufer limitinin yukseltilmesinde buyuk etkisi olan Greenpeace kampanyasi bunun en guzel ornegi olmustur. Kimsenin kimseye dusmanlik yapmaya filan niyeti yok. Burasi bir amator balikcilik forumu. Amator ruhu hice sayan tavirlari tum ikazlara ragmen surdurenler gerekli tepkiyi elbette gormuslerdir, goreceklerdir. Esas mesele sudur; forumda limitcilik olarak tarif edilen bilincin yerlesmesi icin yapilan ikazlari, usulunce mudahaleleri, iyi niyetli birkac sozu takdir edecegine elestiren ve hatta alayci bir tavirla kucumseyenler vardir. Bu kisilerin amator balikcilikla ilgisi yoktur, olsa olsa ortami gererek forumda kaos cikartmayi amaclayan art niyetli kisiler olabilirler. Herkes kendini bilir, forumda bircok kisi de kimin ne oldugunu bilir. Bu soylediklerimden herkes kendine bir pay cikaracaktir elbet. Ucuz numaralara aldiris etmeksizin diyorum ki BEN LIMITCIYIM... TUM GERCEK AMATOR AVCILARA SELAM OLSUN...
O son balığın 18,5 cm olduğu ne kadar doğru ise söylediklerinizin geri kalanı da o kadar doğrudur. Biz çığırtkan takımı olarak kimi eleştirmişiz? Buraya gelip, ben 20 cm. yasağına uymam, benim limitim 17 cm.'dir, yakaladığım balıkların büyük çoğuluğu 20 cm.'in altında deyip de her gün bu şekilde 50-60 tane balık yakaladığını beyan edenleri eleştirdik. Kimsenin elindeki balıkları veya gönderdikleri fotoğrafları eleştirmedik, kendi söylediklerini eleştirdik. Kerem arkadaşımızı alkışlamayıp da ne yapacağız? Sabahın köründe ava gitmiş, belki eve yetersiz balıkla dönmek pahasına limitaltı balıkları geri salmış, daha ne yapsın? Sizin amacınızın bağcıyı dövmek olduğu, 20 cm'in üzerinde olduğu tabak gibi gözüken balığa 18,5 cm demenizden belli zaten.